Антоанета Христова: Кабинетът е стабилен и в близко бъдеще ще остане стабилен (ВИДЕО)

Необходими са реформи в някои сектори и са възможни промени в управлението, смята политическият психолог

Източник: Канал 3

Кабинетът е по-скоро стабилен и в близко бъдеще кабинетът ще бъде стабилен. Това прогнозира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политическият психолог Антоанета Христова.

Според нея обаче са възможни промени в управлението.

 "На практика в момента има движение в политическото пространство, особено относно групирането на партиите вдясно, но въпреки всичко нямаме рязка промяна в политическите, поради което никой не вярва, че има на кого другиго да вярва.

В момента Патриотичният фронт е нужен на ГЕРБ. В момента всичко, което правят патриотите им е простено, но това само до момента, в който те не са нужни. Има отигран вариант. Дали трябва да се случват някакви промени в управлението – ще кажа да. Не говоря за коалицията ГЕРБ – патриоти – по-скоро за някои позиции в управлението”, допълни Христова.

Според нея обаче засега има спокойствие заради европредседателството, но след него на дневен ред ще излязат вътрешните проблеми.

В името на председателството, спокойствието, почти няма критики, дори от опозицията. Проблемът обаче е, че се забавиха реформи.

Че до скоро министър-председателят решаваше проблеми на парче. Казвам до скоро, защото вече забелязвам промени. Например социалното министерството, което показва желание и намерение за реформи.  Има опит, но засега той е половинчат. Ясно е, че не всички са доволни и точно това бави реформите. Не казвам, че социалното министерство трябва да бъде ремонтирано, тъй като министърът е голям експерт. Но при него са необходими реформи.

Необходими са реформи и в здравеопазването.

Това са ключови министерства и ресори и там трябва да се случат реформи.

Образованието също ще изпуши в един момент. Поздравления за желанието и действията, но там изпълнението е в доста далечно бъдеще.

Затова казвам, когато мине председателството тези теми ще излязат на преден план. Тези теми ще бъдат захапани и от някои нови политически сили.

Вижте още интервюта и коментари!

Очаквам, че опозицията и управляващите да осъзнаят, че теренът винаги ще бъде атакуван, когато на полето има място за атака. И ако те не успеят да преложат решения, осебено в тези сектори – те тогава ще отворят терен. От кой обаче? Ще видим”, каза още политическият психолог.

Относно възможността за политически проект на президента Румен Радев тя коментира:

"Това ми се струва много хипотетично. Радев обаче има защо да се притеснява от неуспеха на предишните президенти. Едно е да си президент с висок рейтинг, друго е да влезеш в политиката и да предлагаш решения. Защото решенията свалят рейтинга. Смятам, че той претегля всичко, той е разумен човек, но обграден от много амбициозни хора. Към днешна дата обаче ми се струва, че повече си задава въпроси, отколкото взема решения”.

По отношение на репликите между Румен Радев и Цветан Цветанов тя смята, че той в някаква степен дори е изкуствено създаден.

"Някак през цялото време ни се внушава, че има напрежение, че има сблъсък. На моменти обаче ми изглежда, че по-скоро сблъсък няма. От тези взаимни нападки никой не печели. Рейтингът на президента е висок. Според последната социология и положението на ГЕРБ е същото. Този сблъсък не влияе и на отношенията между ГЕРБ и БСП", каза още Антоанета Христова.

 

15:07 | 13 Юли 2020 г.

Засилен контрол по гръцката граница

15:07 | 13 Юли 2020 г.
Зелена светлина за директни полети от Великобритания и Швеция, интензивен контрол на граничния пункт Промахон и във вътрешността на стран...
болница
15:05 | 13 Юли 2020 г.

Неврологията на болница "Пълмед" е под карантина з...

15:05 | 13 Юли 2020 г.
Заради лекари и пациенти с положителни тестове за коронавирус, неврологичното отделение на болница "Пълмед" в Пловдив ще бъде п...
14:59 | 13 Юли 2020 г.

АПИ подхваща ремонт на фаталния участък от магистр...

14:59 | 13 Юли 2020 г.
Възстановено е движението в активната лента при 163-ти км на АМ "Тракия" в посока София, съобщиха от Агенция "Пътна инфрас...
14:58 | 13 Юли 2020 г.

Компютърни игри докараха инсулт на 15-годишен гейм...

14:58 | 13 Юли 2020 г.
15-годишен тийнейджър от Китай постъпи в болница след инсулт, предизвикан от денонощното му седене и играене на компютъра.   ...
Прокуратура
14:52 | 13 Юли 2020 г.

И Районна прокуратура - Пещера се включи в национа...

14:52 | 13 Юли 2020 г.
Районната прокуратура в Пещера се включи в декларирането на официална позиция по отношение обвиненията на президента Румен Радев срещу об...
14:50 | 13 Юли 2020 г.

В "Денят на живо с Наделина Анева" днес: Главният ...

14:50 | 13 Юли 2020 г.
В "Денят на живо с Наделина Анева" днес от 20:20 ч. очаквайте:   ПРОКУРОР И ПРЕЗИДЕНТ   Главният прок...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия
 • 15:30
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини