Боян Атанасов: Оръжие за защита е отказано на застрашените хора в България (ВИДЕО)

ВМРО внася промени в НК за разширяване на пределите на неизбежната отбрана, каза Александър Сиди в Денят на живо

Боян Атанасов: На застрашените хора в България им е отказано оръжие (ВИДЕО)
Източник: Канал 3

Боян Атанасов: На застрашените хора в България им е отказано оръжие (ВИДЕО)

Държавата е абдикирала от задълженията си тотално. Хората в малките селища са смачкани, заврени в дупка, тези хора нямат никакви възможности за защита. Защото хората са поставени в абсолютно неравностойно положение - на тези, които, се чувстват застрашени, това право им е отказано. Това каза в "Денят на живо" бизнесменът Боян Атанасов по повод вълненията около убийството на Жоро Джевизов-Плъха в Пловдив.
 
"Това е поредната капка, която прелива, тази несправедливост, и много се радвам, че първата стъпка вече е направена в тази посока. Слушах днес всякакви тези и казуси, как българинът не бил дорасъл за подобни промени в законодателството (за притежаването на огнестрелно оръжие).
 
В България има над 350 000 легално притежавани оръжия, за нелегалното не се казва. Хората, които се чувстват застрашени, това право им е отказано. Хората, когато няма сигурност, ще си заминат от държавата", продължи Боян Атанасов.
 
Той даде пример с негов приятел, чиито планове да развие винарство в България през 90-те години били зачеркнати от безнаказаните кражби на имущество от ромски банди.
 
"Сега този човек е в Канада, има 4 деца и дава работа на 200 души. Той искаше това да стане тук", разказа Боян Иванов.
 
Другият гост в "Денят на живо" - депутатът от ВМРО Александър Сиди, подкрепи обществен дебат за либерализирането на режима на носене на огнестрелно оръжие в България.
 
"Това е много сериозен проблем - за оръжието, дали трябва или не трябва да се либерализира режима. Голяма част от престъпленията в държавата се извършват с незаконно притежавано оръжие.
 
Либерализирането на режима ще даде оръжие на хората, които да се защитят", каза Александър Сиди.
 
Той обяви, че от ВМРО внасят в Народното събрание проект за промени в Наказателния кодекс "за разширяване на пределите на неизбежната отбрана".
 
Александър Сиди смята, че предложенията ще получат подкрепа в Парламента. "Предлагали сме тези промени и преди, виждаме, че нашите колеги от ГЕРБ са склонни да ни подкрепят", каза депутатът от Обединени патриоти.
 
"С тези промени в НК не мисля, че ще решим нещата с магическа пръчица. След това трябва да продължим с дебата за притежаването на оръжие", изтъкна той.
 
Целият разговор с Александър Сиди и Боян Атанасов - във видеото:

Етикети: Денят на живо
09:03 | 06 Юли 2020 г.

Проф. Асен Балтов: Младите се юрнаха навсякъде, ми...

09:03 | 06 Юли 2020 г.
В момента се наблюдава тенденция все повече млади хора да се заразяват с COVID-19. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на "П...
08:49 | 06 Юли 2020 г.

В шуменско село имат вода само по 2 часа дневно ра...

08:49 | 06 Юли 2020 г.
От години шуменското село Салманово е във воден режим. Жителите се оплакват, че отскоро вода има едва по два часа на ден.   ...
08:42 | 06 Юли 2020 г.

ЕС с нови мерки срещу Фейсбук, Амазон и Гугъл

08:42 | 06 Юли 2020 г.
ЕС възнамерява да предприеме редица нови мерки, за да гарантира, че големите американски компании /като Гугъл, Амазон и Фейсбук/, спазват...
08:30 | 06 Юли 2020 г.

Диетолог: Сланината може да помогне да отслабнем

08:30 | 06 Юли 2020 г.
В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим килограми, но само при много внимателна консумация, заяви диетологът Елена Соломати...
ГКПП „Кулата“
08:24 | 06 Юли 2020 г.

10 км опашка на единствения вход за Гърция – ГКПП ...

08:24 | 06 Юли 2020 г.
10 километра е опашката на единствения вход за Гърция – ГКПП "Кулата", съобщи NOVA.   Вчера южната ни съсед...
08:14 | 06 Юли 2020 г.

Управляващите в Хърватия печелят парламентарните и...

08:14 | 06 Юли 2020 г.
Управляващите в Хърватия печелят парламентарните избори в страната. Партията а премиера Андрей Пленкович "Хърватска демократична общ...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Новини