Първан Симеонов: Занимаващите се с европейски въпроси министри са най-харесвани (ВИДЕО)

Румен Радев иска да се сбори с Бойко Борисов и най-накрая получи отговор, смята социологът

„Реално погледнато занимаващите се с европейско финансиране и европейско председателство министри са най-харесвани – Томислав Дончев и Лиляна Павлова. Освен това Дончев излъчва и по-мениджърско присъствие, което се харесва на всички групи”. Това обяви социологът Първан Сименов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 по отношение на прочуването на „Галъп”, в което министрите от кабинета „Борисов 3” получиха оценка 3,71 по шестобалната система, а именно въпросните двама бяха с най-високо оценени.

На трето място бе, пък Владислав Горанов, който като финансов министър традиционно би трябвало да не е толкова харесван.

„Владислав Горанов казва една дума на месец и тя отеква. Това се харесва. А и този кабинет показва добри финансови резултати. А и горе-долу финансовият министър е отражението на кабинета по принцип.

Относно цялостната оценка, която е под четворка, Симонов коментира:

"Оценката за кабинета е почти добра.Може би се дължи на това, че управляват за трети път. Защото се изхабяваш. Второто обяснение е леко инерционният скептицизъм. И третата причина е, че през всичките тези години има поне две опозиции. Една парламентарна и една извънпарламентарна".

Относно бъдещите проучвания на „Галъп” Симеонов коментира:

„Няма изненада – горе-долу президентът Радев е около два пъти над премиера Борисов. Расте обаче одобряването на омбудсмана Мая Манолова. Тя е почти над два пъти над Борисов и почти колкото до Радев”.

„БСП е в изолирана ситуация. Включително и Станишев. Тя произвежда личности, но се дистанцира от тях – като Румен Радев, Мая Манолова и т.н”, допълни социологът по отношение на опозицията.

Вижте още интервюта и коментари!

Той коментира и възможността за нов политически проект, под крилото на Румен Радев – нещо което бе загатнато преди време по време на негова лекция.

„Той харесва да държи опонентите си в шах. Ако тръгне сега да прави партия, той ще загуби, но около него се събира елит, който в бъдеще може да постигне нещо”, категоричен бе Симеонов.

Според него той трудно може да отхапе от електората на БСП, например, но все пак ако се даде голяма алтернатива, дори и левицата може да загуби.

Борисов обяви, че Радев се държи като президент на БСП и ДПС. Според Симеонов обаче това е политическо говорене, а проучванията, че и привърженици на ГЕРБ подкрепят държавния глава.

„Засега не виждам да е нарушено доверието в Радев. Всичко е въпрос на мяра. Да не се увлече на противниковата игра. Досега виждам как през цялото време иска да се сбори с Борисов, а не с Цветанов. И Борисов отвърна, даже звучеше леко нагрубен. Изказването му обаче като че ли бе в полза на Радев. И аз ако съм на мястото на Радев, сега ще замълча”.

За патриотите:

„При тях няма промени в нагласите. Това, което прави Валери Симеонов, понякога е симпатично. Не е антируски настроен по принцип, но пък от време навреме се изказва антируски. Волен Сидеров има твърд електорат. Красимир Каракачанов, пък се опитва да вземе най-доброто от двата свята”.

Експертът бе категоричен и че към момента управляващата коалиция заедно с патриотите.

"Това правителство се оказа по-дълготрайно, защото мнозина в началото надцениха противоречията, надцениха скандалния имидж на патриотите. Виждате, че една година по-късно всичко е наред. Даже патриотите, колкото по-разединени изглеждат, толкова по-стабилно се държат за властта, защото отпуснат ли се, знаят, че няма връщане във властта", добави Първан Симеонов.

 

 

Коледа
21:52 | 23 Ноември 2020 г.

Поетапно отваряне на Европа преди Коледа

21:52 | 23 Ноември 2020 г.
Животът отново тече в „Растро“, най-емблематичният пазар в Мадрид, след осеммесечно затваряне поради COVID-19. Прави го бавно...
Шоколадов Дядо Коледа с маска
21:41 | 23 Ноември 2020 г.

Унгарски шоколатиер сложи маска на шоколадовия Дяд...

21:41 | 23 Ноември 2020 г.
Маската се превърна в най-продавания артикул в света през 2020 г. и макар все още да нямаме официални данни за това, спокойно можем да за...
Хартиена чаша
21:19 | 23 Ноември 2020 г.

Пиенето на кафе или чай от картонени чаши сериозно...

21:19 | 23 Ноември 2020 г.
За много хора денят не започва, докато не изпият първата си чаша горещо кафе. Без значение какво пиете, за да се стоплите в студена сутри...
Доц. Владимир Григоров
21:00 | 23 Ноември 2020 г.

Доц. Григоров: В разгара на пандемията в ЮАР имахм...

21:00 | 23 Ноември 2020 г.
Южна Африка е една от най-засегнатите от пандемията африкански държави, но въпреки това страната показва завидни резултати в справянето с...
Красен Кралев
20:56 | 23 Ноември 2020 г.

Кралев за Covid-мерките: Ще стигнем до справедливо...

20:56 | 23 Ноември 2020 г.
С колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Това обяви във Facebook спортният министър ...
Ресторант
20:52 | 23 Ноември 2020 г.

Сдружението на заведението плаши с протести, ако в...

20:52 | 23 Ноември 2020 г.
Сдружението на заведенията е поредната браншова организация, която настоява за отговори на редица въпроси около предвиждания национален л...

гледай на живо

24.11.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 07:35
  Социална мрежа
 • 08:30
  Другото лице