Кр. Богданов от ВМРО: Откакто Корнелия Нинова е председател на БСП посоката е деструктивност и нестабилност (ВИДЕО)

ОП твърдо стоят зад исканията на майките на деца с увреждания, увери депутатът в Денят на живо

Източник: Канал 3

Дискусионен е въпросът откъде произтичат проблемите на НС, но смятам, че с политиката, която БСП води през последната година или откакто настоящ председател е Корнелия Нинова, определено се върви в посока, която води към деструктивност, към нестабилност и към такива резултати. Това заяви в "Денят на живо" Красимир Богданов, депутат от ВМРО/Обединени патриоти.
 
"Да, опозицията има право да излага своите аргументи, да иска вотове на недоверие - това е регламентирано от закона. Но да бъде абсолютно против всяко решение, всяко обществено недоволство да бъде яхвано по такъв груб начин, за мен това е неприемливо и не води до нищо положително като разрешаване проблемите на хората", констатира Красимир Богданов.
 
Той посочи за пример внесеното от БСП предложение да се отмени августовската ваканция на НС, за да се разгледат законопроекти за социалната сфера, най-вече за децата с увреждания. 
 
"Виждаме, че дори сега БСП не внесе в НС тези предложения, които трябваше - за децата с увреждания, а сега се опитва популистки да налага една своя собствена теза, за да печели някакво обществено доверие, което съм сигурен, че няма да донесе нищо и за тях като опозиция", изтъкна Красимир Богданов.
 
 
"По никакъв начин не беше оправдано това предложение - за отменяне на ваканцията през август, имайки предвид мотивите с които беше внесено, а именно разглеждане законите за социалната сфера, проблемите на децата с увреждания. Смятам, че има достатъчно време това да се случи и през месец юли", каза депутатът.
 
"Но другото по-важно е, че ангажиментите към тези хора, поети от БСП като опозиция - да подготвят съответните законопроекти и да ги внесат в срок, не се изпълни. Те имаха време през последните месеци да свършат това. Но действието им, изключително популистко, целящо да създава нестабилност и, да си го кажем откровено, чрез такива предложения и дебати, и без това ниският авторитет на НС се сваля още повече", анализира Красимир Богданов.
 
По думите му сериозната активност на омбудсмана Мая Манолова, която внесе в НС законопроекта за децата с увреждания, е впечатляваща и "осмисля дейността на омбудсмана". 
 
Красимир Богданов увери, че Обединени патриоти стоят зад исканията на майките на деца с увреждания. "Към момента не сме видяли още проекта, но заявките, които бяха дадени от председателя на нашата ПГ господин Сидеров, беше ясна посоката, че ОП стоят зад исканията на майките на деца с увреждания и за нас, при запознаване с мотивите на новия законопроект, няма да има проблем да застанем зад него.
 
Това  е работа за заседание на ПГ, което ще се случи още в началото на следващата седмица. Моето убеждение е ,че ние ще бъдем едни от вносителите на този проект", заяви депутатът от ВМРО.
 
Какво каза Красимир Богданов за състоянието в сектор Сигурност, за позицията на ОП за връщане на мигранти у нас и кога се очаква признаване на българско малцинство в Косово - вижте във видеото:
 
 
13:01 | 13 Юли 2020 г.

Закопчаха внук на Цар Киро, карал пиян

13:01 | 13 Юли 2020 г.
Един от внуците на Кирил Рашков - Цар Киро, е арестуван за шофиране в пияно състояние, съобщиха от пловдивската полиция. Около 19 ча...
Първи училищен звънец
12:50 | 13 Юли 2020 г.

Над 9 000 седмокласници са приети на първо класира...

12:50 | 13 Юли 2020 г.
Резултатите от първо класиране на кандидат-гимназиалните изпити в страната показват, че 9 036 деца са приети, по информация на Министерст...
12:48 | 13 Юли 2020 г.

Ето какво време ни чака през новата седмица

12:48 | 13 Юли 2020 г.
Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд ще се доближи до средното за месеца. През нощта вятърът ще отслабне. Над по-голямата...
Публичен дом в Дуисбург
12:46 | 13 Юли 2020 г.

Бордеите в Германия на протест: Възстановете право...

12:46 | 13 Юли 2020 г.
Противоепидемичните мерки в Германия продължават да държат затворени публичните домове в страната вече четвърти месец, което принуди синд...
12:41 | 13 Юли 2020 г.

Нов документ свързва Бобокови с отпадъците край Че...

12:41 | 13 Юли 2020 г.
Нов документ доказва връзка на братя Бобокови с опасните отпадъци край Червен бряг, съобщиха от Прокуратурата.    Във в...
12:37 | 13 Юли 2020 г.

Брутално! Шеф на завдение преби до смърт свой клие...

12:37 | 13 Юли 2020 г.
45-годишен мъж почина след като му бе нанесен побой в свищовско заведение в неделя малко след полунощ. Починалият, заедно с брат си и бащ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 13:20
  Патарински LIVE
 • 14:00
  Новини
 • 14:30
  Социална мрежа