Манолов: Общото между Баневи и Прокопиев е, че натрупаха парите си по укорим начин (ВИДЕО)

На хората с увреждания не трябва да се гледа като на получатели на пари, обяви шефът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов
Източник: Канал 3

„Защо чак сега. Защо 20 години се крадоха предприятия и чак сега се предприеха мерки”. Така

президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”

Ареста на семейство Баневи заради нередности в „Полимери”, където той неведнъж е имал отношение в качеството си на синдикалист.

Какво обединява Иво Прокопиев и Баневи.

„Обединява ги това, че всички те натрупаха парите си по укорим начин. Първият обаче се оказа някакъв любимец и някакъв фактор.

Според мен категорично няма да има в бъдеще лустрация на всички подобни милионери. Защото каквото се е случвало, е било законно. Неморално, но законно – такива закони бяха направени просто”, обясни Манолов.

„Никъде по света няма натрупано голямо богатство, натрупано по честен начин. Просто е хубаво, ако този капитал започне да работи за обществото”, изтъкна той.

По отношение на протеста срещу цените на горивата Манолов коментира:

„Не знам протестът срещу кого е. Нали това искаме - свободен пазар. Назад в годините сме правили предложения с цените на горивата да се занимава КЕВР, то това е положението. Единственият истински протест е да спрем да си зареждаме колите една седмица”.

Вижте още интервюта и коментари!

Той говори и за друг протест – този на майките на деца с увреждания:

„Проблемът не се реши по ред причини. Първо, защото работата се вършеше в напрегната среда. Второ – участваха некомпетентни хора. Търсеха се и решение, предизвикани от емоция. Така или иначе обаче се случи нещо по-добро.

За хората с увреждания не трябва да се мисли като получатели на пари. За тях трябва да се мисли как да се интегрират в обществото. Някой си изчисти съвестта като даде 150 милиона лева, но колкото и пари да се дадат, те няма да са достатъчни”, каза той.

„Не ми е работа да коментирам Валери Симеонов. При всяко положение прехвърли мярката. Какво е искал да каже няма значение. Важното е какво е казал. И това не подобава на неговия пост.

Загубили сме нормалното общуване в обществото. И сега на него му се иска оставка с агресия”, изтъкна президентът на КТ „Подкрепа” в коментар за изказването на вицепремиера по адрес на майките на деца с увреждания.

Той потвърди, че „Подкрепа” са за въвеждането на прогресивно данъчно облагане.

„Първото ни настояване е за въвеждане на облагаем минимум върху облагаем доход. За сме диферинцирана ставка на ДДС за някои стоки от първа необходимост – детски храни, книги и т.н. Нормално е когато нормалното ДДС е 20%, диферинцираното да е 7%.

Относно данъчното облагане е при положение, че сега е 10%, за доходи над 5000 лева, то да стане 20%”, обясни Димитър Манолов.

По думите му бюджетът за 2019-а "ще свърши работа", но смята, че нищо от здравната реформа няма да сработи.

 

Европейска централна банка
19:35 | 10 Юли 2020 г.

България официално влезе в механизма ERM II

19:35 | 10 Юли 2020 г.
България официално бе приета в чакалнята за влизане в банковия съюз на Европа. ЕЦБ фиксира курса на българския лев спрямо еврото на 1...
Румен Радев и Илиана Йотова
19:31 | 10 Юли 2020 г.

Президентът отново с призив на протеста: „Мафията,...

19:31 | 10 Юли 2020 г.
За втора поредна вечер президентът Румен Радев оглави протеста пред "Дондуков" 2 в негова защита и призова множеството да сканд...
Джузепе Конте
19:20 | 10 Юли 2020 г.

Италия обмисля удължаване на извънредното положени...

19:20 | 10 Юли 2020 г.
Извънредното положение, въведено през януари във връзка с разпространението на коронавируса, може да бъде удължено в Италия до 31 декемвр...
Пламен Бобоков
18:36 | 10 Юли 2020 г.

1 млн. лева гаранция за Пламен Бобоков, за Узунов ...

18:36 | 10 Юли 2020 г.
Пламен Узунов е предоставял на Пламен Бобоков информация и от Служба "Военна информация", съобщиха от Специализираната прокурат...
Вежди Рашидов
18:27 | 10 Юли 2020 г.

Директорите на БНР и БНТ вече да са с мандат от 5 ...

18:27 | 10 Юли 2020 г.
Председателят на Комисията по култура и медии в парламента - Вежди Рашидов, внесе предложения за промени в Закона за радио и телевизия, к...
Виолета Иванова
18:18 | 10 Юли 2020 г.

Историята на първата българка, обиколила света на ...

18:18 | 10 Юли 2020 г.
Моторите са страст на мнозина, особено когато настъпят летните месеци. Но колко могат да се похвалят с това, че са обиколили света на две...

гледай на живо

10.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива