Юлиан Ангелов, ВМРО: Спряхме Истанбулската конвенция, за да не стане България джендърска държава (ВИДЕО)

Няма перфектен закон, важното е да не се отърват проверяваните от КПКОНПИ, които са виновни, каза депутатът

Юлиан Ангелов ВМРО
Източник: Канал 3

Спирането на Истанбулската конвенция е успех, включително успяхме да я спрем и в Парламента, което е важно за нас. Тя е документ, в който 90% от текстовете няма проблем, касаещи защитата на жените и децата, и никой нормален човек няма да има нищо против. Останалите 10% категорично променяха морала, традициите и изобщо устоите на българската и европейската цивилизация. Те искат да се развиваме по този начин, а ние, като народни представители от ВМРО, не желаем България да става джендърска държава, не желаем да има социален пол. Това заяви депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Юлиан Ангелов в "Денят на живо" относно свършеното в НС тази година.
 
"В крайна сметка ние сме хора, които сме патриоти, трябва да удържим на традициите, ценностите, на семейството, на това, което хилядолетия ни е крепяло като държава, като народ. Видя се, че повече от 2/3 от българските граждани имат такова виждане.
 
Това, че успяхме да спрем Истанбулската конвенция, е един от успехите за тази година, и то не успех за днес, а успех за бъдещите поколения на България. Защото успяхме да предотвратим налагането на криворазбрани семейни модели - те всъщност не са и семейни модели, и криворазбрани неща, свързани с биологията на хората", изтъкна още депутатът от ВМРО.
 
 
Той посочи, че България се въздържа от подписване на пакта на ООН за миграцията отново по настояване на ВМРО. "Защото колкото и да казват, че този проект е препоръчителен, той изготвя едно виждане как да се развива светът, а след това и ЕС. Всички тези текстове след това европейските чиновници щяха да ги прихванат и по тях да изготвят съответните евродирективи - това е гаранция", поясни Юлиан Ангелов.
 
"Ние няма как да се съгласим България да стане държава дестинация на нелегални мигранти и да се изграждат коридори през България, защото този глобален пакт предвижда точно това. А ние знаем кои са пътищата по които минават тези нелегални мигранти през Европа - те минават през България, и то не един а два пътя - единият от Турция директно в България, а другият през Гърция пак през България".
 
За направените и приети бързо законови поправки за дейността на КПКОНПИ във връзка с конфискацията на незаконно придобито имущество, Юлиан Ангелов коментира: "Обществото иска борба с корупцията и трябва да се намери баланс между тези две неща - да не се допуска нарочно натиск, тормоз върху определени неща.
 
Въпросът е наистина да няма политически натиск върху тази комисия, тя да може да действа, и управляващите и изобщо държавата да отговорят на искането на обществото за борба с корупцията. Няма как да има борба с корупцията, ако не се предприемат конкретни действия към хора заподозрени в подобни практики", каза депутатът.
 
По думите му е напълно нормално да се правят поправки, защото няма идеален закон. "Винаги може да се случи да има някаква поправка, за да може нещата да са по-точни и ясни, това в процеса на работата се установява. Няма закон, който да е перфектен - според мен все още не е открит такъв изцяло перфектен закон в никоя държава.
 
Мисля, че е важно хората, които в момента се проверяват от КПКОНПИ, да не се отърват. Ако са невинни - няма проблем. Но ако са виновни, а ние законодателно ги пропуснем и после се установи, че всъщност те са придобили имущество по незаконен начин и то остане за тях, обществото ще бъде ли удовлетворено? Няма да бъде, а напротив. Така че тук наистина трябва да се намери балансът", наблегна депутатът от ВМРО.
 
Запитан от водещата Мая Костадинова дали да се очакват нови караници в Обединени патриоти за явяването на евроизборите през пролетта, Юлиан Ангелов предположи, че тепърва ще се проведат разговори между трите партии. "Въпросът е да изпълняваме подписаната програма с колегите от НФСБ, Атака и ГЕРБ. Държим тази програма да продължи да се изпълнява и през 2019 г.
 
Относно евроизборите ние нямаме подписано споразумение между трите партии от нашата коалиция, имаме само за парламентарните избори, надявам се, че ще предстоят разговори и ще може да намерим общия път за явяване на евроизбори. ВМРО със сигурност ще се явява на евроизбори, но наистина се надяваме да надделее общото между трите партии и да се явим заедно. Но това зависи от всяка една от партиите. 
 
Цялото интервю с Юлиан Ангелов в "Денят на живо" - във видеото:

Етикети: Денят на живо
Финландия
11:03 | 13 Юли 2020 г.

Финландия отваря граници за почти 20 европейски ст...

11:03 | 13 Юли 2020 г.
Ограниченията за влизане във Финландия обаче ще бъдат удължени за Обединеното кралство, Испания, Полша, Португалия, Франция, Чехия и Швец...
Ядки
10:58 | 13 Юли 2020 г.

Кои са най-опасните причинители на алергичен шок

10:58 | 13 Юли 2020 г.
Терапевтът Леонид Звонков разказа в интервю за в. "Вечерна Москва" какви продукти най-често могат да могат да причинят смъртоно...
Ст. комисар Георги Хаджиев
10:53 | 13 Юли 2020 г.

СДВР: Преглеждат се записи, за да проверим дали е ...

10:53 | 13 Юли 2020 г.
Протестите в столицата през уикенда на моменти ескалираха до такава степен, че протестиращи и полицаи пострадаха, като в един от случаите...
10:51 | 13 Юли 2020 г.

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Пловд...

10:51 | 13 Юли 2020 г.
Двама души са пострадали при катастрофа в област Смолян. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян. Инцидентът е станал на 11 юли 2020 г. око...
Унгария
10:45 | 13 Юли 2020 г.

Унгария отваря границите си за руснаци

10:45 | 13 Юли 2020 г.
Русия е сред държавите от така наречената „жълта зона“ - според решението на унгарските епидемиологични власти, обявено на уе...
Специализирана прокуратура
10:44 | 13 Юли 2020 г.

Прокурори в Спецпрокуратурата: Противопоставяме се...

10:44 | 13 Юли 2020 г.
"Независимостта на съдебната власт е сред основополагащите принципи в Конституцията на Република България, чрез които се утвърждава ...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 11:15
  Изкуство по време на пандемия
 • 11:45
  Топ шоп
 • 12:00
  Новини