Рамадан Аталай: Предсрочните избори са на хоризонта, властта се търкаля по жълтите павета (ВИДЕО)

Само гузните приемат като ултиматум искането за оставката на Валери Симеонов, заяви депутатът от ДПС

Рамадан Аталай
Източник: Канал 3

ДПС призова за оставка на Валери Симеонов като вицепремиер или ако това не стане, на цялото правителство. Партията призова и за нов модел на управление с национален консенсус.

Темата бе коментирана и в „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 от един от най-опитните депутати в ДПС Рамадан Аталай.

„Едва ли не се лансира идеята, че ДПС поставя ултимативно този въпрос към управляващите. Знаете, че ДПС никога не е поставяло ултиматуми. Ултимативно явно го приемат тези, които са гузни", каза Аталай. 

"Представете си един уж вицепремиер ултимативно обижда една уязвима група хора, а след това излизат работодателите и го защитават. Че даже и синдикати. А на всички е известно, че отношението към тези хора е признак за цивилизованост", добави депутатът от ДПС.

"Така че това не е ултиматум. Цялото общество трябва да защити тези хора. А този политик няма място в политиката. Тези формации нямат място в управлението. И тук ГЕРБ позволи на тези формации да влязат в управлението", добави Аталай. 

"Демокрацията е застрашена, защото този човек каза „уж болни деца”, „кресливи майки”, нападна възрастна жена на границата. Защото хората са в условия да се страхуват, затова е застрашена демокрацията”, коментира още той. 

На въпроса дали ДПС няма да вдигне червен картон на ГЕРБ за приемането на бюджета, гостът отговори: 

 „Бюджетът е на управляващите. Никога ДПС не е подкрепяла бюджета, ако е в опозиция. Но винаги сме били достатъчно отговорни, когато управляващите са поставени в ъгъла и нямат как да продължат да градят държавноста, да подкрепим стабилността. А сега е моментът, в който управляващите трябва да видят, че Валери Симеонов няма място в управлението”, каза депутатът.

Вижте още интервюта и коментари!

Какво обаче иска ДПС – да си тръгне само Валери Симеонов, само НФСБ или „Обединени патриоти”.

„Това не е наша работа, а проблем на премиера, който трябва да реши, дали може да управлява с тези хора. Защото от понеделник до петък един скандал, а след това си изкарват кирливите ризи. Смешно е", каза още Аталай.

Той разказа още, че на семинара на ДПС е бил направен разбор по сектори на политиките. Той е показал, че в нито една област не се мисли в перспектива. Като пример Аталай даде сектора енергетика. 

Относно обвиненията срещу бизнесмени и изобщо отношението между бизнеса и властта народният представител изтъкна:

„Аз много добре помня, когато премиерът награждаваше Прокопиев. Тогава не са ли видели проблеми, свързани с него", попита Аталай.

"Кирил Домусчиев, пък излиза и казва, че ще изкара 20 хиляди души на площадите. А до вчера бяха един срещу друг с Валери Симеонов. Значи има зависимости между тези две страни”, коментира още политикът. 

Относно думите на Цветан Цветан, който дори благодари на ДПС, че са се държали отговорно по определени теми,  Рамадан Аталай каза, ме има друг поглед върху думитеу му. 

„Цветанов мисли, че сме добри само когато мълчим. А когато отиваме на избори... сега ще ви кажа наскоро имаше едни частични избори в Суходол – и отново методите на ГЕРБ – областни управници седят пред секциите, включително и ММА бойци. И така е в малките населени места - служители се карат да ходят да гласуват. Държат ги в страх да не си загубят работата. Защото, кой знае какво ще реши утре Валери Симеонов”.

„Нашият тон не е втвърден, за да изкараме някакви дивиденти. Този пърламент още със съставянето на правителството изчерпа доверието в европейските институции. Никой в Европа не е съгласен националистически формации да участват в управлението – без визия, без програма. Покажете им някаква тяхна програма, освен национализма им”, каза още депутатът.

Рамадан Аталай направи коментар и по отношение на президента Румен Радев. 

„Не съм човек, който да дава оценка на висшестоящи институции, особено на президента. Дори на свои колеги винаги съм избягвал да давам оценки. Президентската институция може би се опитва да бъде коректив на определени недемократични действия. И приключвам с това. Той трябва да се ориентира в своите задължения и националния интерес. Двама генерали, дори и с високо его, са длъжни да седнат, да се разберат в интереса на България”, каза народният представител.

"Мисля, че по естествен път предсрочните избори вече са на хоризонта. Властта се търкаля по жълтите павета, никой не се навежда да я вземе, казваше Дончева. Сигурно от страх, че ДПС е отзад", заключи той в отговор на въпрос близо ли са предсрочните избори.

 

Лондон
15:20 | 06 Юли 2020 г.

Лондон свива ДДС за туризма и ресторантьорството

15:20 | 06 Юли 2020 г.
Британският финансов министър Риши Сунак планира временно да увеличи данъците върху собствеността и да намали ДДС в сектора на ресторанть...
полиция
15:10 | 06 Юли 2020 г.

Кола се вряза в автомобил на НСО в София, няма пос...

15:10 | 06 Юли 2020 г.
Автомобил на НСО е леко ударен от друг водач в столицата, съобщиха от националната служба.   Около 14.00 часа днес на столич...
15:06 | 06 Юли 2020 г.

Наръгаха 15-годишно момче от русенското село

15:06 | 06 Юли 2020 г.
Полицията разследва случай, при който с нож е ранено 15-годишно момче от русенското село Батишница. Това съобщиха от областната дирекция ...
14:48 | 06 Юли 2020 г.

Изчезна майка на две деца от Ломско, която живее в...

14:48 | 06 Юли 2020 г.
Издирват майка на две деца от Ломско, която живее във Враца, предаде BulNews. Жената е в неизвестност от четвъртък, споделят нейните близ...
14:45 | 06 Юли 2020 г.

ЕС планира да намали употребата на пестициди с 50%

14:45 | 06 Юли 2020 г.
Европейският съюз планира да намали употребата на пестициди с 50%, а европейският комисар по земеделието Януш Войчеховски заяви, че вносъ...
Люмиер
14:45 | 06 Юли 2020 г.

Люмиер: Луна в Козирог доведе до увеличение на слу...

14:45 | 06 Юли 2020 г.
"Днес Луната е във Водолей, намаляваща. Вчера обаче имаше частично лунно затъмнение. Преминаването през пункта "Маказа" бе...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Изкуство по време на пандемия
 • 15:30
  Социална мрежа
 • 16:00
  Новини
 • 16:30
  Кухнята на Звездев