Румен Ралчев: Тамплиерите са развили банковата система, донесли са упойките, заедно с хашиша (видео)

В момента масонското пространство в България е раздробено на множество Велики ложи и полуложи, каза Великият приор

Румен Ралчев: Тамплиерите са развили банковата система, донесли са упойките, заедно с хашиша (видео)
Източник: Канал 3

Румен Ралчев: Тамплиерите са развили банковата система, донесли са упойките, заедно с хашиша (видео)

”Основната функция на тамплиерите в Европа е била да стопанисват по 1500 крепости, като голяма част от тези крепости са били в Западна Европа. Що се касае до българските земи, има преминаване, но най-яркото присъствие на една доста малка част от тамплиерие е била в едно село Филипополско, херцогство, което се обуславя след падането на Византийската империя. Тяхната функция като цяло е стабилизираща в места, които вече са завзети от Западните сили, т.н кръстоносци, повечето са имали отбранителен и охранителен характер, отколкото нападателен характер.

Това каза великият приор на тамплиерите в България Румен Ралчев в ефира на предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

”В онова време, когато липсва интернет, липсва електричество, комуникацията е слаба, тамплиерите са били едно звено на прехвърляне на ноу хау от завладените земи около Йерусалим. Отивайки натам кръстоносците са имали объркана представа за това, с което ще се сблъскат, но тамплиерите оттам са донесли много неща – упойките, заедно с хашиша, развили са банковата система”, разказа великият приор.

"Една част от банковите операции са измислени от тамплиерите, които не са се променили оттогава", каза още той.

”Създаването на Ордена, тъй като тази година отбелязваме 900 години от създаването на Ордена на тамплиерите, е бил предшестван от много интересни събития.

Много от изследователите на Ордена смятат, че това е един продукт, създаден от Меровингите (френска кралска династия) за охрана, продължаване на кръвта на Христос, но Ордена на Сион също е намесен в тази работа. Така че създаването на Ордена на Тамплиерите още от самото начало дава възможност за разпространение на информация вътре в самия него.

Това до първите 150 години е работело в полза на Ордена, а впоследствие му е изиграла една много лоша услуга, тъй като една голяма част от езотеричните занимания на тамплиерите са били свързани с науки и познания, които идват от древността. Непознаването на тази езотерика е довело до изкривяване на съзнанието, както на следствените органи след 1307-1312.

Тогава са говорили за содомия, за отричане от Христос, които, обаче, сами по себе си, погледнати от хора, които не са в езотериката, звучат по един богохулствен начин и обратното - едно от най-срамните обвинения е тамплиерската целувка в основата на гръбначния стълб, така се е приемал рицарят. Това е един от начините за събуждане на енергията Кондалини, но за да бъде тя събудена, трябва да има една доста голяма подготовка, най- вероятно тази подготовка не са минавали голяма част от тези, които са ставали тамплиери, особено към края и това е довело до изкривяване.

Всъщност тези три оборота на енергията, която трябва да се събуди по този начин от човек, който вече има тази енергия в себе си, е представлявала една екзотична сцена, отколкото ритуал”, каза Ралчев и уточни, че в наши дни тази сцена не е възстановена, но се изследва.  

"В Ордена на тамплиерите още в Средновековието са присъствали жени по една проста причина – тамплиерите са влизали с цялото си семейство и с цялото си имущество в Ордена, и когато тамплиерът е загивал или почивал, вследствие на раняване или болест, неговата съпруга е оставала едноличен собственик на онова, с което той е влязъл там, като дялов капитал. Имало е отделна секция, но те са присъствали в Ордена. Това присъствие е предизвикало създаването на женските секции в съвременните тамплиерски ордени”, заяви той.

Вижте още интервюта и коментари 

”Масоните като гражданска организация, която е облегната назад в хилядолетията, тъй като има много теории за създаването на масонството, като продължители на езотерични традиции и като представители на обществото във всяка една държава, съвсем нормално е да имат своя позиция. Дай Боже и българските масони да придобият такава активна позиция, тъй като в момента масонското пространство е раздробено на множество Велики ложи, полуложи, смесени, размесени, включително и съвсем наскоро създадената българска женска ложа по френски вариант”, обясни той по повод тайнството на масонството у нас и по света.

"Право на всеки масон или тайна организация е да се представя или да не се представя в обществото. Съвсем наскоро имаше изследване: Влияят ли тайните общества върху хода на историята и развитието на обществото и около над 60% бяха отговорили ”да”, но това е защото витае един дух, една легенда, че масоните са замесени във всичко. Те са гражданска организация, която се събира редовно през седмица-две, често, и беседват по философски теми, обменят свои идеи и изслушват ораторското изкуство, свързано с философията на масонското, на отделни свои членове, които искат да израснат в йерархията. Но това е доста приятно упражнение за всеки мъж, защото се сблъсква с непознати за него процеси и факти и информация, но това не значи, че се събират да правят заговор, точно обратното", разкри великият приор.

Бившият охранител на Тодор Живков обясни още, че той е имал други приоритети и такъв тип занимания са били много далече от него.

Вижте още от разговора с Великия приор на тамплиерите в България във видеото.

Милош Крушчич
01:30 | 06 Юли 2020 г.

Милош Крушчич пред Канал 3: Футболистите плакаха з...

01:30 | 06 Юли 2020 г.
В ексклузивно интервю за Канал 3, бившият треньор на ЦСКА Милош Крушчич опроверга слуховете, че е щял да бъде заменен на поста си от Стам...
21:52 | 05 Юли 2020 г.

Отложиха отварянето на Тадж Махал заради огромния ...

21:52 | 05 Юли 2020 г.
Откриването на индийския паметник на културата Тадж Махал беше отложено поради нарастване на случаите на коронавирус в района.  ...
21:25 | 05 Юли 2020 г.

Расте броят на починалите в Италия

21:25 | 05 Юли 2020 г.
Броят на починалите от последствията от COVID-19 в Италия се увеличи за едно денонощие със 7 души. Това е една от най-ниските стойности н...
21:05 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Мартин Табаков: Спецификата при Тръмп е, че то...

21:05 | 05 Юли 2020 г.
Интересът, който го има по отношение на изборите за президент на САЩ не е аналогичен с изборите в Китай и Русия, тъй като там ние знаем к...
20:56 | 05 Юли 2020 г.

Болният от COVID-19 абитуриент в Търново заразил б...

20:56 | 05 Юли 2020 г.
В Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище на Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция...
COVID-19
20:51 | 05 Юли 2020 г.

СЗО: Заразените с COVID-19 в света повече от 11 ми...

20:51 | 05 Юли 2020 г.
Броят на регистрираните случаи на коронавирус в света се увеличиха с повече от 203 000 през последното денонощие, с което общата численос...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс