Беновска: Г-н Борисов, на 18 март ще изберат Путин отново за президент - какво ще означава за България? (ВИДЕО)

Възниква въпросът: Путин-президентът кого ще избере за свой партньор у нас - Радев или Борисов

Беновска: Г-н Борисов, на 18 март ще изберат Путин отново за президент - какво ще означава за България? (ВИДЕО)
Източник: Канал 3

Беновска: Г-н Борисов, на 18 март ще изберат Путин отново за президент - какво ще означава за България? (ВИДЕО)

Никой анализатор не се съмнява, че на 18 март 2018 година Русия и светът за четвърти път ще бъдат оглавени от Путин-президентът. Вие, Борисов, го произнесохте в Брюксел - на шега или като реалист: "Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и президента на Русия”.

И пред българските политици ще се изправи със страшна сила въпросът: Г-н Борисов, г-н Радев, г-жо Нинова, г-н Сидеров, г-н Карадайъ – на 18 март ще изберат Путин отново за президент, какво ще означава за България?

Ясно е, че всички ще поздравите Путин горещо.

Ясно, че Борисов и Радев ще го поканите в България.

Ясно е, че Нинова ще се опита да размрази от фризера личните си отношения с Москва. Но дали на Нинова ще й се получи от високата Кремълска кула, без силна лупа, да я забележи и разпознае Путин, след като тя низвергна грубо почетния консул на Русия и свой меценат-благодетел Георги Гергов?

Ясно, че Сидеров и Каракачанов ще активират патриотичните и си идеи за общи политики с Русия.

Не е ясно Валери Симеонов в дълъг отпуск ли ще излезе, докато новината за Путин-президент отшуми.

Очаква се почетният председател д.р Ахмед Доган и неговият приемник Карадайъ - дипломатично и с точни дефиниции - да формулират бъдещите очаквания на ДПС за по-съвременни и прагматични отношения с Русия.

Възниква, обаче, един въпрос, на който премиерът Борисов и президентът Радев трябва да сте си приготвили отговорите за неделя вечер на 18 март. Въпросът е ясен: Путин-президентът кого ще избере за свой партньор в България?

И, ако Путин избере Радев, той като "разносвач на чай“ ли ще се изживее - правя аналогия с израза на президента на България , който се обиди, че турският президент Ердоган избра Борисов за свой партньор в геополитиката на Балканите и Европа, и попита премиера Борисов "разносвач на шербет“ли ще става.

А, ако Путин избере Борисов, премиерът на България трети път, ще добие ли сила да бъде толкова сърцат в защита на Русия пред Европа, както е сърцат в защита на Турция пред Европа?

Това е въпросът на въпросите, г-н Борисов, и ако намерите верния отговор и Вие, като политик и премиер, и България ще си стъпим на краката здраво и пред Европа, и пред света.

И тогава ЧЕЗ, протести на БСП, Симеонов, Радев, Истанбулската конвенция, жълтите новини ще Ви се видят детски играчки в 10-годишната Ви кариера на политик.

Аз съм Беновска. И питам

21:13 | 06 Юли 2020 г.

Искра Михайлова: ЕС засилва борбата с дезинформаци...

21:13 | 06 Юли 2020 г.
Създадохме Комисия за дезинформацията, която ще се занимава с въпросите свързани с COVID-19, както и тези за ЕС. Увеличихме всички наши у...
20:11 | 06 Юли 2020 г.

Техническият университет в София обяви първото кла...

20:11 | 06 Юли 2020 г.
Със заповед на ректора на Техническия университет в София проф. Иван Кралов бе обявено първото класиране на кандидат-студентите, приети з...
19:49 | 06 Юли 2020 г.

Цвета Караянчева помогна на младо семейство, катас...

19:49 | 06 Юли 2020 г.
Кортежът на председателката на парламента Цвета Караянчева е оказал първа помощ на младо семейство с малко дете, което е претърпяло инцид...
19:46 | 06 Юли 2020 г.

Министерство на културата ще финансира творечски п...

19:46 | 06 Юли 2020 г.
Министерството на културата обявява конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” 2020 г. за финансиране на творчески проект...
19:38 | 06 Юли 2020 г.

Започна проверка за смъртта на медика от Спешна по...

19:38 | 06 Юли 2020 г.
Министерство на здравеопазването е започнало проверка във връзка със смъртта на д-р Юлиян Стамов от Центъра за спешна помощ в София, пред...
Домашно насилие
19:26 | 06 Юли 2020 г.

Изверг блудства с непълнолетна при обир на апартам...

19:26 | 06 Юли 2020 г.
Днес, 06.07.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Стефан Г. за това, че влязъл в чуждо жилище, като уп...

гледай на живо

07.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс