Ненков за намаляването на депутатските заплати: Самоунижението не е вариант (ВИДЕО)

Финансовата стабилност и ролята на България на международната сцена са най-големите успехи на правителството за изминалата година

След година управление ГЕРБ бе разкритикувана от БСП заради корупцията и бедността в държавата. Критиката коментира в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„Когато нищо не се прави срещу корупцията – хората казват защо нищо не се прави. Когато се прави, като при ареста на Десислава Иванчева, се казва защо така се прави. Истината е, че корупция има. Има я навсякъде. Но истината е, че в момента се прави нещо срещу нея. А и не трябва да забравяме, че корупцията се поражда и от гражданите. Така че и ние трябва да си променим мисленето”, коментира народният представител.

„Що се отнася до инвестициите – един приятел, който работи в чужда фирма, ми разказа – когато правителството падна и се премина към служебен кабинет как техните собственици са им орязали бюджета заради политическата нестабилност в страната. Така че трябва да си пожелаем всяко едно правителство да изкара пълен мандат, за да има повече стабилност.

Реално погледнато обаче в България има повече промишленост, повече търговия. Което води и до растеж от 4 процента на икономиката. Което значи, че и самият българин има повече пари за харчене, има повече пари за бизнес инициативност.

Безспорно има големи различия в отделни региони. И в тази посока са насочени усилията на правителството. Да има добра свързаност на Северна България”, коментира Ненков.

Вижте още интервюта и коментари!

Относно твърденията на Корнелия Нинова, която посочи доклад на американския държавен департамент за корупцията в България, представителят на ГЕРБ коментира:

„Не мога да кажа, че няма корупция. Ако видите обаче президентската кампания в САЩ, ако направим и ние доклад за корупцията там, вероятно ще открием големи пропуски. Както казах борбата с корупция е дълъг процес и в момента се прави нещо по въпроса”, каза още депутатът.

Той още веднъж говори и за опозицията в лицето на левицата и идеята за намаляването на заплатите.

„БСП е партия със 100-годишна история. Може да се опитват да ни убеждават, че са нови хора, с нова визия – аз не мога да се съглася. Те са участвали в управлението. А след тях винаги е оставало само разруха. След правителството на Орешарски останаха 6-7 процента дефицит. Когато имаш история, трябва да носиш и негативите, а не само позитивите”, каза още Ненков.

„Популизмът може да ти донесе краткосрочен дивидент, но в дългосрочен план това не е позитивно. Самоунижението обаче не е вариант. Да не оценяваш труда си. Аз съжалявам колегите от БСП, защото и сред тях има много активни. Защото, когато свърши мандата, може да отидеш при хората и да покажеш какво си направил и с какво си заслужил, а не да се самоунижаваш.

Винаги има черньовци. Но има активни. Общото мнозинство на парламента обаче не е само да правиш закони. А да си стожер на демокрацията. Да управляваш и да си носиш отговорността какво си направил”.

Ненков изтъкна и най-големите успехи на правителството, според него, през изминалата година.

„Най-важното постигнато е финансовата стабилност на държавата. И трябва да имаме самочувствие, че можем да работим добре, да имаме растеж.

И второто – България започва да играе важна роля на Балканите. Защото в момента България може да изиграе, не само за Западните Балкани, а за целите Балкани”.

„Всяко едно нещо, което каже Румен Радев, то е подкрепено от БСП. Всяко нещо, което казва Нинова, той се солидаризира. Жалко е, защото аз виждам президента в малко по-друга роля – равноотдалечена от всички.

Атаките винаги идват от него. Ако искаш да си президент, трябва да си равноотдалечен от всички. Ако ли не, правиш партия и се явяваш на избори”, допълни Ненков по темата за престрелките между президент и управляващи.

 

 

 

 

 

„Ужас на Елм Стрийт“
13:51 | 13 Юли 2020 г.

Домашно кино: Кевин Бейкън е готов да изиграе Фред...

13:51 | 13 Юли 2020 г.
Няма как да се истински почитател на хоръра, ако никога през живота си не сте гледали поне един филм от легендарната поредица за Фреди Кр...
13:39 | 13 Юли 2020 г.

Русия задържа членове на ИД, планирали нападения н...

13:39 | 13 Юли 2020 г.
Руската ФСБ неутрализира група привърженици на „Ислямска държава“, които са планирали терористични нападения над училища и бо...
Нови 212 артефакта бяха открити в офис на Васил Божков 1
13:31 | 13 Юли 2020 г.

Прокуратурата показа още от артефактната колекция ...

13:31 | 13 Юли 2020 г.
Продължават действията по разследване на Специализирана прокуратура в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Москов...
Кредитна карта
13:21 | 13 Юли 2020 г.

Близо 500 процента ръст на злоупотребите с кредитн...

13:21 | 13 Юли 2020 г.
Русия се превръща в една от страните с най-крупни финансови измами от началото на годината, като по данни на руското външно министерство ...
13:01 | 13 Юли 2020 г.

Закопчаха внук на Цар Киро, карал пиян

13:01 | 13 Юли 2020 г.
Един от внуците на Кирил Рашков - Цар Киро, е арестуван за шофиране в пияно състояние, съобщиха от пловдивската полиция. Около 19 ча...
Първи училищен звънец
12:50 | 13 Юли 2020 г.

Над 9 000 седмокласници са приети на първо класира...

12:50 | 13 Юли 2020 г.
Резултатите от първо класиране на кандидат-гимназиалните изпити в страната показват, че 9 036 деца са приети, по информация на Министерст...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия