Спас Русев успокои "Синя България", готов е да си тръгне

"Павел Колев идва при нас", заяви силният човек в Левски

Спас Русев
Източник: БГНЕС

Спас Русев

Собственикът на Левски Спас Русев заяви, че няма опасност „сините” да бъдат изхвърлени от евротурнирите. Той увери, че настоящият заместник – изпълнителен директор на БФС Павел Колев ще започне работа в клуба.

„От 700 клуба в България, само Лудогорец е на печалба. Ако тръст "Синя България" има бизнес план, който да направи клубът печеливш ще ги подкрепя и ще подам оставка”, заяви Русев пред „Блиц”.

Ето и цялото интервю със собственикът на Левски:

- Г-н Русев, как ще коментирате информацията от УЕФА, че Левски е спрян от участие за срок от 2 години от европейските клубни турнири?

- Левски не е спрян от участие от европейските клубни турнири. Просто в писмото на УЕФА се казва, че до края на февруари 2019 г. трябва да погасим определени задължения, за да бъдем допуснати до участие. Това е стандартна процедура на УЕФА.  Всичко това е предвидено и планирано, така че не виждам никакви притеснения и опасения за Левски.

- Могат ли сините фенове да бъдат спокойни, че сумата от над 1 млн. евро, за която претендира УЕФА ще бъде погасена до крайния срок?

- Абсолютно. Вижте, в България има регистрирани около 700 футболни клуба в БФС. Само един от тях е печеливш или поне е на 0. И това е Лудогорец. Всички останали по една или друга причина са на загуба. Финансови проблеми, особено в клуб с високи амбици като Левски не са нещо необичайно. По-важният въпрос е, че целият модел изглежда сбъркан, защото не може от 700 клуба само един да е в състояние да е финансово балансиран, а всички останали да са на загуба. Но това е тема на по-задълбочен анализ.

- От тръст "Синя България" Ви обвиниха в еднолично управление и слаби резултати през сезона. Вашият отговор?

- Да бъдеш президент или председател на Надзорния съвет на клуб като Левски с изключително високи претенции и цели, е един от най-горещите столове, които могат да се заемат. И това се доказва повече от 10 години. Аз не приемам моята позиция като председател на Надзорния съвет на Левски като привилегия, а като отговорност и шанс, който ми е даден в живота. Но аз нося отговорност в рамките на позицията, която заемам. В тази връзка ще направя едно важно уточнение - аз не съм мажоритарен собственик на Левски, а най-големият акционер в клуба с малко по-малко от 50%. Ако тръст "Синя България" имат управленска структура, бизнес план и модел, който би направил клубът печеливш и финансово успешен, моля да я представят. Аз зная, че Павел Колев също изготвя програма, която ще бъде представена в следващите дни. Но ако тръст "Синя България" има такава програма, аз съм готов в началото на следващата 2019 г. да свикам Общо събрание, за да я разгледаме. Готов съм да си подам оставката като председател на Надзорния съвет и ще призова и останалите членове на Надзорния съвет и на Управителния съвет да подадат оставка, за да може новият изпълнителен директор Павел Колев съвместно с тръст Синя България и всички онези, които имат право на номинации да номинират новите членове на Управителния съвет. Аз с моя глас ще ги подкрепя!

- От думите Ви разбирам, че идването на Павел Колев в Левски е сигурно. Така ли е наистина, защото всеки ден има различни информации по темата. Категорично ли Колев ще е част от Левски през януари 2019 г.?

- Аз засега не съм чул от него нищо, което да твърди обратното.

- Вчера старши-треньорът на Левски Стоянович заяви категорично пред БЛИЦ, че остава на поста си. Как си обяснявате спекулациите около неговото евентуално напускане?

- Славиша Стоянович е един изключително добър треньор. Той не е преставал да получава предложения и оферти за преминаване в други отбори още от самото му пристигане в клуба. Но Славиша е истински професионалист и има амбиции за постигане на цели в клуб като Левски, освен това той има съществуващ договор за 2 години с клуба. Така, че всички твърдения, че отива в друг отбор са чиста спекулация, която смятам, че до голяма степен иска да повлияе ,както на атмосферата вътре в клуба, така и на трансферите, които клубът подготвя през зимната пауза.

21:55 | 19 Октомври 2020 г.

САЩ обвиняват шестима руснаци в кибератаки

21:55 | 19 Октомври 2020 г.
Министерството на правосъдието на САЩ обвини шестима руснаци в участие в поредица от хакерски атаки и разпространение на злонамерен софту...
Самолет
21:40 | 19 Октомври 2020 г.

Първият граждански полет на ОАЕ кацна в Израел

21:40 | 19 Октомври 2020 г.
Първият граждански полет на Etihad Airways, националният превозвач на ОАЕ, кацна на летище „Бен Гурион“ (Израел) в понеделник...
Мъж загина от лапите на безсмъртна мечка
21:19 | 19 Октомври 2020 г.

Мечки убиха служител в парк за диви животни в Шанх...

21:19 | 19 Октомври 2020 г.
Шанхайският парк за диви животни се ангажира да засили сигурността, след като един от служителите му почина, след като беше зверски хапан...
Протест
21:02 | 19 Октомври 2020 г.

Протестиращите днес нападнаха с яйца Министерствот...

21:02 | 19 Октомври 2020 г.
103-тата поредна вечер на антиправителствени протести продължава по традиция днес, като организаторите избраха да насочат демонстрациите ...
Д-р Атанас Доков
21:00 | 19 Октомври 2020 г.

Д-р Доков: Други по-важни неща винаги са компенсир...

21:00 | 19 Октомври 2020 г.
Д-р Атанас Доков е специален гост в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“, навръх професионалния празник на лекарите, ...
Вежди Рашидов и Христо Стоянов
20:31 | 19 Октомври 2020 г.

Вежди Рашидов присъства на представянето на колекц...

20:31 | 19 Октомври 2020 г.
Председателят на парламентарната Комисията по културата и медиите присъства тази вечер в Пловдив на представянето на личната колекция от ...

гледай на живо

20.10.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс