Децата на палачите и техните жертви

Христо Иванов
Източник: Канал 3

Христо Иванов

В петък е 1-и февруари, ден в който почитаме паметта на избитите от комунистическия терор. Това е дата за поклонение, за минута мълчание, за родова памет. За съжаление една конкретна политико-икономическа група за пореден път реши да я превърне в партийно мероприятие.

Става дума за коалиция „Демократична България“, съставена от партиите „Да, България“, ДСБ и „Зелените“. Те вече обявиха точен час на присъствието си пред мемориала на жертвите. Не е нужно да си гост в предаването на Стойчо Керев за изготвянето на следната прогноза какво точно ще се случи на 1-и февруари. Политиците ще застанат на първата редица, ще позират охотно пред репортерските обективи. Нещо повече – деца и внуци на избитите от „Народния съд“ на практика няма да почетат паметта на близките си, просто защото на „Демократична България“ им е хрумнало да провеждат партийно мероприятие пред напоения с кръв паметник. Събитието ще бъде шумно анонсирано в интернет и социалните мрежи, а медиите, близки до горепосочените партии, с фанфари и дитирамби ще съобщят, че ДСБ и Христо Иванов организирали поклонение пред жертвите на комунизма.

Само че „Демократична България“ няма морално право да организира поклонение пред жертвите на комунизма. По следните пет причини:

Първо – става дума за панахида, на която от години се събират деца и внуци на избити от комунистите. Произнася се молитва за упокой на душите, пали се свещичка, казват се на ум или на глас две молитви, разменят си по няколко приказки и до следващата година. Защото на 1-и февруари в градинката на НДК се почита паметта на жертвите. Не се провеждат партийни събирания на ДСБ и „Да, България“.

Второ – съгласно позиция (1.02.2017г.) на партия „Да, България“ (Христо Иванов) политически убийства са се извършвали и преди 9-и септември 1944г. И не само това – имало хора, пише в партийната декларация, които са виновни (и респективно трябва да бъдат наказани, защото вината предполага наказание) за съюза ни с Германия. Тоест според Иванов убитите от комунистите са получили заслуженото, защото са отговорни за политически убийства и обвързването ни с Берлин. Какво тогава търси на мемориала до НДК Христо Иванов? По-скоро неговото място е пред МОЧА (Монумент на окупационната червена армия).

Трето – според Христо Иванов (интервю за сайта Дебати.бг на 18.12.2018г.) при Тодор Живков живеехме по-добре, отколкото сега. Е, щом хвалиш комунистическия диктатор, то какво място имаш пред паметника на цвета на нацията, изгубил живота си вследствие комунистическия терор? Как ще погледнеш в очите близките на убитите, прочели мнението ти, че Живков спазвал приличие, че в тоталитарната държава наказателно законодателство, прокуратура и съд били по-справедливи в сравнение с времената, в които България е член на НАТО и ЕС?

Четвърто – „Демократична България“ е част от ляволибералната мрежа на финансовия спекулант Джордж Сорос, изградена по образ и подобие на Комунистическия интернационал, създаден по идея на Ленин и Троцки. Преди сто години прогресивните пролетарски интернационалисти нямаха род и отечество, днес кланящите се на Брюксел (превърнали Брюксел в Москва) прогресивни (псевдо) либерали, наследници на Коминтерна, също нямат род и отечество. Достатъчно е да си припомним кампанията, която организираха (по думите на бившия вицепремиер Валери Симеонов) за омаскаряване образа на България след зверското убийство на Виктория Маринова в Русе.

Пето – последно, но може би най-важно. Всички основни фактори в „Демократична България“ са от комунистическо потекло и номенклатурен произход. Докато те израснаха по ведомствените станции на ЦК, истинските антикомунисти бяха изселени или търкаха наровете в политическите арести и затвори.

Ето ги и фактите, които подлежат на съвсем лесна проверка:

Христо Иванов, лидер на „Демократична България“

Той се гордее с майчината му фамилия Бойкикев. Под това име пише статии, регистрира имейли и адреси за кореспонденция. Очевидно изтъква антибългарската дейност на дядо си Недялко Бойкикев. Неговата кариера стартира през 20-те години, когато пропагандира червения терор – у нас и в Европа. Съветският агент Бойкикев е председател на комунистическо студентско дружество в Берлин, организира изложба, хулеща българската държава, изпаднала по това време в състояние на перманентна отбрана срещу платените отвън комунистически терористи.

Недялко Бойкикев е важен елемент от канала, през който през Югославия и Германия за Съветския съюз поемат българските комунисти , бягащи от родния закон, търсещ им сметка за престъпленията срещу държавата. Той е виден активист на Коминтерна и член на Германската комунистическа партия. През 1929г. заедно със съпругата си Светлана решава да се установи трайно в СССР. Там бабата на Христо Иванов става член на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики), което й помага да заеме високи постове на българска територия след комунистическия преврат през 1944г. Бойкикева разбира се е член на БКП, каквато е и Мария – майката на Христо Иванов.

Тя е родена в Москва, пристига в България заедно с окупационната червена армия (ето защо мястото на Христо Иванов е пред паметника на съветските окупатори, не в градинката на НДК). Учи в училище към посолството на Съветския съюз у нас, в последствие работи като основен идеолог и цензор в тоталитарната държава – тя дори спира книга на самия проф. Пантев, защото левият интелектуалец правил реклама на врага – Съединените щати.

Иво Прокопиев (Алфа финанс, Икономедиа)  – ръководител и спонсор на „Демократична България“

Баща му Георги Прокопиев е член на БКП от 1966г. През 1969г. той започва работа в УБО (Пето управление на ДС). Стартира като волнонаемен и стига до чин „капитан“.

Първо е лесничей, а след това зам.-директор и директор на ловно стопанство „Воден“ край Разград. Прокопиев-старши бързо се превръща в любимец на главните ловци в Републиката – Тодор Живков и Пенчо Кубадински, а похвалите към него са както морални, така и материални. „Воден“ е любимата ловна резиденция на Живков, в която чест гост е съветският лидер Леонид Брежнев. А рамо до рамо с комунистическите диктатори е и бащата на Иво Прокопиев.През 1984г. Георги Прокопиев е повишен в чин „лейтенант“, назначен на длъжност „старши разузнавач“ при трети отдел на Пето управление на ДС (УБО) и прехвърлен като директор в ловно стопанство „Мазалат“ (Габрово).Но има и черни петна – няколко години по-рано (през 1977г.) бащата на Иво Прокопиев е наказан за „недобро стопанисване“ и „неправилно разходване“ (тоест далавера, явно крушата не пада по-далеч от дървото), но дебелите му връзки с Живков и Кубадински го спасяват от разжалване и затвор. Сиреч – младият Иво е пораснал на коленете на всесилния Пенчо Кубадински от Политбюро на БКП, дължи кариерата си на комунистите и ДС (на 22 години собственик на вестник, на 28 горд притежател на подарен от Костов завод за 150 милиона), а днес лъже, че е прозападен бизнесмен, продемократичен издател и прореформаторски политик.

Огнян Донев (Софарма)– спонсор на „Демократична България“

Баща му Иван Тенев става член на РМС (младежката организация на БКП) на 17 години. Две години по-късно е арестуван за разпространение на антидържавна съветска пропаганда. След кървавия 9-и септември той участва в налагането на комунистическата диктатура, в частност в обезоръжаването на жандармерийските части. Заради дейните си усилия в терора и репресиите е награден с членство в БКП и бърза писта за възходяща кариера. През 1963г. бащата на Огнян Донев е завербуван по линия на Първо управление на ДС (външно разузнаване) с псевдоним „Антонов“. По това време той се труди в търговското ни представителство в Хамбург. Шест години по-късно Донев-старши вече минава към Второ главно на ДС (контраразузнаване). През 1981г. продължава разузнавателната си дейност отново в рамките на Западна Германия. Благодарение на заслугите на баща си (активен участник в кървавите събития след 9-и септември, над две десетилетия агент на ДС) ненавършилият 30 години Огнян Донев получава изключително апетитно местенце – съветник в Министерски съвет на Огнян Дойнов, втори човек в БКП, автор и изпълнител (заедно с Луканов) на схемата с „червените куфарчета“. А оттук вече пътят до милионите и несметните богатства, ограбени от държавата, е едва няколко крачки.

Иван Кръстев и Евгений Дайнов – идеолози на „Демократична България“

Кръстев е син на секретаря по идеологията на Окръжния комитет на БКП в Ловеч. През 80-те години Йото Кръстев става главен редактор на вестник „Народна младеж“, след което се издига до завеждащ отдел „Средства за масова информация“ към апарата на ЦК на БКП. Самият Иван Кръстев е секретар на комсомолска организация и член на БКП. След 1990г. лично Андрей Луканов съдейства на Кръстев да получи стипендия и близък контакт с финансовия спекулант Джордж Сорос, чието „Отворено общество“ започва работа у нас с посредничеството на покойния експремиер.

Евгений Дайнов е син на дългогодишния кореспондент на „Работническо дело“ в Лондон Александър Дайнов. Дайнов-старши е член на БКП, в тесни връзки с ДС предвид работата му във враждебния запад. Майката на Дайнов – Лидия Маринчевска– е член на ОФ, дъщеря на активни борци срещу капитализма и фашизма. През 1982г. Евгений Дайнов е зачислен за аспирант (с тема на дисертация история на комунистическите движения) в Института по история на БКП. Това става със специално решение на Секретариата към ЦК на компартията, подписано от директора Давид Елазар (Дайшо) – изключително верен и приближен до Живков партизанин от отряд „Чавдар“, командир на Шопския партизански отряд. Освен Института по история на БКП, Елазар ръководи и отдела по пропаганда и агитация на партията-държава.

Евгений Дайнов сам окачествява себе си като троцкист и ляв анархокомунист, което не е учудващо предвид идейната близост, за която вече споменах, между Сорос и Троцки – на единия Дайнов служи, а на другия се възхищава.

Може да посочим и още примери за псевдодемократи, свързани с БКП и ДС (като сливите – сини отвън, червени отвътре)– Иван Костов, Радан Кънев, Атанас Атанасов, Красен Станчев, Илиян Василев (агент „Сашо от ДС), Огнян Минчев, Сашо Дончев. Но и изброеното дотук е достатъчно.

Ето това са хората, които на 1-и февруари ще се поклонят пред жертвите на комунизма. Децата на палачите ще застанат редом до роднините на зверски избитите от палачите. Впрочем – няма лошо, ако се извинят. Но едва ли ще го сторят, просто не им пука за кръвта.

Цел на лешоядите е извличането на политически облаги и дивиденти. Просто защото са комунисти. И то истински.

Тодор Тодоров за Хипотези

Кокошка
18:37 | 09 Юли 2020 г.

БАБХ констатира огнище на заболяването Нюкясълска ...

18:37 | 09 Юли 2020 г.
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обек...
Прокуратура
18:28 | 09 Юли 2020 г.

ВАП сезира МРРБ, МОСВ, МТ и ДНСК да провери строеж...

18:28 | 09 Юли 2020 г.
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), министъра на околната ср...
Евгени Будинов
18:25 | 09 Юли 2020 г.

Евгени Будинов: Ние сме пример за хората и трябва ...

18:25 | 09 Юли 2020 г.
Народният представител от групата на ГЕРБ - Евгени Будинов, потвърди, че ще продължи да носи маска, както е разпоредено от здравния минис...
Александър Сиди
18:19 | 09 Юли 2020 г.

Александър Сиди: Не би трябвало да затягаме меркит...

18:19 | 09 Юли 2020 г.
Народният представител от групата на ВМРО - Александър Сиди, одобри решението на здравния министър Кирил Ананиев, за да върне част от огр...
Искрен Веселинов
18:12 | 09 Юли 2020 г.

Искрен Веселинов: За БСП въпросът е - избори или с...

18:12 | 09 Юли 2020 г.
Председателят на парламентарната група на ВМРО - Искрен Веселинов, се присъедини към критиките срещу планирания вот на недоверие от стран...
Майк Пери в UFC
17:18 | 09 Юли 2020 г.

Звезда от UFC се сби в ресторант и предизвика раси...

17:18 | 09 Юли 2020 г.
MMA боецът Майк Пери предизвика пореден скандал около кариерата си, като този път бе заснет да се бие в ресторант в Тексас, съобщава ESPN...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 20:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива