Зелен тероризъм в действие в името на Пирин

Който не мисли като екополицаите, е обявяван за фашист

зелени, еколози
Източник: БГНЕС

От вчера фейсбук атаката от зелените борци за запазването на Пирин премина границите на идеологията и стана лична. Обидени от гледната ми точка на журналист, който не одобри сценката им насред европейския форум с плакати да крещят на министъра, че е лъжец и замърсява българския въздух и природа, екоактивисти от групата "Спаси Пирин" започнаха щурм към личното ми пространство.

Поне 30 лични съобщения на поЗЕЛЕНели ме бомбардираха снощи, в които съм заклеймявана как ли не, само защото не съм една от тях и не мисля като тях. Че съм си позволила да ги упрекна, задето ни излагат с крясъците си пред Европа и саботират европейска конференция - не на протест отпред пред залата, а вътре, насред речите.

Командата за наказателната акция на въпросните екополицаи беше издадена лично от лицето Данаил Варсано, който призова за лична вендета на страницата "Спаси Пирин: "Не се притеснявайте да и звънете и по месинджъра и да и го кажете лично!"

Последваха "кафяви" колажи със свастики и грозни одумвания по мой адрес, включително с копирани снимки от личния ми профил. Обидите, разбира се, се изливаха и върху медията ми Канал 3. И най-грозните ще спестя.

"Бай Михал: Ако някой е приятел с тази "журналистка", моля да я тагне в моя пост, че аз не съм и не мога.


 

Maria Dilowska: Вие Ива Капкова се излагате за това че изобщо не знаете за какво е Протеста в защита на Пирин
/правописните им грешки не сме поправяли/

Magdalena Slavova: Пак ли правим реклама на Канал 3 в групата !?"

И това са високите цели на защитниците на зелената кауза, които не търпят някой да не хареса активното им мероприятие. Това е стил на агресия към всеки, който не им вярва, който ги нарича платени, който не одобрява методите им. Тази зелена преса не е борба за обществена кауза, а НАЛАГАНЕ на собственото мнение и собствения интерес през лични нападки, не с аргументи. Усещането е погнуса, но и удовлетворение, защото лъсна истинското лице на истеричните пазители на природата.

Нямаше да бъда атакувана заедно с Канал 3, ако бях нарекла акцията им в залата на конференцията вчера "инициатива на екозащитници", както нежно я назова една национална телевизия. Аз обаче си позволих да я оприлича със сценка на пазара. Ама не може така, нарежда зелената полиция, и ме обявява за фашист.

Да не уважаваш мнението на другия и да се налагаш силом, си е зелен тероризъм със сектантски уклон. И да не търпиш някой да ти възрази, в никакъв случай не говори за демокрация. Демокрация е само правото им да си чешат езиците в социалната мрежа и никой не им го отрича. Но да твърдят, че те са "пътят, и истината, и животът", е насилие над всички останали, които може и да попитат - а къде сте, уважаеми, когато изсякоха боровите гори над Котел? Там ви няма, вие пускате корени по жълтите павета.

Свастиките, които сложиха до моето име и до името на медията ми, всъщност на тях са им лика-прилика.

Иначе работят  като протестъри - за всички граждански свободи, за които се сетите, сред които и свободата на словото. Защо не им понася, когато те са тези, които трябва да я преглътнат, тази свобода?

Жалко е, че по тяхното сектантско мислене се полъгаха и хора, които просто милеят за планините, за животните и за чистия въздух, и нямат общо с грантове и хранилки. Протестиращи по съвест и със сърце, използвани користно за фасада от шепата зелени викачи. И този коментар е за тях, а не за онези, които го провокираха, с цялото им ненагледно възпитание. И с които не си струва да водиш нормален разговор - те чуват само себе си.

Амаду Гон Кулибали
21:52 | 08 Юли 2020 г.

Почина премиерът на Кот д‘Ивоар Амаду Гон Кулибали

21:52 | 08 Юли 2020 г.
Премиерът на Кот д'Ивоар Амаду Гон Кулибали почина на 61-годишна възраст. Както Ройтерс съобщи, това заяви президентът Аласейн Уатара...
Янко Янков
21:36 | 08 Юли 2020 г.

Янко Янков: Стига с този популизъм - президентът з...

21:36 | 08 Юли 2020 г.
Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно ...
Басейн
21:33 | 08 Юли 2020 г.

Как коронакризата може да увеличи рисковете от уда...

21:33 | 08 Юли 2020 г.
Едва ли сте предполагали, че коронакризата би могла да доведе до повече удавяния, нали? Поне ние не сме го допускали, докато не прочетохм...
Владимир Путин и Си Дзинпин
21:05 | 08 Юли 2020 г.

Путин и Дзинпин ще засилят партньорството си в ене...

21:05 | 08 Юли 2020 г.
Владимир Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор днес, на който решиха, че руснаци и китайци трябва да задълбочат междусъседските...
Доц. Рачо Стойчев и д-р Мария Христова
21:00 | 08 Юли 2020 г.

Как пандемиите са променили хода на историята по с...

21:00 | 08 Юли 2020 г.
Пандемиите неведнъж са се превръщали в двигателя на промяната за човечеството, защото в името на нашето оцеляване сме се видели принудени...
Детска градина
20:46 | 08 Юли 2020 г.

Затвориха забавачка в Добрич заради служител с COV...

20:46 | 08 Юли 2020 г.
Детска градина №17 в Добрич е затворена заради положителна проба за коронавирус на човек от персонала. Утре ще бъдат направени PCR те...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 01:00
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини