Интервю с треньора на Гришо: Агаси ще му върне самочувствието

Двамата са с нетрадиционно мислене, Андре знае кое е добро за Григор, убеден е Валверду

Обяснете ни причините за присъствието на Агаси във вашия отбор, така репортерът на „Екип“ Франк Рамела се обърна към Дани Валверду, треньора на Григор Димитров. "Разговарях с Григор, че трябва да добавим нещо в отбора ни, за да стане играта му по-постоянна, да бъде топ непрекъснато“, обясни Валверду.

"Естествено, вече здраво поработихме върху това, но моята работа като лидер на отбора е да намирам решения, за да става той по-силен. Не само да е по-добър в някои турнири, а много по-често с неговата игра и потенциал.

Агаси и Валверду следят внимателно тренировката на Григор в Париж

Казах му: "Имам чувството, че за да си на топ ниво, ни трябва някой. Познавам малко Андре, когато работих с Анди (Мъри), ти също. Виж, защо да не го попитаме и да видим какво мисли?“. Телефонирах му, разговаряме от месец и половина. Всичко мина добре и всички в отбора ни са много ентусиазирани“.

- Какво може да ви донесе някой като Агаси?

- Много опит, що се отнася до манталитета и психологическото състояние. Той знае какво е нужно на един играч, за да стигне върха. За един тенисист важните неща стават на корта и извън него.

Андре имаше кариера, през която той осъзна кое е хубаво и кое е лошо. Той е видял и двете страни на монетата, което е много важно.

Парижкият Мастърс е първият турнир, в който Андре е плътно до Гришо

Той има по-добър поглед върху това, което е добро, след като знае кое е лошо. Сам го е преживял и изпитал. Григор може да почувства тези неща и много ще го слуша. Освен това Григор не е "традиционен“ тип в мисленето си, и смятам, че с друг такъв като него, който също не е традиционен по дефиниция, нещата може да потръгнат.

- Как ще се осъществява това сътрудничество?

- Това е първият турнир, в който той е заедно с нас (в Париж). Не става дума за проба. Той е съгласен да прекара известно време с нас, което само по себе си е вече много. Ще изкараме заедно основната подготовка (за 2019 г.), не задължително в САЩ. Андре може да ни е само от полза.

- Какъв е Андре в ежедневието?

- Сериозен, с него лесно се живее. Той не изказва мнението си, ако не е наясно с фактите, една много положителна личност във всякакви ситуации. Точно затова е толкова приятно да се работи с него всеки ден.

- Как ще обясните посредствения сезон на Димитров?

- Всичко е свързано със самочувствието. Той започна сезона силно и положително. След Мадрид (през май) започнаха първите трудности. Той не успя да преодолее опасностите и да повиши самочувствието си с успехи в сложните мачове.

Тренираше много добре, печелеше повечето сетове на тренировка, играеше добър тенис, но в състезателните мачове самочувствието го изоставяше.

Първият кръг в Мадрид? Раонич. Първият кръг в Рим? Нишикори. Вторият кръг в Куинс? Джокович. Първият кръг в Уимбълдън? Вавринка. Вторият кръг в Синсинати? Джокович. Първият кръг на US Open? Вавринка...

Приключваме сезона малко в минорни тонове, макар че можеше да се попучат повече положителни неща. Но Григор е във форма, играе добре, тренира добре, което за мен е основният критерий. Просто е въпрос на време да запише успешна серия. В един момент самочувствието и увереността му ще се върнат, в това нямам абсолютно никакво съмнение.

 

COVID-19
21:51 | 18 Септември 2020 г.

Франция отчете нов рекорд на новозаразените от кор...

21:51 | 18 Септември 2020 г.
Последното денонощие броят на заразените във Франция с коронавирус се е увеличил с 13 215, което е рекорд за времето след отмяната на кар...
PlayStation
21:34 | 18 Септември 2020 г.

Новият PlayStation официално няма да поддържа игри...

21:34 | 18 Септември 2020 г.
Sony официално обяви лошата новина за почитателите на игралните класики, като потвърди, че новата конзола на компанията няма да поддържа ...
Земетресение
21:18 | 18 Септември 2020 г.

Земетресение на остров Крит

21:18 | 18 Септември 2020 г.
Земетресение с магнитуд 5,3 степен е регистрирано тази вечер в 19:28 часа в морската зона южно от остров Крит. Епицентърът му е бил н...
Харви Уайнстийн
21:03 | 18 Септември 2020 г.

Кралица Елизабет II отне почетното звание на Харви...

21:03 | 18 Септември 2020 г.
Ударите по Харви Уайнстийн продължават от всички страни, като поредният е удар по честта, оказана му от Кралица Елизабет II през 2004 г. ...
Проф. Иво Петров и д-р Камен Стойчев
21:00 | 18 Септември 2020 г.

Не може с лека ръка да отхвърляме традиционната ме...

21:00 | 18 Септември 2020 г.
Вече повече от 6 месеца живеем в условия на пандемия и опитът доказва, че медицината не се е развила толкова много, колкото мнозина са си...
COVID-19
20:44 | 18 Септември 2020 г.

Нови по-строги мерки срещу коронавируса в Атина и ...

20:44 | 18 Септември 2020 г.
Гръцките власти обявиха пакет от по-строги мерки за Атина и по-широкия регион на Атика, за да ограничат разпространението на коронавируса...

гледай на живо

18.09.2020
  • в момента