Guardian разкри истинската причина Ванко 1 да напусне VIP Brother

Напускането на шоуто от страна на Главчев идва след отвореното писмо на правозащитната организация "Не си сама"

Британският The Guardian разкри истината защо Ванко 1 напусна VIP Brother
Източник: www.theguardian.com

Британският The Guardian разкри истината защо Ванко 1 напусна VIP Brother

Още по темата
14:36 | 15 Февруари 2018 г.

Престижното британско издание "Гардиън" прояви неочакван интерес към шоубизнеса в България. Повод за това стана участието на излежалия присъда за сводничество Иван Главчев-Ванко 1 в изданието на "VIP Брадър" у нас и неочакваното му доброволно напускане на формата.

В обширен материал на онлайн страницата си "Гардиън" свързва излизането от къщата със сигналите на организации за защита правата на жените и последвало решение на "Нова телевизия" за преразглеждане на критериите за селекция на участниците в риалити предаването.

"Участието на трафиканта на хора в едно от най-големите риалити предавания в България първоначално не предизвика никаква реакция от страна на медиите. В последните дни обаче апатията бе пробита заради оплакванията на зрители и организации от цялата страна", допълва "Гардиън".

Иван Главчев, по-известен като Ванко 1, напусна къщата, като причината официално е здравословното му състояние. В предаването, излъчено снощи, Главчев заяви, че не се чувства добре. "Не искам да си изцеждам организма, наистина нямам сила. Искам да разговарям и да напусна шоуто", обърна се към камерите Ванко.

"Биг Брадър, имам много силни болки в стомаха и в корема, и въобще не се чувствам добре. Не съм пълноценен за играта и не мога да участвам както трябва. Искам да изляза, за да се лекувам навън адекватно. Чисто медицински имам гастрит и то обострен. Притесненията ми са да не прерасне в язва. За другите ми заболявания, които имам от една седмица - постоянно кашляне, кихане, дори не го и споменавам, което може би е прераснало в бронхопневмония", заяви рапърът.

Напускането на шоуто от страна на Главчев идва след отвореното писмо на правозащитната организация "Не си сама". Той стана известен и с противоречивите си изказвания за жените по време на престоя си в къщата. "Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа", цитира британският вестник Ванко 1.

Галина Лачева от "Не си сама" коментира пред медията, че е крайно време западното общество да разпознае мъже като Ванко 1 като симптом.

Вижте още новини от България и света 

"Гардиън" цитира и Бетина Жотева, член на СЕМ, която пък коментира, че проблемът е генералната идея човек, извършил такива престъпления, да бъде поканен в шоуто. Тя отчита като тенденция факта, че престъпници твърде често се появяват по телевизията у нас.

Медията припомня, че България е един от основните изходни страни, виновници за трафика на хора в ЕС, според държавния департамент на САЩ. В годишния си доклад за трафика на хората българската съдебна система бе критикувана за издаването на условни присъди на хора, осъдени за трафик на хора и че не прави достатъчно, за да защити потенциалните жертви.

Етикети: Ванко 1
Ваня Григорова
21:02 | 10 Август 2020 г.

Ваня Григорова: Видеото на Христо Иванов е смущава...

21:02 | 10 Август 2020 г.
"Протестиращите искат прогресивно данъчно облагане, не плосък данък, не искат увеличение на нощния труд, имат много социални послани...
20:51 | 10 Август 2020 г.

Почина продуцентът на Deep Purple, Black Sabbath, ...

20:51 | 10 Август 2020 г.
На 71-годишна възраст е починал британският продуцент Мартин Бърч, работил с изпълнители като Deep Purple, Iron Maiden, Rainbow, Black Sa...
COVID-19
20:35 | 10 Август 2020 г.

Здравната агенция на ЕС посочи 6 "опасни" поради C...

20:35 | 10 Август 2020 г.
Здравната агенция на ЕС призова страните, които наблюдават увеличение на случаите на COVID-19, да възстановят някои ограничения, предупре...
руини
20:18 | 10 Август 2020 г.

Силна експлозия срина къщи, уби човек и рани крити...

20:18 | 10 Август 2020 г.
Силна експлозия избухна днес в квартал на американския град Балтимор, в щата Мериленд, срина няколко къщи, уби поне един човек ...
гора
20:03 | 10 Август 2020 г.

В Хасковско обстановката остава усложнена, изгорях...

20:03 | 10 Август 2020 г.
Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, облaст Хасково, съобщиха от МВР.   В локализирането на...
20:02 | 10 Август 2020 г.

Две села в Габровско преминават на воден режим

20:02 | 10 Август 2020 г.
Селата Междене и Узуните преминават на режим на водоснабдяването. Причината е намаляване на дебита на водоизточниците за питейно-битови н...

гледай на живо

10.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:15
  "Спорт в обектива" - извънредно