Румен Гечев: Г-н Борисов и правителството плуват с крокодили в опасно езеро за сделката за ЧЕЗ (ВИДЕО)

Сделката няма бъдеще, след този уникален скандал няма банка, която да финансира Инерком, каза депутатът от БСП

Румен Гечев: Господин Борисов и правителството плуват в опасно езеро с крокодили за сделката за ЧЕЗ
Източник: Канал 3

Румен Гечев: Господин Борисов и правителството плуват в опасно езеро с крокодили за сделката за ЧЕЗ

Тази сделка за ЧЕЗ, правителството заедно с господин Борисов, плуват в едно опасно езеро с крокодили - от Каймановите острови. Вижда се, че в тази таблица на потенциални кредитори на Инерком, има банки, осъждани в САЩ - "Джулиус Байер Ко". Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" Румен Гечев от БСП по повод скандалите около продажбата на ЧЕЗ на Инерком.
 
"Влязох в интернет, в сайта на М-во на правосъдието на САЩ - той е открит, влязох в Блумбърг и Ройтерс: 540 милиона долара е осъдена тази банка за офшорни операции на Каймановите острови", разясни Румен Гечев крокодилската връзка на сделката.
 
Според икономиста след "този уникален скандал в България, който тепърва ще се разразява и в Чехия, няма банка, която да финансира Инерком". 
 
Румен Гечев изрази задоволство, че след скандала едва ли ще има сделка. "След недобре организираното шоу на ГЕРБ с госпожа Върбакова, аз съм спокоен, защото няма да има сделка. От това, което чухме, е ясно, че е изумително че тази сделка изобщо е направена. И едва ли ще се намери банкова институция да инвестира тази странна акция на фирмата", заяви Гечев.
 
Още интервюта и коментари може да намерите тук
 
Той нарече наглост изявлението на Гинка Върбакова, че била склонна да допусне държавата да преговаря за дял в сделката.
 
 
Румен Гечев отново повтори тезата на БСП за участие на хора от правителството в сделката за ЧЕЗ. "Нашите съмнения са, че хора от правителството участват в тази сделка. Сега се правят отчаяни опити тази фирма да получи финансиране", продължи Румен Гечев.
 
Свързвайки 3 март със скандала покрай ЧЕЗ, той отсече: "Връзката с 3 март е много важна, защото нашите деди - руснаци, украинци, финландци, оставиха костите си в България. А ние какво направихме - разпродадохме България. И сега след толкова грешки, българското правителство опитва да се спаси.
 
И сега трябва да се молят на една фирма да им отпусне акции на България, след като знаят, че няма как да стане", изреди Гечев.
 
Той насочи вниманието и към действията на премиера Борисов за включването на България в сделката.
 
"Кой е упълномощил премиера и правителството да води разговори за изкупуване на акциите? Има ли решение откъде ще дойдат парите? Този въпрос трябваше да се обсъжда в комисиите на НС", мотивира се Румен Гечев.
 
На въпрос на водещия Любо Огнянов кои са гадовете, срещу които възропта Бойко Борисов, Румен Гечев каза: "Това са гадове в сънищата на господин Борисов - за някакви неизвестни гадове, които са го свалили от власт. В такъв случай не трябваше ли да накара службите да следят кои са тези гадове, и ако не, значи той не е за тази работа", заключи Румен Гечев.
 
Според него премиерът лъже, че е нямал информация за готвената сделка. "Госпожа Теменужка Петкова подаде оставка, защото познава собственичката на Инерком. Но защо оставката се подава след договора? Защо оставката се подава след като договорът е подписан? Какъв е смисълът? Оставката е признание, че това правителство има доста общи неща с въпросната госпожа Върбакова. Това са фактите", убеден е Румен Гечев.
 
Той изрази позицията на БСП: "Тази сделка няма бъдеще, тя трябва да бъде спряна, и при нова процедура българската държава трябва да прецени ще участва ли, и ако участва, с какви възможности".
 
Целият разговор с Румен Гечев в "Офанзива с Любо Огнянов" - във видеото:

11:54 | 26 Ноември 2020 г.

21-годишният им внук признал за убийството на възр...

11:54 | 26 Ноември 2020 г.
Задържаха роднина за убийството на възрастна двойка в Шумен. В понеделник във вилната зона на града бяха открити окървавените тела на 75-...
11:41 | 26 Ноември 2020 г.

Ананиев: Бюджет 2021 г. има достатъчно буфери, сле...

11:41 | 26 Ноември 2020 г.
"Бюджетът за 2021 г. дава ясен хоризонт за реализиране на политики и мерки. В него има предвидени достатъчно буфери. Следващото прав...
нс
11:31 | 26 Ноември 2020 г.

Парламентът окончателно одобри държавния бюджет за...

11:31 | 26 Ноември 2020 г.
След тридневен маратон парламентът окончателно одобри Закона за държавния бюджет за 2021 г., съобщава БГНЕС.   Депутатите о...
Плащане
11:24 | 26 Ноември 2020 г.

Данъчните облекчения за родители ще се ползват пре...

11:24 | 26 Ноември 2020 г.
Данъчните облекчения за родители ще могат да се използват през 2022 г. Това стана ясно по време на разглеждането на държавния бюджет за 2...
Индия
11:07 | 26 Ноември 2020 г.

Циклон връхлетя Индия със силни ветрове и дъждове ...

11:07 | 26 Ноември 2020 г.
Мощен циклон връхлетя тази сутрин южните брегове на Индия, придружен от силни ветрове и проливни дъждове, съобщи индийската метеорологичн...
10:55 | 26 Ноември 2020 г.

Съдът остави в ареста майката, обвинена за смъртта...

10:55 | 26 Ноември 2020 г.
Софийският апелативен съд остави в ареста Кристина Дунчева, обвинена за смъртта на двете си деца в Сандански. Най-тежката мярка за неоткл...

гледай на живо

26.11.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини