Видът на властта (ВИДЕО)

Премиерът ще остане в историята с неговата реактивност, обяви журналистът Борислав Зюмбюлев

Борислав Зюмбюлев, Любомир Стойков, Радина Денкова
Източник: Канал 3

Какво е властта! Каква е тя днес, какъв е нейният вид и образ – това бе темата, която коментираха в предаването „Беновска пита” по Канал 3 д--р Радина Денкова, естетичен дерматолог, медийният и моден експерт проф. Любомир Стойков, главният редактор на в. „24 часа” Борислав Зюмбюлев.

„Уважавам властта и уважавам хората във властта, защото те са наши представители”, обяви д-р Денкова.

„Властта е махалото – властта е силата и безсилието”, коментира проф. Стойков.

„Властта не е самоцел, властта е управление, тя затова се дава”, заяви Зюмбюлев.

„Изказването за блатото на президента бе заяждане с изпълнителната власт. Аз не го одобрявам, но го разбирам откъде идва. Защото той е представителна личност, избран е пряко, а премиерът не е избиран пряко. А през годините имаше доста случайни премиери. Но това е дефект на Конституцията ни, че властта няма отражение по отношение на представителността”, каза още главният редактор на „24 часа”.

Относно вида на властта и конкретно на премиера д-р Денкова коментира”:

„Премиерът Борисов има сериозна осанка. Стои много сериозно, но има уморен вид, според мен”.

„Тъй като премерът Борисов присъства интензивно в публичното пространство е важно да си задаваме въпроса за стила му. Той си има свой собствен почерк и стил за това как трябва да изглежда в публичното пространство. Още като главен секретар на МВР той наложи един по-небрежен, по-всекидневен, но по-функционален и практичен стил, в разрез с политическия дрескод. Случаите, когато съм го критикувал е, когато е бил по тениска на официални събития. Това беше отдавна. Сега залага на най-успешния стил, а именно консервативния шик”, каз модният експерт проф. Стойков и изтъкна, че Борисов неизменно ползва марка български облекла.

„Аз не искам да правя хвалби към Бойко Борисов, макар и да има за какво. Това, с което той остава в историята е неговата реактивност. Никога досега не сме имали политик, който се вслушва в общественото мнение. Не знам дали това е добре, но е факт”, заяви Борислав Зюмбюлев.

„Той необичайно много се съобразява с общественото мнение, реагира веднага и наложи един стандарт, който вече е незаобиколим”, каза още журналистът и изтъкна, че и президентът Радев върви към този стандарт на реактивност и именно това „е историческият принос на Борисов”.

„Аз смятам, че много добре работи с екипа си и дава много възможности на хората. Не бих нарекла поведението му отстъпчивост, а по-скоро толерантност към хората”, заяви д-р Денкова.

„Даржавата олицетворяваме всички ние”, категорична е тя.

„В момента виждаме двама много силни мъже, които ако обединят усилия, не си разменят реплики, мисля, че много проблеми не само няма да се решат, те няма да съществуват. Борисов има голям опит, президентът Радев е отскоро в политиката, но така стоят нещата – чисто конституционно има правото повече да критикува, но лично аз бих искал те да обединят своите усилия, за да може България да просперира”, заяви проф. Стойков за противоречията между президента и премиера.

Вижте още интервюта и коментари!

Относно трайното присъствие на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в българската политика гостите коментираха:

„Той е доказан политик, сериозно лице, което явно или неявно остава фактор в политиката. Има много сериозна осанка, винаги стои сериозно, както на екран, така и в политическото пространство”, каза д-р Денкова и изтъкна неговия принос и за етническия мир и толерантността в България.

„Която и да е власт в последните години не може да изключи ДПС. Защото тя има много стабилен електорат. Защото българските турци още се чувстват несигурни и за тях ДПС е символ на една сигурност. В известен смисъл Доган е наистина политикът, който никога не си отива. И това е заради несигурността, която изпитват българските турци. За разликата от съседните държави, където има по няколко партии на малцинствата, тук има само една турска партия и може би това е неговият принос, че успява да обедини българските турци”, каза Зюмбюлев.

За Корнелия Нинова:

„Тя е симпатична и красива дама. С класически стил, която стои сериозно и прави добро впечатление с визията си”, заяви д-р Денкова.

„Присъединявам се към това мнение, но бих казал също така, че нашите лигави политици, в това число и г-жа Нинова, печелят от тази семиотика на тази външност”, каза проф. Стойков като имаше предвид и конкретен кадър на Нинова с народна носия и припомни, че и Цветан Цветанов има подобни случаи.

„Тя е властна и остра. Препоръчвам ѝ да следва повече своята природа”, допълни той.

„Какво да кажа, факт е, че Нинова няколко пъти успя да направи лифтинг на БСП”, коментира и Зюмбюлев.

 

Павел Колев и Лъчезар Петров
07:22 | 13 Юли 2020 г.

Левски няма да играе в Европа през следващия сезон

07:22 | 13 Юли 2020 г.
Отборът на Левски няма да участва в евротурнирите през следващия сезон, след като загуби домакинството си на Локомотив Пловдив с 1:2 в ма...
Кейп Таун
07:17 | 13 Юли 2020 г.

Южна Африка с полицейски час и забрана на алкохола

07:17 | 13 Юли 2020 г.
ЮАР наложи налага комендантски час, след като заразените с коронавирус отново започнаха да се увеличават, предаде AFP. Президентът на...
Кафене
07:13 | 13 Юли 2020 г.

Нощните клубове и баровете отново отварят врати (В...

07:13 | 13 Юли 2020 г.
Дискотеките и нощните барове отново работят. Три дни след като дейността им беше спряна със заповед на здравния министър, решението беше ...
COVID-19
07:06 | 13 Юли 2020 г.

Новите случаи на COVID-19 у нас са 77 (ВИДЕО)

07:06 | 13 Юли 2020 г.
Новите случаи на COVID-19 в България достигна 77 души, а общо у нас вече има 7 252 заразени от началото на пандемията, по данни на Национ...
Дърво
06:58 | 13 Юли 2020 г.

Вятърът понижава температурите между 23°C и 28°C

06:58 | 13 Юли 2020 г.
Новата седмица започва с променлива облачност . Ще духа предимно умерен вятър от северозапад, в източните райони от север-североизток. Дн...
22:01 | 12 Юли 2020 г.

Отиде си голямата ни поетеса Миряна Башева

22:01 | 12 Юли 2020 г.
Почина обичаната българска поетеса Миряна Башева, съобщава в-к \"Сега\". Тя е издъхнала в съня си. На широката публика Башева беше познат...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет