Рамадан Аталай: При г-н Борисов има голяма умора, управляващите пеят фалшиво (ВИДЕО)

Премиерът обвинява опозицията за разклащането им, каза той в Беновска пита

Източник: Канал 3

При г-н Борисов има една умора вече, не може когато си привлякъл вниманието всичко хубаво в държавата да ти се приписва, а негативното да бъде насочено към партньорите. Умората е голяма, безидейността е факт, харизмата на премиера е може би само в обожаването от женската част, нещата са много сериозни. Такава оценка даде за състоянието на управлението Рамадан Аталай от ДПС в "Беновска пита".
 
Според него вътрешните дрязги сред управляващите ги разклащат много по-силно, отколкото опозицията. "Премиерът обвинява опозицията за разклащането им - а те сами, и в НС, и в управлението, вътрешните дрязги, тези махленски кавги в която и сфера да вземеш има проблеми. И това няма как да води към добър край управлението.
 
 
Има нечуваемост в парламента от определени политически фигури, има надменност: там са г-н Цветанов, г-н Волен Сидеров, всички тези, които в момента управляват държавата и в конгломерат звучат различно, пеенето е фалшиво, изпълнението на операта е пълен фалш, институциите, общините не работят, законите, които правят, са в ущърб на обществото", изброи Рамадан Аталай.
 
"На ДПС виждането е да оставим малките, дребните, човешките препирни, защото нестабилността в страната не ни води на добър край. Установява се несигурносттта, нестабилността от управлението на МС, показано и днес - посланията, които се отправят, също са за нестабилност, несигурност", подчерта Аталай.
 
"Преди да вляза тук видях сериозен национален съвет в МВР, чух премиера загрижен към всичко, което става, присъстваха главният прокурор, министърът. А ако четете другите новини, ще видите, че техен партньор - господин Волен Сидеров, иска оставката на министъра. 
 
Как виждате стабилност и сигурност, ако се иска оставката на тези, с които работите? Говоря за политическата част на нещата, моето уважение към цялото семейство (на Волен Сидеров), но когато си в управлението и носиш отговорност за сигурността, стабилността, просперитета, когато не си се срещнал с партньорите, които виждат напредък, да искаш оставката на министъра на вътрешните работи и да обвиняват коалиционните ти партньори, че не са те потърсили някак не върви", посочи Рамадан Аталай.
 
Рамадан Аталай изтъкна, че ДПС винаги се стреми към властта, както и всяка политическа сила. "ДПС гледаме към оптимистичната теория, винаги сме били нащрек, помагали  сме, гласували сме закони. На ДПС винаги му отива стремежа към властта, за да покаже какво може да върши за обществения интерес", каза Аталай.
 
"По стечение на обстоятелствата, тъй като 3 дни бяхме сериозно ангажирани с проблемите на държавата, днес чух и ред други изказвания, коренно противоположни с мнението на президента  на госпожа Йотова. 
 
За нас общата ситуация в страната е кризисна, сега се прибавя нова - между госпожа Йотова и президента, между нея и ГЕРБ, каза Рамадан Аталай. 
 
Цялото интервю с Рамадан Аталай в "Беновска пита" - във видеото:
 
 

 

 

маска
21:41 | 02 Декември 2020 г.

Ограничават движението между отделните региони на ...

21:41 | 02 Декември 2020 г.
Правителството на Испания ограничава придвижването между регионите по време на коледните празници заради пандемията от коронавирус. Това ...
Емил Костадинов , областен управител на Перник
21:24 | 02 Декември 2020 г.

Областният управител на Перник е с COVID-19

21:24 | 02 Декември 2020 г.
Областният управител на Перник и лидер на областната структура на ГЕРБ Емил Костадинов е заразен с коронавирус, информира БГНЕС. &nbs...
Захариева
21:05 | 02 Декември 2020 г.

Екатерина Захариева: България остава ангажирана в ...

21:05 | 02 Декември 2020 г.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион по време на...
Денят на живо с Наделина Анева
21:00 | 02 Декември 2020 г.

Проф. Тодор Кантарджиев: От 14 ноември заболяемост...

21:00 | 02 Декември 2020 г.
"Планове и стратегии срещу бедствия, епидемии, пандемии се правят от много години в България и е естествено за държавата да се грижи...
Хиляди домакинства останаха без ток! Вятърът скъса десетки проводници
20:53 | 02 Декември 2020 г.

БФИЕК алармира отговорни институции за "екстремни ...

20:53 | 02 Декември 2020 г.
Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) алармира за "екстремни ценови равнища" на Българската нез...
линейка
20:19 | 02 Декември 2020 г.

Общинската аварийна дирекция получи линейка за пол...

20:19 | 02 Декември 2020 г.
Нова линейка за временно ползване през извънредната епидемична обстановка получи Общинската аварийна дирекция в столицата. Специализирани...

гледай на живо

02.12.2020
  • в момента
    Новини
  • 23:20
    Денят на живо с Наделина Анева