Зам.-председателят на СОС: Ролята на районните кметове се преекспонира и политизира (ВИДЕО)

Иван Велков не вярва, че новият кмет на "Младост" ще се справи

Източник: Канал 3

Не мисля, че район Младост е поставен в изолатор. Общо взето районните администрации трябва да изпълняват задълженията си без значение кой е районен кмет. Истината е, че в последно време на районните кметове доста се преекспонира. Политизира се ролята им и това е проблем”, обяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 Иван Велков, зам.-председател на Столичния общински съвет, избран от „Зелените”.

Той коментира отстраняването на районния кмет на „Младост” Десислава Иванчева.

„Администрациите трябва да работят в синхрон, а точно в Младост нямаше никакъв синхрон. Дори и по темата за строителството, където би трябвало да има повече синхрон. Това го казвам като преразказ, защото нямам пряк поглед”, каза още Велков.

Относно забавените преписки в „Младост” той бе категоричен, че забавените 600 всъщност може и да не са чак толкова много.

„Ние произвеждаме огромно количество хартии и това е упрек към цялата община. В нашата община (Столична) има общо 30 хиляди преписки”, поясни зам.-председателят на СОС.

Вижте още интервюта и коментари!

„Десислава Иванчева за тези две години беше само на няколко сесии на Общинския съвет. Много често на сесиите, на които трябваше да идва, пристигаха нейни заместници. И впечатлението, което се създаваше, че у нея липсва опит за тази функция”, допълни Велков.

„Моят прочит е, че докато няма документ, в който ѝ се прекратяват правомощията, тя дори би трябвало да изпълнява длъжността си.

По спомен Владимир Клисуров се оттегли с мотива, че не се чувствал достатъчно подготвен за кмет. В един идеален свят има по 5-6 зам.-кмет.

И всичко това поставя въпрос, че има нужда от много повече професионален подход, за да може администрацията, независимо кой ще е кмет.

Не мисля, че новият кмет ще се справи. В момента на района му трябва сериозен екипен подход, за да се свърши много работа, която е забавена.

В „Младост” имаше няколко партии, които се опитваха да влияят, но без особен успех.

Имало е празненства на района, на които мои колеги са им казвали, че ако има нужда от помощ, те са готови да я предоставят. Не знам дали екипът на Иванчева се е допитвал до тях. Но гледайки резултатите, по-скоро не са, а са се опитвали да решават сами проблемите си”, допълни Велков.

Той уточни, че е човекът, който е гласувал за Петър Кърджилов да стане новия кмет на „Младост” и съответно е бил против избора на новия кмет архитект Румен Русев, а причината затова е, че той е „за” алтернативен избор и да не се показва двоен стандарт.

„Този район има нужда от професионален екип. Бих казал, че не само в този район, а във всички райони би трябвало да влязат мениджърски екипи”, допълни Велков.

Относно дали Десислава Иванчева няма да опита да се включи в следващите местни избори, Иван Велков изрази надежда, че много скоро ще има решение по нейния казус.

07:26 | 10 Юли 2020 г.

Парламентът рестартира процедурата за избор на нов...

07:26 | 10 Юли 2020 г.
Депутатите гласуват наново процедурни правила за избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), пред...
07:16 | 10 Юли 2020 г.

Слънчево, с температури на места до 34 градуса в п...

07:16 | 10 Юли 2020 г.
Днес над страната ще бъде ясно и слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.   Дневните температури ще бъдат меж...
COVID-19
07:09 | 10 Юли 2020 г.

Нови 330 заразени с COVID-19 у нас, с 90 повече от...

07:09 | 10 Юли 2020 г.
330 са новите случаи на заразени с коронавируса у нас за последните 24 часа – това е най-големият дневен брой регистрирани новозара...
21:56 | 09 Юли 2020 г.

Капитанът и голмайсторът на Лудогорец за титлата, ...

21:56 | 09 Юли 2020 г.
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и голмайсторът на шампионите Клаудиу Кешеру споделиха пред камерата на Канал 3, че следващата голя...
Полиция
21:47 | 09 Юли 2020 г.

Гърците протестират срещу нов закон

21:47 | 09 Юли 2020 г.
Хиляди гърци демонстрираха днес срещу нов закон за затягане на правилата за улични протест, който беше критикуван от опозицията като неде...
Гей
21:30 | 09 Юли 2020 г.

Норвегия ще приема приоритетно бежанци с хомосексу...

21:30 | 09 Юли 2020 г.
Норвегия е първата страна в света, която официално обявява, че ще приоритизира приемането на бежанци с различна сексуална ориентация. Тов...

гледай на живо

10.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 09:45
  Телемаркет