Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон (Видео)

Димитър Главчев възмутен, че Корнелия Нинова не кара български велосипед, въпреки че сме трети по производство на колела

Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон
Източник: Канал 3

Явор Нотев: Бой между Сидеров и Касабов не е имало, само повишен тон

Бих припомнил безспорна истина, мероприятия от такива мащаб съдържат послания до най-малкия детайл, това натоварва с отговорности всички, които участват в него. Не знам кой е авторът на този проект на Бузлуджа. Не му е там мястото.

Така коментира зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3 във връзка с традиционния събор на БСП на Бузлуджа и продажбата на чаши с лика на лидера на левицата Корнелия Нинова. 

Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев пък заяви, че се е зарекъл да не коментира събора на БСП, за да придава важност на такова събитие.

"Да защитаваш всичко българско, но да не караш български велосипед, при положение, че сме на трето място по производство на велосипеди. Когато правиш рожден ден, го правиш както си искаш. Иначе личи си грациозност в танците. Представете си да си празнувате рождения ден и да развивате негативни тези. В мероприятието нямаше нищо европейско, но защо нямаше нещо азиатско. Видяхте как изглеждаше поляната след него".

"Ако БСП защитава Босия, в това има перверзия. Той е човешко същество и трябва да се отнасяме човешки. Има съчетание между лявото и дясното. В БСП е човек, който е бил част от дясна партия и се е възползвал от приватизицията", добави Главчев.

За мен е странно председател на НС да ходи на гости на протестираш. Най-вероятно Цвета Караянчева е отишла в лично качество, коментира той решението й да посети дома на Босия.

Явор Нотев, каза че е на мнението на Главчев. „Г-жа Караянчева се върна по-спешност от Варна за да осъществи тази среща. Моето виждане е, че причините по които тя се реши да отиде са чисто медицински.”, заяви той. „Когато тя посети дома му с медицински екип, попитах я защо не са му пуснали система, но са срещнали категоричен отказ”, добави още Нотев. „Оправдавам решението й, тя беше притеснена за здравето му”, категоричен бе зам.председателят на НС.  

Той седи пред НС и има твърдения и трябва да се направи нещо, дали това е вярно или не. Не знам дали това е правилното място, а не пред Автомобилната администрация. Подкрепям колегите в решението си да направят такава комисия и да установят дали това е вярно, каза от своя страна Димитър Главчев. Той е избрал тази позиция, но след като имаше комисия, трябваше да омекоти гладуването.

Бяхме поставени в недостиг на време, в което трябваше да реагираме. Когато стои въпроса за този човек, който протестира и на следващия ден можеше да се каже той умря за каузата и си, а тези бездушни депутати не направиха нищо. Не можехме да го допуснем., каза пък Явор Нотев.

„Не може да работим ведро, като майките на децата с увреждания слагат чучела пред Народното събрание. Всеки би могъл да се поинтересува, че там има манекени, които изглеждат зловещо. Видяхме децата, те не изглеждат така. Те не бива да бъдат представяни по този начин”, каза той за протестът на майките на децата с увреждания, който продължава.

„Проблемите са много отдавна, но сега име е дошло до не знам до къде. Куклите са някакъв символ, на смъртта и по този начин насочват, но не са само те има много хора При министъра трябва да се решават проблемите. Сега имаме палатка и контрапалатка. Разликата между двете групи е, че едните са национално представени, а другите не. Трябва да се обединят и да се решат Правилният начин е на стъпки да се удовлетворят исканията. Ако има диалог по-лесно се решават проблемите.”, каза Главчев.

„Те настояха да остане, а сега отказват да се срещнат.”, подчерта Явор Нотев.

„1,2 млрд е сумата, ако трябва да се реши проблемът изцяло. Бисер Петков е откровен с тях”, добави Главчев.

„Не бих могъл да говоря от името на Симеонов, но от името на една от партиите в малката коалиция. Късите съединения стават на ниво, което не засяга програмата ни. Не може да очаквате и не бива да очаквате, че тримата лидери ще заговарят на един тон. Шума в курортите ли е най.-важното? Хората, които не могат да заделят пари за почивка не могат да стъпят в  Слънчев бряг, тя това не ги интересува, коментира още Явор Нотев”

Бой не е имало. Имало е повишаване на тон, обясни Нотев относно скандала и физическото съприкосновение между Волен Сидеров и Валентин Касабов в Народното събрание. Според него повишен тон е привлякъл вниманието на журналистите в парламента. „Една стъклена врата ни дели от медиите. Нещо такова се е случило”, категоричен бе зам.- председателят на НС..

„Имаме управленско споразумение и работим по него. Спазва се това споразумение”, заключи Димитър Главчев.

 

 

Етикети: Беновска пита
21:56 | 09 Юли 2020 г.

Капитанът и голмайсторът на Лудогорец за титлата, ...

21:56 | 09 Юли 2020 г.
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и голмайсторът на шампионите Клаудиу Кешеру споделиха пред камерата на Канал 3, че следващата голя...
Полиция
21:47 | 09 Юли 2020 г.

Гърците протестират срещу нов закон

21:47 | 09 Юли 2020 г.
Хиляди гърци демонстрираха днес срещу нов закон за затягане на правилата за улични протест, който беше критикуван от опозицията като неде...
Гей
21:30 | 09 Юли 2020 г.

Норвегия ще приема приоритетно бежанци с хомосексу...

21:30 | 09 Юли 2020 г.
Норвегия е първата страна в света, която официално обявява, че ще приоритизира приемането на бежанци с различна сексуална ориентация. Тов...
Социални мрежи
21:14 | 09 Юли 2020 г.

Букурещ включи онлайн насилието в Закона срещу дом...

21:14 | 09 Юли 2020 г.
Румънското правителство прие промени в Закона срещу домашното насилие, според които онлайн тормоза вече е криминално престъпление с реалн...
Мирела Иванова
21:00 | 09 Юли 2020 г.

Мирела Иванова: Родителите трябва да запознаят дец...

21:00 | 09 Юли 2020 г.
Днес честваме 170 години от раждането на „Патриарха на българската литература“ - Иван Вазов, а по този повод драматургът от Н...
Румен Радев и Илияна Йотова
20:34 | 09 Юли 2020 г.

Румен Радев оглави протеста след арестите на „Донд...

20:34 | 09 Юли 2020 г.
Акция и арести в президентството. Задържани са двама от приближените на президента Румен Радев. За разгласяване на държавна тайна е отвед...

гледай на живо

10.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо