Драгомир Стойнев: БСП е доказала, че може да управлява по-добре от ГЕРБ (ВИДЕО)

Еврокомисията удари голям шамар на управляващите за еврозоната, изтъкна социалистът пред Офанзива

Източник: Канал 3

БСП може да управлява по-добре от ГЕРБ и това сме го доказвали винаги. В крайна сметка не търсим да се мерим с конкретни резултати, а да убедим българските граждани, че България трябва да тръгне по нов път на развитие. Това заяви от НДК при включване за "Офанзива с Любо Огнянов" Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ БСП за България.
 
"Ние се превърнахме в една от най-неграмотните нации в ЕС, и затова ние искаме държава, която да е коректен партньор на свободната инициатива", разясни той постулатите на представената днес от социалистите Визия за България. 
 
 
По въпроса за евентуалното влизане на България в еврозоната, Драгомир Стойнев поясни, че социалистите искат обществен дебат по темата. "Ние по-скоро искаме да има дебат за еврозоната и обществено обсъждане, защото има огромно напрежение и хората са уплашени от евентуалните последици", каза Стойнев.
 
"Правителството получи звучен и огромен шамар от Еврокомисията, която ни отреди място в чакалнята на чакалнята на еврозоната. Еврозоната е доста далеч, но тук говорим за обществен дебат с бизнеса, с гражданите, хората да разберат предимствата и минусите от евентуално членство. Има държави като Чехия, които са в чакалнята, но не искат да влизат в еврозоната", посочи Драгомир Стойнев.
 
В проекта Визия за България социалистите предвиждат и въвеждане на прогресивно облагане, което да замени сегашния плосък данък, въведен от правителство на БСП. "Защо в развитите страни има прогресивно облагане, а не плосък данък", изтъкна Стойнев.
 
На въпрос на водещия Любо Огнянов дали БСП са провокирали умишлено протестите в Странджа в кризата с чумата по животните, Драгомир Стойнев заяви: "Моля ви, това са несериозни неща.
 
А това, че ГЕРБ не могат да се справят с този проблем, че всички виждат колко неадекватни са техните действия, и защо всеки път, когато критикуваме ГЕРБ, се твърди, че клатим държавата? Всеки ден информациите от региона са толкова различни, хората там задават конкретни въпроси и управляващите не могат и не искат да отговорят", изброи Драгомир Стойнев.
 
Той изрази мнението си и по спряната от КЗК сделка по изкупуването на ЧЕЗ-България от "Инерком" с препоръка държавата да влезе в нея.
 
"Не зная каква е стратегията на управляващите, но държавата да участва в този търг и отново да си придобие това дружество. Защо чехите могат да имат държавна компания в този сектор, а ние да не можем?", изтъкна икономистът.
 
Какво каза още Драгомир Стойнев за управленските планове на БСП пред "Офанзива с Любо Огнянов - вижте видеото:
 

 

19:49 | 06 Юли 2020 г.

Цвета Караянчева помогна на младо семейство, катас...

19:49 | 06 Юли 2020 г.
Кортежът на председателката на парламента Цвета Караянчева е оказал първа помощ на младо семейство с малко дете, което е претърпяло инцид...
19:46 | 06 Юли 2020 г.

Министерство на културата ще финансира творечски п...

19:46 | 06 Юли 2020 г.
Министерството на културата обявява конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” 2020 г. за финансиране на творчески проект...
19:38 | 06 Юли 2020 г.

Започна проверка за смъртта на медика от Спешна по...

19:38 | 06 Юли 2020 г.
Министерство на здравеопазването е започнало проверка във връзка със смъртта на д-р Юлиян Стамов от Центъра за спешна помощ в София, пред...
Домашно насилие
19:26 | 06 Юли 2020 г.

Изверг блуства с непълнолетна при обир на апартаме...

19:26 | 06 Юли 2020 г.
Днес, 06.07.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Стефан Г. за това, че влязъл в чуждо жилище, като уп...
19:15 | 06 Юли 2020 г.

Иван Иванов: Фактът, че бяха арестувани двама висш...

19:15 | 06 Юли 2020 г.
„2015г ГЕРБ възторжено приеха закона, който урежда разботата на НСО и конкретно, точно и ясно регламентира начина, по който се рабо...
18:13 | 06 Юли 2020 г.

Почина още един от пасторите, заразени с COVID-19

18:13 | 06 Юли 2020 г.
47-годишен пастор от село Костиево е починал, след като беше интубиран за период от две седмици в болницата в Пловдив. Това съобщиха от О...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Новини - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива