Георги Свиленски: На Борисов ще пожелая по-често да идва в НС, да чува опозицията, не му мислим лошото (ВИДЕО)

За един лидер дали се справя или не се справя – показват резултатите, каза той

Източник: Канал 3

Интервю на Илиана Беновска със заместник-председателя на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски в предаването „Беновска пита” по „Канал 3” и „Радио К2”, излъчено на 6 май 2018 г.

Илиана Беновска: Правим това интервю на 2 май, но го правим в чест на шести май, Гергьовден, и затова съм поканила един Георги – г-н Георги Свиленски, заместник-председател на парламентарната група на БСП. Благодаря Ви, че приехте поканата!

Георги Свиленски: Благодаря и аз за честта да бъда гост в днешния ден, във Вашето предаване!

Илиана Беновска: Какво е да си Георги?

Георги Свиленски: Зависи от гледната точка. В един момент е може би радостно, докато си по-малък, след това става задължение и накрая преминава в отговорност, като станеш вече по-зрял човек. Отговорностите, които възлагат на тебе – близки, познати, семейство, хората. Името, което носиш, наистина задължава много и сме длъжни да го пазим.

Илиана Беновска: Обикновено Георги е, така, наследствено име. Някой дядо ли сте имал?

Георги Свиленски: Не, имал съм вуйчо, който е починал преди аз да се родя и на него съм кръстен.

Илиана Беновска: Като споменахте детството, младостта, семейството – малко ме изкушавате. Като млад сте бил женен за Десислава (Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев – бел. авт.).

Георги Свиленски: Така е, не го отричам. Тука ще бъдат кратки отговорите.

Илиана Беновска: Аз и нямам намерение да навлизам в лични дебри, но, някак си, избягвате да говорите за сегашната съпруга на президента Радев.

Георги Свиленски: Не мисля, че е редно да се навлиза в личния живот, било то на който и да е! В случая – на президента и неговата съпруга. Затова, съвсем умишлено сте забелязали и Вие, не си позволявам да коментирам каквото и да било, по какъвто и да е повод. Така че всеки има право на собствен личен живот и аз отстоявам това правило, както предполагам и повечето колеги правят.

Илиана Беновска: Абсолютно съм съгласна, само се изкушавах да Ви питам – много ли я обичахте?

Георги Свиленски: Нека не влизаме в такива лични въпроси.

Илиана Беновска: Нищо лошо...

Георги Свиленски: Не, няма нищо лошо, просто мисля, че не би трябвало това да е темата на разговора.

Илиана Беновска: Добре, не, просто преди споменахте семейство, младостта и аз... Даже нямах намерение...

Георги Свиленски: Сигурно млад човек, когато се влюбва, сигурно обича достатъчно, за да се ожени, да има дете, семейство, така че е било в рамките на нормите, които позволява животът.

Илиана Беновска: Синът Ви сега какво прави (Страхил Свиленски, син на Десислава Радева и Георги Свиленски – бел. авт.)?

Георги Свиленски: Синът ми е студент в момента, втора година. Спортува, волейболист, и се развива по собствен път.

Илиана Беновска: Щастлив ли сте?

Георги Свиленски: Ами, мисля да! Нямам основание да бъда нещастлив. Доколкото животът дава тези предизвикателства, пред които сме поставени, мисля, че нормално, като за всеки един българин.

Илиана Беновска: Какво е за Вас щастието, какво Ви прави щастлив?

Георги Свиленски: Ами щастието е... Какво е щастието?! Първо – да можеш да помагаш на хората това, за което сме се отдали политиците. Ако можем да го постигаме по-често – сме по-щастливи. Ако обаче не се случва – вечер, като се прибера, съм и малко нещастен. За съжаление, в ситуацията, в която съм, като опозиционен народен представител, по-рядко ми се отдава това нещо, но въпреки всичко трябва да се радваме и на малките неща, които се случват и на малките радости, които ни споделят.

Илиана Беновска: Защо по-рядко Ви се отдава, защото Вие сте свикнал Георги „Победоносецът”, да сте победител ли, така ли? А сега, като опозиция, нещо не можете често да побеждавате.

Георги Свиленски: Защото виждам, че голяма част от хубавите намерения, се опорочават, под формата на това, че са политически желания или политизиране на нещата и подминават ето така, защото са предложени от БСП, от партията, която...

Илиана Беновска: Кое е хубаво намерение, например? Сега изведнъж се сещате, че БСП сте предложили, пък не сте могли да го осъществите, защото се е осуетило от ГЕРБ?

Георги Свиленски: Ето днес, примерно, предложихме Закона за възрастните хора. Такъв закон в България няма. Възрастните хора го искат, те го очакват. В крайна сметка не беше приет само защото е предложен от БСП. В комисия, когато го гледахме, колегите: „Да, много е хубав; да, трябва да има закон; да, ще мислим по този.”. Обаче го отхвърлиха!

Илиана Беновска: С какви аргументи го отхвърлиха?

Георги Свиленски: С аргументите, че не са го внесли те, това е.

Илиана Беновска: Така ли? Не, Вие го перифразирате!

Георги Свиленски: Не, не го перифразирам!

Илиана Беновска: Кой го каза това?

Георги Свиленски: Влезте в стенограмата на Комисията за взаимодействие с гражданските организации. То беше, преди три-четири месеца го гледахме. Там всеки, който се изказа, каза, че законът е добър, законът е нужен, има нужда от някакви поправки, че е закъснял, че трябва да има такъв закон, обаче гласуват против! Защо? Можеше да бъде приет на първо четене, да се внесат поправки между първо и второ, да постигнем един консенсус, но просто, защото БСП го предлага, а не са се сетили те – идеята се опорочава. Няма логика, и аз като Вас се чудя!

Илиана Беновска: Не знам, иска ми се да мисля, че не е така. Този кадър, това, което виждам в отражението, ме, така, провокира да Ви попитам – какъв е огледалният ефект от неуспешните политики?

Георги Свиленски: Огледалният ефект го изпитват всички български граждани, защото това се наслагва. Това наслагване на такива неприети законодателни инициативи започва да дава неувереност в който и да било, било то в управляващи, било то в опозиция. Съветът ми, наистина, към колегите, както и те искат да има повече съгласие – когато отхвърлят нещо, да го четат повече, да го видят, действително да изкарат мотиви, които ще бъдат приети от обществото, което трябва да разбере защо е отхвърлен даден законопроект, а не защото БСП го е внесла.

Илиана Беновска: Добре де, ама и Вие понякога водите... Сега сигурно пак ще ме обвините, БСП, в някаква пристрастност, но и Вие понякога водите едни такива, политики, които смятате, че няма да минат, че не са добре изпипани или че не им е времето сега, но просто, понеже трябва да бъдете опозиция, го правите, не е ли така? Турете си ръка на сърцето.

Георги Свиленски: Не, вижте, ние сме се явявали на тези избори с предизборна програма, в която сме заявили различни политики, по различни сектори. Единственият начин опозицията да защитава тези избиратели, които са я пратили в парламента, е тази програма да я превръща в законодателни инициативи.

Илиана Беновска: Добре де, ама не са Ви избрали!

Георги Свиленски: Може би някога не е времето или не е момента, в който ги внасяме, но в крайна сметка парламентът е динамичен орган, законодателен, и ние внасяме, защото знаем, че много време отстояват тези законопроекти в деловодството. Поради тази причина остават с впечатление, че те не са внесени навреме или пък преждевременно и затова така се случва.

Илиана Беновска: Добре де, но направихте един, примерно, опит да внесете алтернативен бюджет. Честно си сложете ръката на сърцето – биваше ли го този документ?

Георги Свиленски: Слагаме и двамата ръка на сърцето, защото беше и конгресен документ на партията и ще видите, че във всичките предложения, които ние направихме с алтернативния бюджет и  бяха отхвърлени по време на гласуването на бюджета, след това премиерът Борисов ги изпълни, той изпълни нашия бюджет, той не изпълни бюджета на ГЕРБ, без да го актуализира!

Илиана Беновска: Какво точно?

Георги Свиленски: Говорим за парите за Зографския манастир, говорим за 15 000 000 за БАН – това бяха заложени пари в нашия. Говорим  за 100 000 000 за полицаите, говорим за парите за служителите в затворите – всичко това беше записано в нашия бюджет и не беше прието, с аргумента, че няма пари. В крайна сметка се видя, че с правителствено постановление – пари има! Тоест, защото се прави политика на инат!

Илиана Беновска: Виждате ли, че не е? Значи, има политики, които са разумни, важни и на момента оценяват се, и се осъществяват. Значи, когато е адекватна политиката – става.

Георги Свиленски: Да, но защо не беше прието, където му е мястото в българския парламент, при обсъждане?

Илиана Беновска: Простичко, г-н Свиленски, по пера, един бюджет, вие знаете много добре, че се прави по пера.

Георги Свиленски: Точно така.

Илиана Беновска: Ама, не бяхте казали откъде ще се вземат парите.

Георги Свиленски: Всичко бяхме казали – от събираемостта на тази прословута контрабанда, с която г-н Борисов се хвали навсякъде.

Илиана Беновска: Ама , абстрактно Вие екстраполирахте!

Георги Свиленски: Ето, парите ги има, нали така?

Илиана Беновска: Да.

Георги Свиленски: Плащат се, взето е постановление, решено е и се изплащат. Значи ние сме били прави, значи сме знаели, че от тази контрабанда ще влязат тези пари и те да бъдат дадени за политики.

Илиана Беновска: Значи, Вие, признавате на Борисов ефективност в борбата с контрабандата, така ли? Защото имаше и друга теза – сега казвате, че от парите от контрабандата, пък преди го обвинявахте, скоро, преди десетина дни, че няма събираемост.

Георги Свиленски: Аз не знам парите, дали, са точно от контрабанда. Това ще го видим, когато дойде актуализацията на бюджета, защото няма как толкова пари да бъдат изхарчени, без да бъде направена актуализация и там ще видим от какво. Ако се окаже действително от контрабанда – разбира се, че ще получи своето признание.

Илиана Беновска: Добре. На първомайската манифестация, която я бяхте увенчали с дрон… Червен ли беше този дрон?

Георги Свиленски: Дронът ли, не, не знам, какъвто се продава, дали е бил червен!? Чак такъв символ не сме търсили.

Илиана Беновска: Шегувам се! Беше ли ефективен политически ход и не беше ли малко пресиленко?

Георги Свиленски: Не, аз мисля, че за последните години – това е едно от най-силните мероприятия, не на БСП, а на хората. Най-силното активно действие на българските граждани, които показаха, че имат смелост да излязат на улицата и да заявят с ясен глас какво ги притеснява.

Илиана Беновска: Кои са тези български граждани?

Георги Свиленски: Ами, Вие, видяхте, понеже винаги сме обвинявани, че на нашите протести има предимно възрастни хора, пенсионери...

Илиана Беновска: Бая бяха!

Георги Свиленски: Този път обаче младите бяха доста повече. „Канал 3”, който предаваше пряко...

Илиана Беновска: И „Радио К2” също.

Георги Свиленски: И „Радио К2”, които предаваха пряко шествието, митинга – показаха колко млади хора има. Действително – студенти, учещи, работещи, за съжаление бедни! Всички те бедни – и работещите, и неработещите. Бяха еднакво бедни и затова беше този протест.

Илиана Беновска: Не бяха ли малко?

Георги Свиленски: Не мисля, че бяха малко. Мисля че 15 000 души...

Илиана Беновска: Е, не бяха 15 000.

Георги Свиленски: Добре, няма да споря – колкото кажете, толкова. Ще се съглася.

Илиана Беновска: Не, няма нищо да кажа. Аз просто гледах. Ами, гледайте си кадрите.

Георги Свиленски: Гледал съм ги.

Илиана Беновска: Е, не са 15...

Георги Свиленски: Аз участвам в протестите, в митингите на БСП, от повече от 20 години. Организирал съм, бил съм част от организаторите и мога да преценя все пак колко хора бяха. Действително, толкова много скоро не са били.

Илиана Беновска: Честно, не бяха 15...

Георги Свиленски: Няма да споря, няма значение, и 1000 да с били, за мене бяха 15 000, но да кажем 1000. Важното е, че тези хора имаха смелостта да излязат, да извикат, да изкрещят! За съжаление, нямаше кой да ги чуе. Тези, които трябваше да ги чуят, се бяха скрили в едно министерство и от там даваха някаква пресконференция.

Илиана Беновска: Не се скриха, после дадоха пресконференция.

Георги Свиленски: Защо не излязоха пред хората? Защо трябваше да се крият и да чакат да стане 15 часа.

Илиана Беновска: Защо да излизат?

Георги Свиленски: Да излязат. Това, което го говориха там, нали, те искат да отговорят. Щяхме да им дадем думата. Да се качат на сцената и да ги кажат тези неща, за които говорят скрити.

Илиана Беновска: Защото, Вие, само това чакате – да излязат двама-трима души и да почнете да ги освирквате, и да...

Георги Свиленски: Не, ние, хората  щяха да ги освиркат.

Илиана Беновска: Вие, нямаше как да не ги...

Георги Свиленски: Ние нямаше да ги освиркаме.

Илиана Беновска: Хайде, моля Ви се...!

Георги Свиленски: Ние щяхме да им съдействаме да се качат, за да бъдат освиркани.

Илиана Беновска: Нали, така...!?

Георги Свиленски: Така.

Илиана Беновска: Хубаво. Боец сте, заместник-председател на парламентарната група. Това голяма позиция ли е?

Георги Свиленски: Ами, отговорност…За позиция заместник-председател на парламентарна група, е отговорност. Да, действително ангажиментите, които имам като заместник-председател, са доста повече, отколкото като народен представител само, но в крайна сметка така е решила групата.

Илиана Беновска: Корнелия Нинова добър водач ли е? Да видим какво ще кажете.

Георги Свиленски: Вижте, за един лидер дали се справя или не се справя – показват резултатите. С всичко друго влизаме в критериите на това – с какво точно не се е справил или с какво точно се е справил. Ще го видим на изборите.

Илиана Беновска: На кои избори? Първо идват европейските, за Европейския парламент.

Георги Свиленски: Аз мисля, че първи ще бъдат парламентарни избори.

Илиана Беновска: Аха...!

Георги Свиленски: Това, което усещам, а мене усетът не ме е подлъгвал досега, г-н Борисов няма да издържи до европейските избори.

Илиана Беновска: Защо?

Георги Свиленски: Ще си тръгне доста по-рано. Най-малкото конфликтите, които имат вътре в коалицията – „Патриотите” помежду си, ГЕРБ с „Патриотите”, самият Борисов с парламентарната група. Да не забравяме колко...

Илиана Беновска: Какви конфликти имат, я кажете?

Георги Свиленски: Да не забравяме колко законопроекти...

Илиана Беновска: Не правете fake news (превод – фалшиви новини – бел. авт.), какви конфликти?

Георги Свиленски: Не, не, не правя, казвам да не забравяме колко пъти парламентарната група гласува решения против волята на г-н Борисов. Най-малкото беше със санкциите...

Илиана Беновска: Нали, Вие, искате така….Как се казва??? Свободата на мнение, както било при Вас, в БСП… ГЕРБ  да не са такива, единни! Нали, Корнелия Нинова ги обвиняваше, че били прогласували избора на Борисов без конкуренция, безалтернативно!

Георги Свиленски: Ами, то това си е задължително, може би. Така да си го гласуват, защото няма как, той им е председател. Не може ние сутринта да искаме декларация по темата „Скрипал”, г-н Цветанов да я отхвърля категорично и да каже, че ние трябва да застанем на позицията – да бъдат отстранени руските дипломати и само след един час да получи звучен шамар от Министерски съвет, от който не знам, дали, още не му пищят ушите, с позицията на правителството.

Илиана Беновска: Чакайте малко. Тука говорите за едни по-, как да кажа, свързани с по-висшата дипломация въпроси, нали така?

Георги Свиленски: Да де, но г-н Цветанов мисля, че трябва да ги знае тези въпроси от по-висшата дипломация, защото все пак по-често ходи до...

Илиана Беновска: Ще дам и обратния случай – г-н Борисов много искаше, май, да се приеме Истанбулската конвенция, обаче, след като получи, така, обратното мнение, включая и от Вас, и от хората, и така нататъка, той пък даде заден, независимо, че натискът за Истанбулската конвенция идва, представи си, от Партията на европейските социалисти, най-много от вашия бивш лидер и сегашен председател Сергей Станишев. Това беше европейска директива.

Георги Свиленски: Разбира се, че на този натиск г-н Борисов беше подложен много жестоко от всички страни. Важното е, че той успя и чу в този момент, не знам докога, обаче, тъй като засега конвенцията е само оттеглена. Мисля, че Министерски съвет...

Илиана Беновска: Не, сега в момента, в Европейската комисия, питайте Сергей Станишев, се опитват да вкарат, „под килима”, Регламент №2 за еднополовите бракове.

Георги Свиленски: Ние имаме ясна позиция и за еднополовите бракове, и за Истанбулската конвенция, на Националния съвет. Няма нужда да коментираме, с когото и каквото и да било.  

Илиана Беновска: Е, да де, но Сергей Станишев все пак е лидер на социалистите, на европейско равнище.

Георги Свиленски: Българската социалистическа партия е демократична партия. Решенията ги взема с гласуване и това се случва на национален съвет. Там колегите, с немалко мнозинство, решиха, че не могат да подкрепят, по този начин предложена, Истанбулската конвенция.

Илиана Беновска: Ето така, допуснете, че и в ГЕРБ се случва така понякога, макар и рядко за Вашите очи.

Георги Свиленски: Сигурно се случва, но пак казвам – това за мене е един доста голям разнобой между г-н Борисов, парламентарната група, г-н Цветанов. Това си е тяхна работа разбира се.

Илиана Беновска: Добре, да не философстваме, но човек не винаги има оформено мнение в началото, нали? Няма нищо лошо – човек да се променя, нали, ако има разум. Вярно ли е, че ще ставате евродепутат?

Георги Свиленски: Аз, за последните два месеца или три, чух доста неща...

Илиана Беновска: Това лошо ли е?

Георги Свиленски: Не, няма нищо лошо, просто няма нищо вярно. Първото беше, че съм се устремил в поста на Корнелия Нинова. След това беше, че съм се устремил в поста на г-жа Фандъкова и сега в поста на г-н Станишев. Нищо вярно няма.

Илиана Беновска: Хубаво споменавате и г-жа Фандъкова. Ще видим дали ще станете евродепутат тогава. Има време.

Георги Свиленски: Разбира се, животът е пред нас. Живот и здраве!

Илиана Беновска: Но, след това, предстоят местните избори. Да Ви кажа честно и аз чух също, че са Ви обсъждали вътре в БСП да бъдете издигнат за кандидат за кмет.

Георги Свиленски: Вътре в БСП не знам дали е обсъждано, тъй като аз нямам такава информация. По-скоро в медийното пространство върви такава информация. Неминуемо това довежда до някакви дискусии, може би, и вътре, и извън партията.

Илиана Беновска: Не сте ли обсъждали кандидатура за кмет на София?

Георги Свиленски: Все още не. Това ще стане по надлежния ред, който изисква и нашият устав и партията.

Илиана Беновска: Вие, ако Ви питам, ей сега – кой Ви излиза, така, на „първа” ръка?

Георги Свиленски: Вижте, за София най-важното е, първо, кандидатът за кмет да бъде припознат от повечето столичани, защото...

Илиана Беновска: Само да Ви напомня една гадничка истина – Вие кмет, БСП, не сте имали от 1990 г. в София.

Георги Свиленски: Да, но 2003-та сме имали мнозинство.

Илиана Беновска: Голяма работа, кмет не сте имали.

Георги Свиленски: Е, да, ама сме имали най-голяма група съветници.

Илиана Беновска: И какво? С какво ще се похвалите, 2003-та какво сте свършили?

Георги Свиленски: Били сме конструктивна опозиция тогава. Това, че не сме имали кмет и че не сме имали мнозинство в Общински съвет, могат да го видят всички столичани в живота...

Илиана Беновска: Добре де, как ще Ви припознаят за кмет, вие представяте ли си? Това от 1990-та, колко са, 28 години, 29 ще станат.

Георги Свиленски: Аз мисля, че не всички столичани са доволни от живота, който живеят в София, с нерешените проблеми. Като започнем от въздуха, чистотата на въздуха, минем през паркирането, градският транспорт, въпреки, че ще кажете – нови средства транспортни, нови трасета, метро, и стигнем до крайните квартали, където тези хора са зарязани, за тях никой не мисли. Инвестиция е само по Витошка. Елате в Люлин,  да видите за  какво става въпрос...

Илиана Беновска: За да бъде припознат кандидат за кмет на София, на БСП – какво според Вас той трябва, не само да обещае, ами да изглежда, че наистина ще го свърши? Какво е реалистичното обаче, а не фантазия?

Георги Свиленски: Реалистичното е първо да представим една реалистична, както казвате Вие, програма, за която хората да повярват, че може да се случи, да повярват на тази програма. Да не бъде корумпиран, защото със случаите, които се виждаме в Столична община и в едно районно кметство, не ми се мисли какво е по другите райони...

Илиана Беновска: Какво виждате в Столична община?

Георги Свиленски: Имам предвид в район Младост.

Илиана Беновска: Случайно ли се изпуснахте за Столична община?

Георги Свиленски: Район Младост е част от Столична община и един от 24-те района, за съжаление...

Илиана Беновска: А другаде има ли корупция?

Георги Свиленски: Това казвам – няма как в един район да има, а в другите 23 да няма. Не искам обаче да хвърлям обвинения, не искам...

Илиана Беновска: Можете ли да я извадите, Вие, като контрааргумент и като Ваш коз по време на изборите?

Георги Свиленски: Кое, корупцията?

Илиана Беновска: Да, ако знаете определени случаи.

Георги Свиленски: Ако има случаи – всичко ще извадим, няма да бъде спестено нищо. Нито на г-жа Фандъкова, нито на...

Илиана Беновска: Знаете ли нещо?

Георги Свиленски: До колкото имам информация – събира се такава информация, защото няма как да искаш да подобриш живота и статута на столичани и на гостите на София, без да ограничиш корупцията и да вкараш тези пари именно в бюджета на Столична община.

Илиана Беновска: Добре, ще говорим друг път пак за местните избори, защото темата е много широка и ако тръгнем да говорим на равнище България... Един последен въпрос. На своя имен ден обикновено, Вие, получавате пожелания. Обаче, сега ще Ви помоля да пожелаете нещо на лидера на ГЕРБ... А, сбърках, я пожелайте нещо на Бойко Борисов.

Георги Свиленски: На лидера на ГЕРБ ще му пожелая по-често да идва в българския парламент, за да чува по-често опозицията, защото ние не му мислим лошото. Ние мислим доброто на България, а то може да се случи, когато българският премиер, който и да бил той, чува българската опозиция и се коригира, когато трябва, по нейните желания!

Илиана Беновска: Така, вярвам, че ще Ви чуе, но lapsus linguae (превод – грешка на езика – бел. авт.), което направих, беше, исках да пожелаете на лидера на БСП, Корнелия Нинова, нещо за своя имен ден. Какво ще й пожелаете на нея?

Георги Свиленски: На Корнелия Нинова ще й пожелая просто да има сили, да удържи това, с което е заела, да промени България!

Илиана Беновска: Да де, но критично беше пожеланието към Борисов, а към Корнелия – не!

Георги Свиленски: Това не е малко, да имаш силите да промениш България, трябва доста подкрепа и доста компромиси, и доста сили, за да удържиш на всички тези неща.

Илиана Беновска: Е, за интригата, кажете нещо все пак – какво трябва да отстрани в себе си? Тя толкова ли е безгрешна?

Георги Свиленски: Е, сега аз да казвам за една жена...

Илиана Беновска: Каква „жена“, тя е един председател!?

Георги Свиленски: Една жена, било то и председател, какво трябва да отстрани!? Мисля, че не е кавалерски.

Илиана Беновска: Аз говоря не визуално и женски, а политически.

Георги Свиленски: Аз също нямам предвид визуално. Казвам Ви политически. Така че...

Илиана Беновска: Тя, след като е дръзнала да бъде лидер!

Георги Свиленски: Вижте, след като е избрана от делегатите на конгреса, след като направи две победи или една победа и удвояване на резултата на народните представители, мисля, че това, което трябва да притежава като лидер, го притежава. Оттук нататък й пожелавам да надгражда, за да може тези 80 народни представители да станат 128.

Илиана Беновска: Пожелавам на г-жа Нинова да има много такива верни като Вас и убедителни като Вас съратници! Желая Ви всичко хубаво за именния ден!

Георги Свиленски: Това е в полза за всички, не само на БСП, а и на всички Ваши зрители и българи, слушатели на „Радио К2” и „Канал 3”.

Илиана Беновска: Благодаря Ви, ще видим! Всичко хубаво!

 

Етикети: Беновска пита
Гора
15:41 | 14 Юли 2020 г.

19 акта съставиха горските служители в Софийско са...

15:41 | 14 Юли 2020 г.
Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София само за седмица са съставили 19 акта за установени административни нарушения...
Плаж
15:32 | 14 Юли 2020 г.

5000 лева глоба за търговско дружество, ограничило...

15:32 | 14 Юли 2020 г.
Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира по информация в средства за масово осведомяване през 2019 г. за ограничаване н...
15:28 | 14 Юли 2020 г.

Тристранката подкрепи предложенията за промени на ...

15:28 | 14 Юли 2020 г.
Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна принципна подкрепа за предложените от Министерството на труда и социалната полит...
Мария Грубешлиева - Муки
15:22 | 14 Юли 2020 г.

Видни български личности почетоха паметта на Стоян...

15:22 | 14 Юли 2020 г.
На 13 юли на столичната улица „Люботрън“ бе поставена мемориална плоча в памет на видните български артисти Стоянка Мутафова,...
Цистерна с ацетилен се обърна, затвориха пътя Бургас-София
15:20 | 14 Юли 2020 г.

Пребиха брутално 59-годишен мъж от Девня

15:20 | 14 Юли 2020 г.
На 13.07. т.г., е получен сигнал за нанесен побой над 59-годишен мъж от Девня. Това съобщиха от ОДМВР-Варна.    След пр...
Гостите на \
15:05 | 14 Юли 2020 г.

Шефът на отдела за киберпрестъпления в ГДБОП е под...

15:05 | 14 Юли 2020 г.
Началникът на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП комисар Явор Колев е подал оставка, научи БНР.   Към момента...

гледай на живо

14.07.2020
 • в момента
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини
 • 16:30
  Кухнята на Звездев
 • 17:00
  Новини