Антоанета Христова: Избирателите са много разделени в момента (ВИДЕО)

Революцията ни е била прекалено мека според политическия психолог

Антоанета Христова
Източник: Канал 3

„Хората наистина живеят в различни светове. Избирателите в момента наистина са много разделена група хора. Единственото нещо, което се знае е, че ще има европейски избори. Другото е от 0 до безкрайност – имаме голяма степен на неопределеност, което не е добре”. Това обяви в коментар на темата дали България е в предизборна обстановка политическият психолог Антоанета Христова в предаването „Беновска пита” по Канал 3.

„Когато имаме лице, което можем да посочим като виновно отговорно е много по-лесно. Нека кажем нещо тъжно за България. Тъжното е, че за толкова години нас ни учиха, че нямаме много контрол върху живота си. И ние се съгласяваме с това, защото е по-лесно така”, допълни тя.

Според нея сме имали прекалено мека революция през 1989 г. и при положение, че преходът не е изстрадан, няма как да очакваме нещо различно.

„Когато преходът е станал формален, естествено тягата е да бъде към старите ценности. Защото не си изстрадал”, каза Христова.

„Борисов е много адаптивен. Това е типично за добрите политически лидери. Това е типична характеристика и в световен мащаб. Него го прави много силен това, че много бързо отговаря на искания. Винаги има реакция и така омаломощава опозицията. Защото така и исканията на опозицията девалвират, тушира ги още в зародиш. Проблемът в това поведение обаче е, че е на принципа на гасенето на пожарите. В политиката има периоди, когато можеш да си позволиш да направиш реформи. А всичко, което се случва в момента – например скандалът с майките, това, че този проблем изплува, означава, че по него изобщо не е било работено”, изтъкна политическият психолог.

„Анализът показва, че процентите подкрепа между БСП и ГЕРБ почти са се събрали. Анализът показва, че не появява друга алтернатива. Европейските избори, ако не се превърнат в национални, също може да не покажат какво се случва.

Смятам и че БСП не е готова. Затова и европейските избори няма да бъдат ориентировъчни и затова ще чакаме местните”, каза тя.

Вижте още интервюта и коментари!

Относно възможността за политически субект под крилото на президента Румен Радев:

„Може и да се появи такъв субект. И във всеки случай този обект може да подаде ръка на БСП. Съвсем не мисля, че Радев ще го оглави, но мисля, че може да му бъде ментор”.

Според Антоанета Христова Корнелия Нинова притеснява ГЕРБ с приближаването на процентите.

„От което съдя, че тя е сериозен дразнител. Тя постигна това в най-яркия момент откъм опоненти”, каза още анализаторът.

„Какво правят Ахмед Доган и ДПС. Но БСП явно не ги искат. ГЕРБ също. ДПС все още не е желаният партньор”.

За „Обединени патриоти” - изглеждат, че са на залез слънце. На евроизборите най-добре да се появят заедно, защото иначе ще са на пълен залез”, добави Антоанета Христова относно и другите основни субекти в политическия живот на страната.

 

Коледа
21:52 | 23 Ноември 2020 г.

Поетапно отваряне на Европа преди Коледа

21:52 | 23 Ноември 2020 г.
Животът отново тече в „Растро“, най-емблематичният пазар в Мадрид, след осеммесечно затваряне поради COVID-19. Прави го бавно...
Шоколадов Дядо Коледа с маска
21:41 | 23 Ноември 2020 г.

Унгарски шоколатиер сложи маска на шоколадовия Дяд...

21:41 | 23 Ноември 2020 г.
Маската се превърна в най-продавания артикул в света през 2020 г. и макар все още да нямаме официални данни за това, спокойно можем да за...
Хартиена чаша
21:19 | 23 Ноември 2020 г.

Пиенето на кафе или чай от картонени чаши сериозно...

21:19 | 23 Ноември 2020 г.
За много хора денят не започва, докато не изпият първата си чаша горещо кафе. Без значение какво пиете, за да се стоплите в студена сутри...
Доц. Владимир Григоров
21:00 | 23 Ноември 2020 г.

Доц. Григоров: В разгара на пандемията в ЮАР имахм...

21:00 | 23 Ноември 2020 г.
Южна Африка е една от най-засегнатите от пандемията африкански държави, но въпреки това страната показва завидни резултати в справянето с...
Красен Кралев
20:56 | 23 Ноември 2020 г.

Кралев за Covid-мерките: Ще стигнем до справедливо...

20:56 | 23 Ноември 2020 г.
С колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Това обяви във Facebook спортният министър ...
Ресторант
20:52 | 23 Ноември 2020 г.

Сдружението на заведението плаши с протести, ако в...

20:52 | 23 Ноември 2020 г.
Сдружението на заведенията е поредната браншова организация, която настоява за отговори на редица въпроси около предвиждания национален л...

гледай на живо

24.11.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 07:35
  Социална мрежа
 • 08:30
  Другото лице