Адвокатът на шофьора на катастрофиралия автобус: Две коли са се разминали с него с висока скорост

Няма категорични данни, че е карал с превишена скорост, категоричен бе Христо Ботев

Адвокатът на шофьора на катастрофиралия автобус: Две коли се разминаха с нас с много висока скорост

Адвокатът на шофьора на катастрофиралия автобус: Две коли се разминаха с нас с много висока скорост

Не съм виждал Григор Григоров откакто излезе от ареста. Шофьорът няма много ясни спомени за самия инцидент. Спомня си само две коли пред него и след това си спомня, че е бил в пропастта. Пътник от автобуса е казал секунди преди това, че тези двамата карат като луди. Това заяви защитникът на шофьора на автобуса-ковчег, адвокат Христо Ботев, в ефира на бТВ.

Той разкри, че преди това го е заговорила жена, но не е ясно дали това е било непосредствено преди самия инцидент. „Тя самата е загубила съзнание и не помни кога е станало точно“.

Адвокатът призна, че Григоров е имал намерение да се самоубие. „В такъв случай с оглед на психическото и физическото му състояние се опитвам да му кажа, че от една трагедия не трябва да следва и друга. Веднага след инцидента е споделил, че има намерение да се самоубие. В следствения арест бях помолен, ако усетя в разговора си с него такива намерения, да се обадя. Пред мен не е споделял такива неща. В ареста твърдо не е, но веднага след инцидента, като е разбрал какво се е случило и колко са жертвите“.

„Няма категорични данни, че е карал с превишена скорост. Обвинението гради своята теза с показанията от тахошайбата. Този анализ трябва да се направи от много добър експерт. Всички казват, че той е карал бавно. На този завой колкото и бавно да караш самото транспортно средство навлиза в насрещното движение“.

По думите на адвокат Ботев това, че автобусът не е минал технически преглед е пропуск. „Автобусът е бил технически изправен. Той е оборудван с колани и ги е предупредил да си ги сложат“.

Състоянието на шофьора не е добрео, стана ясно от думите на защитника му. Той е с доста физически травми е. „Все още има шевове. Още по-голяма мъка е, че е познавал тези хора и е бил близък с тях“.

Вижте още интервюта, анализи и коментари

По думите на адвоката същността на проблема не е шофьорът. „Това е може би единственият случай, при който обществото не е негативно настроено срещу шофьора. Хората го подкрепят и искат пълно разследване на начина, по който е строен пътят. Винаги, когато има инцидент, се слага едно лице отпред, което да носи вината, а всички останали се измъкват. За Аспарухово прекратиха делото, защото не намериха някой клошар, който да поеме вината“, отбеляза адвокат Ботев.

„Ще се боря със зъби и нокти по това дело да има виновни. Ако г-н Григоров е виновен - ще си поеме вината, но не само той. Този инцидент рано или късно е щял да се случи на това място. Прокуратурата да вземе да си свърши работата. Докато едни хора се чувстват недосегаеми. Такава ни е държавата. Нека си разследват и да видят кой къде си е слагал подписа и да си носят отговорност“, каза още той.

16:48 | 11 Юли 2020 г.

Македонски лидер: Без споразуменията с България и ...

16:48 | 11 Юли 2020 г.
"За всички нас е ясно, че без споразуменията с Гърция и България щяхме да сме далеч както от НАТО, така и от ЕС и затова съм против ...
Реал Мадрид
16:47 | 11 Юли 2020 г.

Реал Мадрид с нова крачка към титлата

16:47 | 11 Юли 2020 г.
Реал Мадрид направи още една крачка до трофея в „Ла Лига”. „Белият балет” победи като домакин Алавес с 2:0. &...
16:33 | 11 Юли 2020 г.

Георг Георгиев: Божков има пръст в стълкновенията ...

16:33 | 11 Юли 2020 г.
"Румен Радев вече не бива да бъде наричан президент на републиката, той е Румбата, който по една случайност има достъп до публични и...
Красимир Каракачанов, Томислав Дончев, Деница Сачева
16:29 | 11 Юли 2020 г.

Томислав Дончев: Румен Радев иска цялата власт сег...

16:29 | 11 Юли 2020 г.
Радев иска цялата власт в държавата сега и безконтролно. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг. Нищо по-болно от ...
16:15 | 11 Юли 2020 г.

Министър Маринов няма да приеме оставката на шефа ...

16:15 | 11 Юли 2020 г.
"Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж "Росенец". Говорих с кмета и директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, койт...
Пари
16:01 | 11 Юли 2020 г.

Бармани били назначени на 3 бона заплата в Благоев...

16:01 | 11 Юли 2020 г.
Бармани в благоевградско село са назначавани на космически заплати, за да получат най-високото обезщетение за безработица след като бъдат...

гледай на живо

11.07.2020
 • в момента
  Офанзива с Любо Огнянов
 • 19:00
  Новини
 • 19:45
  Парламентът на фокус
 • 20:00
  Новини