Благовест Асенов: Търгаши са бутафорните националисти във властта, ще си платят рано или късно (ВИДЕО)

Това са малки хора с малки възможности, отсече той в Офанзива с Любо Огнянов

Източник: Канал 3

Националистите във властта, това са бизнесмени и търгаши, които играят роля. Това е проект, който се дължи на констатираното събуждане сред хората. Тези хора никога не са били националисти, те вътрешно никога не са били патриоти - за тях е важно да играят роля, хора, които нямат кариери, не могат да оцелеят навънка, затова се променят постоянно, вижте им историите. Така обрисува в "Офанзива с Любо Огнянов" коалицията Обединени патриоти Благовест Асенов от "Национална съпротива". 
 
"Те са търгаши и експлоататори на националната идея. Те рано или късно ще си платят, те вредят с техните действия срещу българщината", каза Благовест Асенов.
 
"Така ще продължат със своя цирк, със своите лъжи - статуквото си е подготвило алтернативи, патриотичният вот винаги ще бъде обсебван от такива бутафорни патриотични организации. Докато не дойдем ние да ги унищожим всичките", закани се той.
 
 
За него скандалът с продажбата на български паспорти, гръмнал тази седмица, не е никаква изненада: "Това не е изненада, защото това са търгаши", натърти той.
 
Оценката му за дейността на ОП във властта е брутално откровена: "Циганската престъпност е увеличена в момента - навсякъде. Македонският въпрос - с извинение, те осраха цялата идея", отсече Благовест Асенов.
 
"В Македония искат да създават някаква македонска автономна църква, опитаха да натиснат Българската църква, хубавото е, че нашата църква реагира правилно и отблъсна тези действия. 
Циганският въпрос не е решен, бежанците не е решен", изброи Благовест Асенов.
 
Той изтъкна "крещящата нужда" от създаване не на нова националистическа партия, а от истински национализъм, който не е представляван от 1942 г. насам. "Оттогава има само играчи, които експлоатират националната идея, но само на думи", изтъкна той.
 
По думите му, обаче, статуквото си е подготвило заместници. "Нужна е една национално мислеща партия, която да се бори за просперитета и най-вече за независимостта на държавата. Виждаме в момента, че всеки уж патриотичен проект, се задълбава в някакви дребни проблеми, вместо в независимостта. Това са малки хора, с малки възможности - въобще всички управляващи в България са тинята на обществото, които в нормална държава щяха да са или в затвора или да са селските идиоти", анализира Благовест Асенов, който прогнозира, че национализмът няма да бъде представляван на предстоящите евроизбори. "Затова националното движение ще пасува", каза той за истинските патриоти и родолюбци.
 
"Аз съм реалист, участвали сме 2 пъти да сваляме правителството, виждаме, че системата си ги преизбира отново, тя така е изградена. За да се реновира едно правителство, трябва да има нови хора - сега има само заместници, статуквото си е подготвило тези хора", констатира той.
 
Благовест Асенов разкри, че е бил във ВМРО, но напуснал. "Защото не мога да забравя как бяха влезли в безпринципни коалиции със Стефан Софиянски, със земеделците! И най-вече коалицията с Ковачки, който 4 месеца преди това в Перник беше купувал чрез миньорската си фирма гласове за ДПС", припомни Асенов.
 
Какво каза още Благовест Асенов за патриотите във властта - във видеото:
 
Васил Божков
12:36 | 15 Юли 2020 г.

Спират строителството на комплекс жилищни сгради о...

12:36 | 15 Юли 2020 г.
В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) и главни...
Смартфон
12:33 | 15 Юли 2020 г.

Искат постоянен арест за мъж, ударил няколко тупан...

12:33 | 15 Юли 2020 г.
Дързък обирджия попадна в столичния арест, след като опита да открадне телефон от мъж на ул. „Димитър Петков в понеделник (13 юли)....
12:33 | 15 Юли 2020 г.

Ирина Шейк участва в рекламна кампания със сина на...

12:33 | 15 Юли 2020 г.
Ирина Шейк и синът на Елизабет Хърли Дамян участваха в рекламната кампания на марката Pat McGrath Labs. Миналата година Дамян Хърли п...
COVID-19
12:26 | 15 Юли 2020 г.

Тестват близо 300 служители на шивашка фабрика в Д...

12:26 | 15 Юли 2020 г.
Целият персонал от близо 300 служители на шивашка фабрика в Димитровград ще бъде подложен на PCR-тестове след установен случай на заболял...
60/40
12:23 | 15 Юли 2020 г.

Стартира подаването на документи по новите условия...

12:23 | 15 Юли 2020 г.
От днес започва подаването на документи за държавна помощ за работодатели за запазване на заетостта на служителите им по новия дизайн на ...
12:20 | 15 Юли 2020 г.

Иван Гешев призова членовете на ВСС да подкрепят м...

12:20 | 15 Юли 2020 г.
Главният прокурор Иван Гешев призова членовете на Пленума на Висшия съдебен съвет за подкрепа на междуинституционалния диалог, спазването...

гледай на живо

15.07.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини