Кметът на Благоевград: Управлението е успешно, при служебен кабинет всичко спира да работи (ВИДЕО)

Атанас Камбитов ще се кандидатира за трети мандат

Атанас Камбитов
Източник: Канал 3

„Ролята на избирателите е коректив. Разумният коректив. Търсейки вината – всеки сам трябва да погледне първо сам себе си, а след това да търси отговорност от другите. Това постоянно недоволство и прехвърляне на вината на другите не е от полза”. Това заяви кметът на Благоевград Атанас Камбитов в предаването „Беновска пита” по Канал 3.

„Трябва да има партньорски отношения, а не да търсим конфронтация. За съжаление примерите не винаги са добри.

Не може да не виждаш площада, а да се фокусираш върху една плочка. Всички искаме едно – градовете да стават по-хубави, условията по-добри”, добави Камбитов.

Той коментира упреците от страна на БСП, че чрез санирането се купували гласоподаветели.

„Санирането е може би една от най-удачните политики. Това е най-смислената програма – социалният ефект, а говорим и за замърсяване. Вследствие на санирането са спаднали с 10% фините прахови частици”.

Вижте още интервюта и коментари!

Той уточни, че в общината в Благоевград работят 129 души. Именно те подготвят цялата документация и процедура при санирането. Категоричен бе, че изобщо не са ползват външни хора в този процес и работят само хора от общината. Заяви и че заплатите в община Благоевград са едни от най-високите в България.

В тази връзка Камбитов коментира и идеите за по-ниски заплати на депутатите.

„Това е популизъм. Има две неща, при които 95% от хората ще са на едно мнение – данъците са високи, цените са високи и заплатите са ни малки. Трябва да вървим към по-високи възнаграждения, но това трябва да го вържем и с по-висока производителност. И когато върви икономиката, тогава ще може и работодателите да покачат заплатите”, каза още кметът и отново даде пример със своята община, която е с малък брой хора, но върши много работа, заради което има възможност и за по-високи заплати.

Конкретно за Благоевград кметът на града обяви, че най-големият проблем е депото за отпадъци. Той обаче върви към разрешаване и това най-вероятно ще стане още през тази година. Според него най-голямите му постижения в мандата му са санирането, развиването на програмите по програма „Региони в растеж”, както и изграждането на социални жилища и социално насочената политика на общината.

„Проблемите на Благоевград не са по-различни от другите. Имаме недостиг на технически кадри”, каза още Камбитов и изрази мнение, че е редно да се възстановят професионалните гимназии.

Извън местните теми той коментира и управляваща коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти”.

„От моята гледна точка управлението е успешно. А през местната власт това означава много по-добра комуникация с централната власт. Говорим за извънредни избори, а истината е, че когато има служебен кабинет всичко спира да работи. А в момента точно сме към завършването на оперативните програми”, каза още той.

Атанас Камбитов обяви и че има намерение да се кандидатира за трети мандат като кмет на Благоевград.

„Има още доста неща, които сме заложили като идеи и планове, които са дългосрочни за развитието на града”, заяви кметът.

Той коментира и искрите между президента и премиера.

„За съжаление не често, а ежедневно прехвърчат искри, което не мисля, че е редно. Президент – да, обединител – не.

Говорим за единение, а в същото време всички действия са в посока конфронтация. Отстрани погледнато изглежда, че ще прави свой политически субект”, допълни Камбитов.

 

 

20:26 | 05 Юли 2020 г.

След дарението на Делян Пеевски: Откриват парка на...

20:26 | 05 Юли 2020 г.
Новият парк на село Црънча се очаква да бъде открит на 6-ти септември за деня на Съединението на България. Това обяви кметът на Пазарджик...
20:02 | 05 Юли 2020 г.

Приятел на починалия д-р Стамов: Има запис, че кол...

20:02 | 05 Юли 2020 г.
Смъртта на 49-годишния лекар от столичната Спешна помощ, който загуби живота си от инфекция с коронавирус повдига много въпроси. &nbs...
19:24 | 05 Юли 2020 г.

Постоянен арест за приближените до Божков, следили...

19:24 | 05 Юли 2020 г.
Най-тежката мярка „задържане под стража“ постанови Специализираният наказателен съд спрямо приближените до бизнесмена Васил Б...
Борисов к
19:19 | 05 Юли 2020 г.

Началникът на НСО: Приближено до Борисов лице е на...

19:19 | 05 Юли 2020 г.
"Нашето професионално становище по въпроса за това как ще се структурират тези служби в Закона за МВР изобщо не беше търсено. Със съ...
19:01 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Иван Минчев: Четири часа след като сме си изми...

19:01 | 05 Юли 2020 г.
С една усмивка може да се изразят много неща, дори агресивност, само от формата на зъбитие. Дори една загуба от 1-2 млм. се отразяват.&nb...
18:37 | 05 Юли 2020 г.

Константин Марков, "Тангра": Песента "Денят" пости...

18:37 | 05 Юли 2020 г.
Този момент с пандемията от COVID-19 ни даде възможност за равносметка да се върнем назад и да преосмислим живота си. Това съобщи в ефира...

гледай на живо

05.07.2020
 • в момента
  Имате думата
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини