Кметът на Бургас Димитър Николов: Няма яснота дали ще се кандидатирам отново (ВИДЕО)

Безработицата в града ни е около 1%, каза по скайп за Беновска пита Димитър Николов

Източник: Канал 3

Първо няма яснота дали ще се кандидатирам отново и каква ще е оценката за този мандат на хората, които са ме номинирали и избрали. Това заяви по скайп за "Беновска пита" Димитър Николов, кмет на Бургас и зам.-председател на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в отговор на въпроса за предстоящите догодина местни избори.

Той припомни, че Бургас за четвърти път е получил приз за най-добър град за живеене. "Ние сме скромни, гледаме си ангажиментите и най-вече да изпълним с реални резултати очакванията на хората", подчерта Димитър Николов.

Още интервюта ще намерите тук

Кметът изтъкна, че откритата пред седмицата пътна отсечка между Ахелой и Поморие е изпълнен категоричен ангажимент на премиера Бойко Борисов, който дойде на откриването. Димитър Николов обаче не смята, че е любимец на премиера.

"Не бих казал, защото проектите, които ние изпълняваме, са проекти валидни за кметовете от областните градове. Всеки има възможност да избере по коя оперативна програма ще концентрира усилия за решаване на конкретни задачи", посочи Димитър Николов. Последното идване на премиера  бе пускането на 4-лентова отсечка между Ахелой и Поморие, изключително натоварен участък с много тежки катастрофи и, за съжаление, смъртни случаи.

Който забавяше не само туристите, но и работещите в обектите - това беше тема от 10 години, много министри, депутати поемаха ангажименти. Но премиерът Борисов удържа на думата си по много категоричен начин и вече се радваме, че втори ден нямаме никакви проблеми", сподели кметът на Бургас.

Той посочи, че безработицата в Бургас е едва 1%. "Разбираемо е, не само заради туристическия сезон, навсякъде безработицата в страната намалява драстично. Затова и очакваме облекчен режим да привлечем работници от близките държави. Търсим разбиране във Външно министерство", каза Димитър Николов.

По повод искания втори вот на недоверие от страна на опозицията, кметът на Бургас определи управлението на ГЕРБ и ОП като "изключително успешно."

"Изключително успешно е управлението на ГЕРБ, в светлината на последните събития с подписването на договора между Гърция и Македония. И макар да имаше спорни очаквания за европредседателството, в контекста на днешните събития - изключително успешно е", каза Николов.

"Стремежът на опозицията е да влезе в управлението. По темата за вота на недоверие в момента отношенията на партиите в управляващата коалиция са изключително стабилни. Задачите, свързани с новите закони и реформи, се изпълняват, трудните моменти се дискутират, вкл. и пред медиите и обществото. Това не пречи на полицията да работи", добави кметът на Бургас.

Цялото интервю с кмета на Бургас - във видеото:

Етикети: Беновска пита
Амаду Гон Кулибали
21:52 | 08 Юли 2020 г.

Почина премиерът на Кот д‘Ивоар Амаду Гон Кулибали

21:52 | 08 Юли 2020 г.
Премиерът на Кот д'Ивоар Амаду Гон Кулибали почина на 61-годишна възраст. Както Ройтерс съобщи, това заяви президентът Аласейн Уатара...
Янко Янков
21:36 | 08 Юли 2020 г.

Янко Янков: Стига с този популизъм - президентът з...

21:36 | 08 Юли 2020 г.
Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно ...
Басейн
21:33 | 08 Юли 2020 г.

Как коронакризата може да увеличи рисковете от уда...

21:33 | 08 Юли 2020 г.
Едва ли сте предполагали, че коронакризата би могла да доведе до повече удавяния, нали? Поне ние не сме го допускали, докато не прочетохм...
Владимир Путин и Си Дзинпин
21:05 | 08 Юли 2020 г.

Путин и Дзинпин ще засилят партньорството си в ене...

21:05 | 08 Юли 2020 г.
Владимир Путин и Си Дзинпин проведоха телефонен разговор днес, на който решиха, че руснаци и китайци трябва да задълбочат междусъседските...
Доц. Рачо Стойчев и д-р Мария Христова
21:00 | 08 Юли 2020 г.

Как пандемиите са променили хода на историята по с...

21:00 | 08 Юли 2020 г.
Пандемиите неведнъж са се превръщали в двигателя на промяната за човечеството, защото в името на нашето оцеляване сме се видели принудени...
Детска градина
20:46 | 08 Юли 2020 г.

Затвориха забавачка в Добрич заради служител с COV...

20:46 | 08 Юли 2020 г.
Детска градина №17 в Добрич е затворена заради положителна проба за коронавирус на човек от персонала. Утре ще бъдат направени PCR те...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо