Ивелина Василева: Има всички предпоставки 4-годишният мандат да бъде изпълнен (ВИДЕО)

Депутатът от ГЕРБ видя сближаване на позициите между БСП и ДПС

Ивелина Василева
Източник: Канал 3

„Исканията за оставката на вицепремиера Симеонов са знак за слближаване на позициите на БСП и ДПС. Виждали сме ги в общ формат на управление”. Това обяви В предаването „Офанзива с Любо Огнянов” бившият министър на околната среда и водите и настоящ депутат от ГЕРБ Ивелина Василева.

„Но мисля, че достатъчно ясно беше обяснено и от премиера Борисов е, че форматът на коалицията е така скрепен. Ангажиментът, който сме поели пред избирателите е свързан с изпълнявена на политики. В това отношения ние нямаме отстъпление”, категорична бе Василева.

Относно изказването на Валери Симеонов тя коментира:

„Да, персонифицират се атаките. Ясно е, че изказването на г-н Симеонов е недопустимо. Но имаше извинение и от премиера, а след това и от вицепремиера”.

Безспорно думите донесоха напрежение и донесоха негативи и на управлението като цяло. Моето мнение е този изказ е, че не може да бъде оправдан. Според мен извинението му е малко закъсняло, но все пак имаше такова.

Това, което е важно, саа ангажиментите, които сме поели към хората. Безспорно трябва да се подобри диалога, както в малката коалиция, така и в общата формация между ГЕРБ и „Обединени патриоти”, каза още тя.

Относно прогнозите от опозицията, че скоро ще има предсрочни избори тя е категорична, че няма такива изгледи.

„Има предпоставки 4-годишният мандат да бъде изпълнен. И не само заради икономически фактори. Аз виждам такива нагласи и у хората. Защото помните безвремието, в което изпаднахме при предишни предсрочни избори.

Вярно има протести в момента, които много наподобяват на тези, които бяха инспирирани през 2013 г. И виждам, че опитът някои протести да бъдат обяздени от някои политически сили, носи щети”, коментира още народният представител.

Вижте още интервюта и коментари!

По думите ѝ проектобюджета за 2019-а е реалистичен, добър и полезен за хората.

„За първи път ясно очертани приоритети към хората. За първите път се отчитат, както приходите, така и разходите, които се виждат в 3-годишната рамка. Вижда се рекордно ниска безработица и ръст на икономиката, което е показателно, че има оживление в икономическата сфера.

В бюджета формулирахме като основен приоритет образованието”, обясни тя и посочи, че увеличението на заплатите на учителите вече е започнало.

„Що се отнася до сектора на социалната сфера вчера имахме изключително важен ден, в който с пълно мнозинство подкрепихме хората с увреждания. Ангажиментът, който беше поет лично от премиера Борисов, бе изпълнен. Предстои много работа, но е редно да отчетем усилията на правителството, лично на социалния министър и народните представители”, каза още Ивелина Василева и поясни, че в социалната сфера има и други важни аспекти, като например увеличението на пенсиите в средата на годината.

„Нужен ни е повече конструктивизъм, повече воля, да се обединяваме по национално значими теми. Категорично ние винаги сме отворени да обсъждаме предложения, които са конструктивни и имат полза за обществото”, заключи Василева.

 

Анджей Дуда
07:29 | 13 Юли 2020 г.

Анджей Дуда печели президентските избори в Полша

07:29 | 13 Юли 2020 г.
Според социолозите, за Анджей Дуда са гласували 51% от отишлите до урните вчера, а съперникът му Рафал Тшасковски има 49% от гласовете. ...
Образование
07:25 | 13 Юли 2020 г.

Десет милиона деца в риск да отпаднат трайно от уч...

07:25 | 13 Юли 2020 г.
Пандемията от коронавирус предизвика „безпрецедентна спешна ситуация в образованието“, като около 10 милиона деца са в риск д...
Павел Колев и Лъчезар Петров
07:22 | 13 Юли 2020 г.

Левски няма да играе в Европа през следващия сезон

07:22 | 13 Юли 2020 г.
Отборът на Левски няма да участва в евротурнирите през следващия сезон, след като загуби домакинството си на Локомотив Пловдив с 1:2 в ма...
Кейп Таун
07:17 | 13 Юли 2020 г.

Южна Африка с полицейски час и забрана на алкохола

07:17 | 13 Юли 2020 г.
ЮАР наложи налага комендантски час, след като заразените с коронавирус отново започнаха да се увеличават, предаде AFP. Президентът на...
Кафене
07:13 | 13 Юли 2020 г.

Нощните клубове и баровете отново отварят врати (В...

07:13 | 13 Юли 2020 г.
Дискотеките и нощните барове отново работят. Три дни след като дейността им беше спряна със заповед на здравния министър, решението беше ...
COVID-19
07:06 | 13 Юли 2020 г.

Новите случаи на COVID-19 у нас са 77 (ВИДЕО)

07:06 | 13 Юли 2020 г.
Новите случаи на COVID-19 в България достигна 77 души, а общо у нас вече има 7 252 заразени от началото на пандемията, по данни на Национ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет