Рамадан Аталай: При г-н Борисов има голяма умора, управляващите пеят фалшиво (ВИДЕО)

Премиерът обвинява опозицията за разклащането им, каза той в Беновска пита

Източник: Канал 3

При г-н Борисов има една умора вече, не може когато си привлякъл вниманието всичко хубаво в държавата да ти се приписва, а негативното да бъде насочено към партньорите. Умората е голяма, безидейността е факт, харизмата на премиера е може би само в обожаването от женската част, нещата са много сериозни. Такава оценка даде за състоянието на управлението Рамадан Аталай от ДПС в "Беновска пита".
 
Според него вътрешните дрязги сред управляващите ги разклащат много по-силно, отколкото опозицията. "Премиерът обвинява опозицията за разклащането им - а те сами, и в НС, и в управлението, вътрешните дрязги, тези махленски кавги в която и сфера да вземеш има проблеми. И това няма как да води към добър край управлението.
 
 
Има нечуваемост в парламента от определени политически фигури, има надменност: там са г-н Цветанов, г-н Волен Сидеров, всички тези, които в момента управляват държавата и в конгломерат звучат различно, пеенето е фалшиво, изпълнението на операта е пълен фалш, институциите, общините не работят, законите, които правят, са в ущърб на обществото", изброи Рамадан Аталай.
 
"На ДПС виждането е да оставим малките, дребните, човешките препирни, защото нестабилността в страната не ни води на добър край. Установява се несигурносттта, нестабилността от управлението на МС, показано и днес - посланията, които се отправят, също са за нестабилност, несигурност", подчерта Аталай.
 
"Преди да вляза тук видях сериозен национален съвет в МВР, чух премиера загрижен към всичко, което става, присъстваха главният прокурор, министърът. А ако четете другите новини, ще видите, че техен партньор - господин Волен Сидеров, иска оставката на министъра. 
 
Как виждате стабилност и сигурност, ако се иска оставката на тези, с които работите? Говоря за политическата част на нещата, моето уважение към цялото семейство (на Волен Сидеров), но когато си в управлението и носиш отговорност за сигурността, стабилността, просперитета, когато не си се срещнал с партньорите, които виждат напредък, да искаш оставката на министъра на вътрешните работи и да обвиняват коалиционните ти партньори, че не са те потърсили някак не върви", посочи Рамадан Аталай.
 
Рамадан Аталай изтъкна, че ДПС винаги се стреми към властта, както и всяка политическа сила. "ДПС гледаме към оптимистичната теория, винаги сме били нащрек, помагали  сме, гласували сме закони. На ДПС винаги му отива стремежа към властта, за да покаже какво може да върши за обществения интерес", каза Аталай.
 
"По стечение на обстоятелствата, тъй като 3 дни бяхме сериозно ангажирани с проблемите на държавата, днес чух и ред други изказвания, коренно противоположни с мнението на президента  на госпожа Йотова. 
 
За нас общата ситуация в страната е кризисна, сега се прибавя нова - между госпожа Йотова и президента, между нея и ГЕРБ, каза Рамадан Аталай. 
 
Цялото интервю с Рамадан Аталай в "Беновска пита" - във видеото:
 
 

 

 

Проф. Костадин Ангелов
20:56 | 02 Юли 2020 г.

Проф. Костадин Ангелов: Не смятам, че трябва PCR д...

20:56 | 02 Юли 2020 г.
"Много се промениха нашите навици, налага се да живеем в променящ се свят, налага се да оценяваме всяка една чистота и да сме по-бли...
Микробус се удари във влак.
20:42 | 02 Юли 2020 г.

Влак премаза лека кола край Шумен

20:42 | 02 Юли 2020 г.
Товарен влак помете лека кола край Шумен. Инцидентът е станал минути след 19.00 часа в шуменското село Радко Димитриево, съобщи NOVA. ...
хотел
20:34 | 02 Юли 2020 г.

Близо 75 хотела в Гърция стават COVID-изолатори

20:34 | 02 Юли 2020 г.
Близо 75 хотела в Гърция бяха избрани да се превърнат в изолатори за туристите с COVID-19, пише news.gtp.gr. В тях ще се настаняват гости...
20:21 | 02 Юли 2020 г.

В Разлог пак отложиха делото срещу Явор Бахаров

20:21 | 02 Юли 2020 г.
Районният съд в Разлог отложи делото срещу Явор Бахаров, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Благоевград.   От там посо...
Тапа на границата с Гърция Маказа-Нимфея
20:05 | 02 Юли 2020 г.

Затварят ГКПП "Маказа" за туристи от 6 юли, други ...

20:05 | 02 Юли 2020 г.
От 6 юли ГКПП "Маказа" ще бъде затворен. Това съобщи говорител на гръцкото правителство, който обяви, че до момента пунктът раб...
19:53 | 02 Юли 2020 г.

Проверяват нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...

19:53 | 02 Юли 2020 г.
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на РИОСВ - Шумен разпоредиха незабавна проверка по сигнал за изхвърлени ...

гледай на живо

02.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини
 • 22:20
  Патарински LIVE