Искрен Веселинов: Коалицията на Патриотите не работи (ВИДЕО)

Циганите станаха нагли, но големият проблем е незачитането на закона, обяви зам.-председателят на ВМРО

Искрен Веселинов
Източник: Канал 3

„Покрусен съм от този нагъл акт на този човек”. Това обяви по адрес на Веселин Марешки зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов Искрен Веселинов по повод обвинението на лидера на „Воля”, че друг депутат от ВМРО Александър Сиди е искал подкуп.

„Проверихме случая преди една година, когато стана известен този донос. И тази проверка показа абсолютната несъпричастност на г-н Сиди. Тревожен обаче е симптомът на безразборна и нагла клевета, която въвежда Веселин Марешки. Това е доста нечистоплътно. И г-н Сиди ще спечели делото срещу него. Проблемът обаче не е това, а че всеки може да каже всичко, без да има желание да говори истината. Аз се чудя как може такъв човек да съществува и да бъде избран. Това явно е синдром. Това е унижение за българската политика. Присъствието на Марешки е ясен сигнал за крушението на политическите сили”, коментира в предаването „Денят на живо” Искрен Веселинов.

Той бе категоричен и че кметът на Войводиново не е издигнат от ВМРО, каквито информации се появиха. В тази връзка той отрече да е имало кампанийно поведение от страна на лидера на партията Красимир Каракачанов с присъствието му в пловдивското село покрай побоя на военнослужещия от двама братя роми.

„Имаме искрена загриженост за ситуацията, до която е докаран ромския етнос – да бъде един криминогенен контингент.

Не може това, което 30 години не се е случвало, да продължава. В случая присъствието на Каракачанов доведе до събарянето на 15 незаконни постройки. На гетата трябва да се сложи край”, каза той и добави, че Красимир Каракачанов ще внесе в Министерския съвет програма за справяне с този проблем.

„По отношение на незаконното строителство всъщност ние нямаме никаква власт. Тя е в общините”, обясни народният представител.

„Никога не сме използвали своите гласоподаватели. Те не са за използване”, категоричен бе Веселинов и поясни, че никога не е твърдял, че роми не са гласували за ВМРО.

„Ние смятаме, че гетоизацията е вредна за държавата. Че циганите станаха нагли. Големият проблем е незачитането на закона.

Не може циганинът непрекъснато да краде дърва, да има 20 акта и да не плаща, защото е беден човек. Но нека в такъв случай бъде така добър и да отработи това”, каза Веселинов и допълни, че подобно предложение ще бъде внесено.

В тази връзка поясни, че не трябва да има помощи за малолетни майки и да се стимулира размножаването.

Вижте още интервюта и коментари!

Относно новите неразбирателства в коалицията на Патриотите той заяви:

„С „Атака” първо трябва да се разберем защо сме в парламента и да седнем да погледнем програмата си. Защото в последното време започвам да изпитвам известни съмнения”.

„Не можем да обединим усилията си и да поискаме подкрепа от ГЕРБ за елементарни неща. Включително Законът за вероизповеданията бе едно фиаско и той изобщо не получи защита на националната сигурност, заради което бе внесен.

Разпадането никога не е било функция на политики. Разпадането е следствие на усложнени отношения.

Смятам, че коалицията не работи, след като не може да събере своите органи. При положения, че три пъти не можем да ги съберем, тя не работи. Не казвам точно, че сме се разпаднали, но казвам, че коалицията не работи”, добави зам.-председателят на ВМРО.

Относно изявлението на Корнелия Нинова покрай гласуването за закупуване на изтребители Ф-16, че ДПС-ГЕРБ-ВМРО е новата управляваща коалиция, той бе категоричен, че „няма такава връзка”.

Коментирайки гласуването за изтребителите той отново се върна и на темата за разделението на Патриотите – ВМРО единствени подкрепиха мандата за преговори със САЩ за Ф-16, докато „Атака” и НФСБ глaсуваха „против”.

„Те не застанаха зад нас и по темата Войводиново. Така че явно имаме системна липса на подкрепа.

Така или иначе една коалиция завършва с рестарт или с разпад. Много скоро ще разберем кое от двете”, завърши Искрен Веселинов.

 

COVID
20:13 | 02 Декември 2020 г.

Задължителна карантина за българи, пристигащи в Ав...

20:13 | 02 Декември 2020 г.
Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Това се налага, тъй като страната ни се води рискова зона. ...
банкноти,
19:35 | 02 Декември 2020 г.

20% от оборота на затворени бизнеси, които не са в...

19:35 | 02 Декември 2020 г.
„Между 10 и 20 на сто от оборота за предходната година ще получат бизнеси, според това доколко е засегната работата им от кризата и...
Корнелия Нинова
19:04 | 02 Декември 2020 г.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова е санитар ...

19:04 | 02 Декември 2020 г.
Корнелия Нинова е станала доброволно санитарка в COVID-отделение на УМБАЛ "Св. Анна", информира Dariknews.   ...
18:49 | 02 Декември 2020 г.

В Пловдив мъж застреля брат си в спор за имот и се...

18:49 | 02 Декември 2020 г.
Възрастен мъж е застрелял брат си, докато са спорели в имот в центъра на Пловдив. По непотвърдена информация става въпрос за апартамента,...
Еврозона
18:38 | 02 Декември 2020 г.

За следващите 7 години България ще получи 11.5 млр...

18:38 | 02 Декември 2020 г.
България ще получи 11.5 млрд. евро от кохезионните фондове на Европейския съюз в идните седем години. Това обяви евродепутатът от ЕНП Анд...
мръсен въздух в София, прахови частици
18:25 | 02 Декември 2020 г.

Мръсният въздух в столицата прави безплатни буферн...

18:25 | 02 Декември 2020 г.
Във връзка с повишените нива на фини прахови частици (ФПЧ 10) и неблагоприятни метеорологични условия, на 3 и 4 декември 2020 г. паркиран...

гледай на живо

02.12.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини