Корнелия Нинова: Отивайте си - Борисов, правителството и управлението! (СНИМКИ и ВИДЕО)

Отивайте си, за да я има България и за да живее този народ, каза лидерът на БСП

Ние сме тук да ви кажем: Оставка! Отивайте си - Борисов, правителството, управлението, заедно със задкулисието и онези в тъмното отзад, които ви дърпат конците. Отивайте си, за да я има България и за да живее този народ! Така завърши пламенната си реч лидерът на БСП Корнелия Нинова на протестния митинг пред МС и бившия Партиен дом в София.
 
"Началото е поставено преди 132 години в Америка. В стачка за 8-часов работен ден. Цели 132 години хората, които творят, създават, произвеждат, се борят за своите права и срещу ограбването на труда им. За 132 г. светът се промени, неравенствата се увеличиха - 3% от човечеството владее 97% от благата му, корпорациите трупат богатства, народите обедняват", заяви Нинова в началото след като поздрави за Международния ден на труда Първи май и с 142 г. от обявяването на Априлското въстание (по нов стил).
 
"С тези богатства корпорациите купуват политици, те им осигуряват нови богатства. За тези хора единствената ценност са парите. За тези хора няма политика, няма морал, но има мизерия, има бедност. И властта днес в България крепи управлението със страх, агресия, цензура срещу народа. Затова днес ви поздравявам с най-силното чувство - смелостта", обърна се Нинова към хилядите на митинга.
 
"Нека да пуснем прожектора, както призова президентът Радев, и да осветим тъмните места, да осветим истинското лице на управлението - пропито от кражби и корупция", продължи Корнелия Нинова.
 
Още новини от страната ще намерите тук
 
"Прожекторите вече светнаха, но отвън. Докладът на Държавния департамент на САЩ Ви каза, г-н Борисов, че цялото Ви управление е пропито от корупция. Най-авторитетните европейски институция Ви казаха, че България е най-корумпираната и бедна държава, управлявана 8 години от г-н Бойко Методиев Борисов", обърна се към премиера Нинова.
 
"Светнете прожекторите към вашите градове и села, не се страхувайте! За да има светлина и да се види ,че тяхното управление и в местната власт е обрасло с шуробаджанащина.
Нека от днес тази светлина да тръгне по цялата страна, за да се види истината, да дадем сили и смелост на народа си.
 
Защото 1,5 милиона живеят под прага за бедност, 400 000 - под прага на минималната заплата, 4 милиона българи са с под средната заплата, но 400 си увеличаваме заплатите на няколко месеца. Това не е справедливо, господа управляващи, трябва да се разделите с благините си.
 
Днес с вашата подкрепа със силата на тези над 15 000 души имаме нова енергия да продължим нашата борба, защото тя е справедлива! Оставка!", извика Нинова.
 
"Днес тези прожектори да покажат истинската картина на живота на България - българи умират по улиците, защото нямат болница,;българи умират в болниците, защото нямат пари да си платят. Изчезваме като нация, хора, изчезваме като народ.
 
И вчера те (управляващите) се събуждат,  сякаш вчера са влезли във властта. Управлявали сте 8 години, господин Борисов - предостатъчно от уморена и безидейна власт. Която предлага две неща - нестабилност и войнстваща агресия.
 
Всеки ден в коалицията се карат помежду си за пари, обществени поръчки, назначения и влияние. Валери Симеонов срещу министрите на ГЕРБ, Цветанов срещу Волен Сидеров, всички заедно - срещу народа си.
 
Днес сутринта казват едно,на обяд - второ, вечерта - трето. Няма сигурност, не можеш да правиш планове за бъдещето  Бойко Борисов и правителството му отвориха война на всичко и на всички, на президента Радев. Отвориха война на опозицията, която изпратиха в Сибир от парламентарната трибуна.
 
Но най-важното е, че отвориха война на вас, като оставиха хората с увреждания на патерици пред Народното събрание. Те казват, че всеки протест е купен, ще кажат същото и за днешния. 
Ние искаме друго - искаме сигурност, мир, спокойствие, високи доходи, достоен живот!
 
 
Най-голям враг на това е апатията и безверието. Много сте лъгани,  много хора не вярват, че може да е различно. Не, няма да бъде така, може да бъде различно, господин Борисов и скъпи българи!
 
Можем да имаме българско производство, можем да се храним от българската земя, да се лекуваме без да доплащаме, може трудът ви да бъде уважаван, пенсиите индексирани. Можем, ако бъдем заедно и много. Защото те ни искат разделени и на колене.
 
Но ние сме изправени, г-н Борисов! Вие искате да ви ръкопляскаме вечер пред телевизорите. Ние сме тук да ви кажем: Оставка! Отивайте си - Борисов, правителството, управлението, заедно със задкулисието и онези в тъмното отзад, които ви дърпат конците. 
 
Отивайте си, за да я има България и за да живее този народ!"
 
След тези думи на Корнелия Нинова митингът пред МС бе закрит с мелодията на Интернационала.
 
Оттам множеството се насочи към Народния театър "Иван Вазов", където група "Сигнал" дава старта на Празник на свободното слово и свободните медии.
 
В събитието участие ще вземат млади актьори, както и групата No more many more.

 

Емил Костадинов , областен управител на Перник
21:24 | 02 Декември 2020 г.

Областният управител на Перник е с COVID-19

21:24 | 02 Декември 2020 г.
Областният управител на Перник и лидер на областната структура на ГЕРБ Емил Костадинов е заразен с коронавирус, информира БГНЕС. &nbs...
Захариева
21:05 | 02 Декември 2020 г.

Екатерина Захариева: България остава ангажирана в ...

21:05 | 02 Декември 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион по време на...
Денят на живо с Наделина Анева
21:00 | 02 Декември 2020 г.

Проф. Тодор Кантарджиев: От 14 ноември заболяемост...

21:00 | 02 Декември 2020 г.
"Планове и стратегии срещу бедствия, епидемии, пандемии се правят от много години в България и е естествено за държавата да се грижи...
Хиляди домакинства останаха без ток! Вятърът скъса десетки проводници
20:53 | 02 Декември 2020 г.

БФИЕК алармира отговорни институции за "екстремни ...

20:53 | 02 Декември 2020 г.
Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) алармира за "екстремни ценови равнища" на Българската нез...
линейка
20:19 | 02 Декември 2020 г.

Общинската аварийна дирекция получи линейка за пол...

20:19 | 02 Декември 2020 г.
Нова линейка за временно ползване през извънредната епидемична обстановка получи Общинската аварийна дирекция в столицата. Специализирани...
COVID
20:13 | 02 Декември 2020 г.

Задължителна карантина за българи, пристигащи в Ав...

20:13 | 02 Декември 2020 г.
Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Това се налага, тъй като страната ни се води рискова зона. ...

гледай на живо

02.12.2020
 • в момента
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE
 • 23:00
  Новини