Какво е вашето дете според неговата зодия (Втора Част)

Научете някои трикове за справяне с децата според зодиакалния им знак

Какви са децата според зодиакалния им знак
Източник: Facebook

Какви са децата според зодиакалния им знак

 
Везни
 
Децата Везни са едни от най-лесните за отглеждане, благодарение на благия им темперамент. Трябва да бъдат научени да се изправят лице в лице с реалността, дори да не им харесва. Малчуганите от тази зодия са много социални и обичат груповите игри и забави. Те обичат да говорят - подгответе се за едно приказливо детенце, което ще говори на дървета, кукли и въображаеми приятели. Може би няма да им харесва толкова да ги гушкат и галят, но за тях е важно да ги зареждате с идеи и да водите разговори с тях.

Обичат хармонията - затова Везните имат заложби да преговарят, от тях ще станат чудесни дипломати. 
 
Скорпион
 
Скорпионът е една от най-сложните зодии в Зодиака. Децата Скорпион са интелигентни, страстни, но понякога прекаляват с израза на емоции. Нещото, което прави най-голямо впечатление при децата Скорпиони е как от ранна детска възраст имат склонност да изпитват много силни емоции  и в тях да стигат до крайности. Дали става дума за омраза или любов, те винаги стигат до екстремни прояви във всичко, което правят. Например когато редят пъзел или играят на игра, която обичат, те имат склонност да потъват напълно в своята дейност и нещо повече - изискват от останалите, които играят с тях същата отдаденост. Още от малки те се научават да бъдат капризни и да изискват от останалите екстра внимание. 
 
Децата от тази зодия са страшно умни и вечно любопитни. Имат и добра интуиция, с която бързо разбират какъв човек стои пред тях. Ако веднъж излъжеш дете Скорпион и то разбере, то не очаквайте скоро да съумеете да спечелите обратно доверието му. Те мечтаят за дълбока емоционална връзка. Тези силни по природа характери могат да се превърнат в агресори, ако вие самите ги възпитавате с агресия и грубост. Имат нужда да научат, че са обичани безусловно, но все пак не спирайте да им показвате, че има правила, с които те трябва да се съобразяват. 
 
Стрелец
 
Децата от тази зодия обожават свободата и забавленията. Те са малки идеалисти, много жизнени и енергични. Неслучайно бързо стават любимци в детската градина. Децата Стрелец са невероятни оптимисти. Когато поотраснат и тръгнат на училище, не се учудвайте, телефонът им ще звъни непрекъснато, защото съучениците им са луди по тях. Кипящи от енергия, Стрелците в детска възраст обичат да спортуват, затова поощрявайте физическата им активност. Дори да не се влюбят в отборните спортове, може би катерене или танци ще се превърнат в страстно хоби за тях. Понякога тяхната енергичност може да има негативен аспект - всичко бързо им омръзва, затова заредете се с идеи за различни видове активности - само така ще избегнете променливите им настроения.

Децата стрелци от малки воюват за личната си свобода и пространство - освен това са страшно откровени. Не им се сърдете, ако изтърсят, че прическата ви е смешна или друга истина, за която бихте си запушили ушите. 
 
Козирог 
 
Най-работливата зодия - малките Козирози от малки трябва да бъдат научени на баланс между работа и забавление. Мъниците от тази зодия често стават любимци на учителката в детската градина и печелят титлата "Малкият помощник на мама". Те обичат да бъдат впрягани в различни дейности и да се чувстват полезни. 

Малките Козирози са амбициозни и се трудят здраво за целите си. Ако ги оставите сами да избират с какво да се занимават, рискувате доста да ги объркате. Затова създайте им цели и план и ги напътствайте. Те се чувстват по-щастливи и продуктивни, ако имат предварителна схема за действие. 
Малките Козирози са практични, колкото и възрастните представители на зодията. Земята е воде елемент за този знак, което ги прави земни, практични и хора, ценящи логиката.

Имайте предвид, че Козирозите, дори най-малките от тях, очакват разрешение за това кога да се смеят и забавляват. Имат чудесно чувство за хумор и добро въображение, но се страхуват да не ги помислят за бебета, дори когато са съвсем малки. 

Козирозите искат да получават уважение, затова не им пестете комплименти за добре свършена работа.
 
Водолей
 
Водолеите се характеризират с живо въображение и любопитство. Малчуганите от тази зодия са много интелигентни и приключенски настроени.

Не ги спирайте, ако проявяват творчески ентусиазъм - те ще се колебаят между изкуствата. Веднъж ще бъдат художници, друг път ще решат, ще искат да свирят на музикален инструмент, да спортуват или танцуват. Всичко това е нормално за тях. Не се учудвайте, ако дистанционното или тостер изчезнат безследно - малкият Водолей сигурно се е добрал до тях и разучава какво има вътре.

Те са много свободолюбиви и ако се опитате да им наложите строга дисциплина, която нарушава личното им пространство, те много ще се ядосат. Намерете най-логичното обяснение за това защо едно правило трябва да се спазва и им го поднесете дипломатично, на тях не им действат фрази като "защото така ти казвам". 

Малките Водолеи са визионери и мечтатели, които обичат да виждат идеите си реализирани. Те кипят от мисли и разсъждения за живота, науката и всичко останало. Понякога могат да са много досадни, ако не споделяте техните виждания и започват да защитават идеите си яростно. Ключът във възпитанието на децата Водолеи е да ги въведете в света, уважавайки личната им позиция. Напомняйте им, че животът е игра и всяка игра има своите правила. 
 
Риби 
 
Децата Риби са много чувствителни и с богата фантазия. Рибите имат дълбок вътрешен свят и са интуитивни, не само към собствените си процеси на метаморфоза, но и към тези на останалите. Това прави децата Риби много грижовни и сладки. За тях ще бъде удоволствие да се грижат за по-малко дете в семейството. Усещат инстинктивно от какво се нуждаят околните и се опитват да им го доставят. Най-добрият начин да общувате с тях е като не им повишавате тон - понякога може да нараните детето Риби и да му причините истинска емоционална травма, която ще го накара да се затвори в себе си. Когато им е мъчно - оставете ги да изживеят болката си, веднъж върнат ли си позитивната нагласа и увереност, те ще изплуват от собствените си дълбоки води сами. Просто бъдете до тях и ги накарайте да почувстват, че могат да разчитат на родителската ви любов и подкрепа.

Децата от тази зодия са малки мъдреци. Вслушвайте се в думите им, защото от момента, в който започнат да разбират света, ще забележите необичайното им въображение и способност да тълкуват нещата, въпреки крехката им възраст. Те мечтаят и сънуват много, а интуицията им понякога може да има свръхестествени проявления.

Когато малките Риби усетят, че са заобиколени от любов и грижа, няма да има по-благодарни създания от тях. 

Какво е вашето дете според неговата зодия (Първа Част)

Етикети: деца , зодии
08:57 | 10 Август 2020 г.

Художници дават нов живот на подлеза (ВИДЕО)

08:57 | 10 Август 2020 г.
Графити преобразяват подлеза, свързващ метрото с Централната автогара в София. Инициативата е част от международен фестивал, на който сто...
Повдигнаха обвинение на майката на Николай Банев, пуснаха я срещу 10 000 лева гаранция
08:52 | 10 Август 2020 г.

Спецсъдът гледа делото срещу Баневи

08:52 | 10 Август 2020 г.
Специализираният съд гледа делото срещу Николай и Евгения Баневи. Обвиняема в процеса е и майката Мария Банева. Предното заседание по дел...
08:46 | 10 Август 2020 г.

Емил Димитров: Някой плаща за случващото се по пло...

08:46 | 10 Август 2020 г.
До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на ...
палатки
08:27 | 10 Август 2020 г.

Протестиращите пред Ректората освобождават кръстов...

08:27 | 10 Август 2020 г.
Протестиращите пред Ректората ще преместят палатките си пред Министерския съвет, предаде 24 часа. Определиха действията си като знак на д...
алкохол
08:22 | 10 Август 2020 г.

Закопчаха добре почерпен шофьор в Бургаско

08:22 | 10 Август 2020 г.
Мъж е задържан за шофиране с 2.70 промила алкохол в село Вълчин. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. На 7 август т.г. около 22.40 ...
08:15 | 10 Август 2020 г.

46-годишен мъж се удави в морето край Поморие

08:15 | 10 Август 2020 г.
46-годишен мъж се е удавил в морето край Поморие. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. На 8 август т.г. около 19.10 часа в Районно управление...

гледай на живо

10.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 09:20
  Кухнята на Звездев
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Новини