Милен Михов: Очевидно ВМРО бе подведено от Петър Харалампиев (ВИДЕО)

Депутатът съзря последваща атака срещу партията му и "Обединени патриоти" след скандала в ДАБЧ

Милен Михов
Източник: Канал 3

Името на ВМРО бе забъркано в скандала с корупция и продажба на удостоверения за български произход Държавната агенция за българите в чужбина. Появиха се спекулации, че дори партията се е финансирала с тези средства, но днес на брифинг на прокуратурата зам.-главният обвинетел на държавата Иван Гешев обяви, че в скандала няма замесени партийни структури. Съответно след това от ВМРО поискаха извинение на всички, замесили партията в скандала, а междувременно Красимир Каракачанов обяви, че ще се „гръмне”, ако има нещо вярно. Темата в студиото на „Денят на живо” по Канал 3 коментира депутатът от „Обединени патриоти” и конкретно от ВМРО доц. Милен Михов.

„Не знам какви са събраните доказателства срещу Харалампиев, но много по-тежка е атаката срещу ВМРО и по-общо срещу Обединени патриоти. Ние сме наясно с тази атака”, обяви Милен Михов.

Всъщност ВМРО не бе атакувано днес в парламента и покрай исканията за оставка на Валери Симеонов Красимир Каракачанов изобщо не бе засегнат.

„Мисля, че колегите от опозицията са прилично добре информирани. Мисля, че действително има сериозни обвинения, друг е въпросът как са събрани и дали ще бъдат добре документирани пред съда.

А изказването на г-н Каракачанов е израз на несъвместимостта на същността и историята на ВМРО и това обвинение. Това означава ВМРО да предаде българите и българските граждани в Македония за такива мизерни средства. А тези средства са мизерни за всяка политическа сила. Идеи не се продават.

Ние знаем за себе си и знаем, че на никого не му е минало нито да пипне или да облагодетелства подобни мародерства към българите зад граница”, обяви Михов.

В разрез с тези разкрития той обясни, че са се забелязва „абсолютно незаконосъобразна тенденция” на предоставяне на българско гражданство на грааждани на Република Турция, които са родени там. Вече е подаден и сигнал в прокуратурата.

Вижте още интервюта и коментари!

На въпрос дали ДПС опитва да удари ВМРО и Патриотите той отговори:

„Това е очевидно. Очевидно е, че разкриването на една схема, изключително отвратителна схема, се използва за политическа атака. Не само от ДПС, а и от други политически сили. Ударите имат две направления – едното срещу Валери Симеонов като отговарящ за ДАБЧ, а другото е срещу ВМРО”.

„В тази насока нека видим и тези, които играят ролята на лошите говорители. Вчера се изляха много бивши дейци на ВМРО и Обединени патриоти. Чест прави на прокуратурата, че тези конспиративни теории, че това е начинът за финансиране на ВМРО, са неоснователни”, допълни народният представител.

Той поясни, че като част от схемата дълго време са се бавели документите на българите, искащи гражданство и това е било форма на натиск, с която да ги принудят да си плащат. Той изтъкна и че има драстични различия при разглеждането на документите, когато шеф на Агенцията е бил Борис Вангелов, който към днешна дата е депутат от ВМРО, и при сегашното ръководство.

Защо обаче ВМРО не е поела тази важна за партията агенция, а я е отстъпила на Петър Харалампиев.

„Г-н Харалампиев е лидер на тази неправителствана организация, с която няма да крием, че имаме общи идеи. С нея винаги сме имали диалог и не смятахме, че г-н Харалампиев има различни идеи. Очевидно сме били подведени”, категоричен бе доц. Михов.

Колкото до възможността някои от получилите български паспорти незаконосъобразно да бъдат престъпници той коментира:

„Ако тази информация е коректна, то въпросът е защо ДАНС и МВР не са ги регистрирали. Защото процедурата за получаване на гражданство е доста тежка. ДАБЧ издава само един документ за произход. После искането се разглежда от още няколко институции. И ако ДАНС и МВР приемат, че документи са фалшиви, те могат да ги отхвърлят”.

 „Това, което не ни убива, ни прави по-силни”, заключи Михов  по повод, че скандалът в ДАБЧ всъщност обедини доскоро раздиращите се от противоречия партии в коалицията „Обединени патриоти”.

 

Гостите на \
19:37 | 11 Юли 2020 г.

Каракачанов: Футболна агитка се опита на пробие по...

19:37 | 11 Юли 2020 г.
"От разделението на хората не печели никой", заяви пред NOVA воцепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. &n...
covid-19
19:24 | 11 Юли 2020 г.

СЗО: Много малко вероятно е светът да изкорени кор...

19:24 | 11 Юли 2020 г.
"Много малко вероятно е светът да успее да изкорени коронавируса при настоящите обстоятелства, предупреди в петък Световната здравна...
19:09 | 11 Юли 2020 г.

Хиляди отново са на протест в центъра на София (СН...

19:09 | 11 Юли 2020 г.
Няколко хиляди души се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. Протестиращите тръгнаха към сградата на Народното събрани...
Ева Майдел
18:47 | 11 Юли 2020 г.

Ева Майдел: В ЕП ме питат защо президентът иска ос...

18:47 | 11 Юли 2020 г.
"Оценката в Европа на това, което се случва у нас няма как да е позитивна. Президентът използва напрежението и недоволството, за да ...
Александър Ваклин
18:30 | 11 Юли 2020 г.

Александър Ваклин: Радвам се, че все още съдебната...

18:30 | 11 Юли 2020 г.
По време на цялото дело беше оказван политически натиск. Опонентите на управляващите шизофренично през съда атакуват изпълнителната власт...
ГКПП „Кулата“
18:24 | 11 Юли 2020 г.

Е-формулярът за влизане в Гърция през ГКПП "Кулата...

18:24 | 11 Юли 2020 г.
Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане в Гърция през ГКПП ...

гледай на живо

11.07.2020
 • в момента
  Парламентът на фокус
 • 20:00
  Новини
 • 20:20
  Имате думата
 • 21:00
  Новини