Милен Михов: Финансовият министър зависи от ОП - ние крепим коалицията (ВИДЕО)

Противопоставянето на българите на 9 май заради чужди интереси е безумна традиция, смята депутатът от ВМРО

Източник: Канал 3

Не е логично правителството да саботира собствената си работа, или един министър да пречи на друг министър - това не е логично. Финансовият министър също зависи от Обединени патриоти - ние крепим мнозинството.
 
Това заяви в "Денят на живо" депутатът от ВМРО Милен Михов по повод отпадналото обсъждане на днешното заседание в МС на купуването на нов изтребител и нова бронирана машина за армията. Красимир Каракачанов, министър на отбраната, обясни това с отсъствието от страната на министъра на финансите Владислав Горанов. 
 
Според Милен Михов вероятно някой от подчинените на финансовия министър е предпочел да се презастрахова. 
 
"Финансовата схема е разпределена във времето и отсъствието на министър Горанов е задействало презастрахователни механизми на по-долните етажи - някой чака началникът му да се произнесе", предположи Милен Михов, като добави, че може и дългите празници да са причина за отлагането на обсъждането. 
 
Още интервюта и коментари ще намерите тук
 
"Този проект ще бъде съгласуван и ще бъде гласуван. Възможно е да има финансови и счетоводни неясноти по разходите на двата големи проекта - 1,5 милиарда за покупката на изтребители, 1,2 милиарда за бронирани машини. Неяснотата, доколкото знам, касае ДДС-то и как то да бъде осчетоводено и разпределено по отделните пера по тези договори", поясни доц. Михов.
 
Той припомни, че за въпросните договори се предвиждат дълги срокове за реализация и плащане. "За бойната машина на пехотата се предвижда проектът да бъде реализиран за 6 г. - за доставка на 150 много добри, съвременни и произведени в България машини, а плащането за тях - в рамките на 10 години", поясни Милен Михов и изтъкна, че "във военната политика на държавите не може да има партийни пристрастия. Има винаги приемственост - вземете Франция, Русия", добави депутатът. 
 
Милен Михов се спря на обсъдените теми  на срещата на Красимир Каракачанов с Корнелия Нинова. "Двата обсъждани въпроса бяха за отбраната и за закона за вероизповеданията - те са на дневен ред и не трябва да се търси друга дълбока проекция за неясното бъдеще", отхвърли той плъзналите веднага предположения за някакви потайни конспиративни политически сговори между ВМРО и БСП от страна на лидера на "Атака" Волен Сидеров. 
 
"С Волен Сидеров не сме се виждали в последните дни, не зная защо така реагира. Каракачанов и Симеонов действат от позицията си в изпълнителната власт", заяви Милен Михов, като нарече "неоснователно и пресилено" подозрението на Сидеров за общи действия с БСП.
 
"Когато се говори за отбрана БСП имат една позиция, която дори президентът господин Радев не приема - той на няколко пъти много ясно представи желанието, искането 2% от брутния продукт за военни разходи да бъдат достигнати по-рано от 2024 г. Ние от ОП и ВМРО приемаме тази позиция на президента Радев", каза Милен Михов.
 
Помолен да коментира въздържането от декларации за 9 май от страна на ОП в НС днес, Милен Михов посочи, че "честно казано тази игра на декларации придобива малко комичен дух".
 
Според него противопоставянето на българите заради датата 9 май е "безумна традиция". "Пред парламента минаха хора със знамена на Руската федерация, пред Президентството - на Европейския съюз.
 
Тази традиция е безумна - едни хора да се противопоставят на други, и тя не носи нищо положително. Затова ние решихме днес да не вземаме отношение по тази дата, която вместо символ на обединението, отново се използва за разделение на българите - на русофили и на  други", поясни Милен Михов.
 
А инцидента с дърпания, бутан и удрян с венец репортер на тв канала на "Атака" от симпатизанти на БСП пред паметника на съветската армия, Милен Михов оцени така:
 
"Нормално е, това е доказателство, че не трябва да се ползва този ден за трупане на политически дивиденти - не мога да коментирам поведението на колегите от "Атака", те са взели решението си, ни запазваме дистанция от това. Ние в никакъв случай не трябва да противопоставяме българите заради чужди политически интереси".
 
Каква е позицията на Милен Михов и ВМРО за общите неща и разликите в новите законопроекти на различните ПГ за закона за вероизповеданията - вижте видеото:
 

 

Катастрофирала цистерна спря движението на Хемус и в двете посоки
16:31 | 12 Юли 2020 г.

Променят движението заради ремонт на естакадата на...

16:31 | 12 Юли 2020 г.
Във връзка с ремонтни работи на дилатационни фуги на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ се въвеждат промени в организацията ...
Рила
16:26 | 12 Юли 2020 г.

Нагъл турист се изкъпа в езерото „Бъбрека”

16:26 | 12 Юли 2020 г.
Чуждестранен турист се изкъпа в езерото „Бъбрека”. Поредното нарушение на Седемте Рилски езера е от събота. От снимки, разпро...
Нощен клуб
16:00 | 12 Юли 2020 г.

Отварят нощните заведения и разрешават семейните с...

16:00 | 12 Юли 2020 г.
На брифинг на Министерството на здравеопазването бяха съобщени нови промени в заповедта за противоепидемичните мерки по време на извънред...
Тежка катастрофа в Тополовец, пътят между Монтана и Видин е затворен
15:36 | 12 Юли 2020 г.

Тежка катастрофа в Тополовец, пътят между Монтана ...

15:36 | 12 Юли 2020 г.
Тежка катастрофа е станала пред минути между Монтана и Видин, предаде BulNews.   Инцидентът е на кръстовището на село Тополо...
covid-19
15:26 | 12 Юли 2020 г.

Португалски вратар бе отстранен на полувремето, за...

15:26 | 12 Юли 2020 г.
Вратарят на португалския "Беленензес" Андре Морейра бе принуден да напусне терена на полувремето на мача между своя отбор и &qu...
15:24 | 12 Юли 2020 г.

Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават...

15:24 | 12 Юли 2020 г.
Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези продукти са вредни за здравето, но и всички, които съдържат транс...

гледай на живо

12.07.2020
 • в момента
  Беновска пита
 • 19:00
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 19:45
  Парчета от реалността
 • 20:00
  Новини