Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май (ВИДЕО)

Лидерът на столичното БСП отказа да каже дали Мая Манолова ще е кандидатът за кмет на столицата на левицата

Калоян Паргов
Източник: Канал 3

"Вие го наричате бойкот. Това е решение на Националния съвет, което наложи на парламентарната група да напусне Народното събрание като протест, вследствие на което бе решено да се променят правилата в Изборния кодекс. Въпреки че дори Венецианската комисия казва, че 6 месеца преди избори не е редно да се променят правилата. А това създава усещане, че може да се създадат условия за манипулиране на изборите". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов по повод решението на левицата да не влизат в парламента.

"Предишното решение да има депутати в парламента, бе решено на парламентарната група", каза Паргов по повод предишния случай, когато левицата реши да напусне парламента при отказа на Валери Симеонов да подаде оставка като вицепремиер.

Относно писмото на Корнелия Нинова депутатите на БСП да не получават заплати той коментира:

"Това е общо решение на парламентарната група. Това е колективно решение. Принципът е който работи получава, който не работи, не получава".

„Ако се окаже, че заплатите им бъдат преведени, пак ще имаме колективно решение”, каза още Паргов, като намекна, че все пак депутатите на БСП биха дали получените пари за благотворителност.

Той обяви и кога БСП ще се върне в парламента.

"Решението на Националния съвет бе да наложи на парламентарната група да излезе. Това е нормален парламентарен способ. Крайният срок, при който ще се върнем е 27 май (след Еропейските избори 2019). Освен ако до тогава нещо не наложи да се върнем преди това", заяви Паргов.

Вижте още интервюта и коментари!

Относно настояването на левицата за машинно гласуване той коментира:

"Машинното гласуване е вид гласуване, което намалява до минимум манипулациите. Имал съм възможност да бъда наблюдател в страни, в които има машинно гласуване. Например последните избори в Русия. Накрая машината изкарва една разпечатка без да се налага никой да брои и да се налага да има съмнения. А после може да има и ръчно преброяване".

Паргов не подкрепи идеята да има образователен ценз за гласуване.

Като лидер на столичното БСП той говори и за възможността Мая Манолова да бъде издигната за кандидат-кмет на столицата.  

"Откакто се въведе института на омбудсмана, тя изпълни със съдържание тази институция. Виждаме, че тя се включва, там където е горещо и има нужда.

БСП е стара партия, има доста скрити козове. Дали ще ги покаже е друг въпрос", коментира Паргов, като отказа да каже дали тя би била номинация на БСП.

 

Вино
14:25 | 09 Юли 2020 г.

Съдят столичанин, карал с 2,29 промила по „Патриар...

14:25 | 09 Юли 2020 г.
Софийска районна прокуратура даде на съд Тодор П. по обвинение, че е шофирал в нетрезво състояние лекия си автомобил на 4 март 2020 г., с...
Църквата “Света София“ в Истанбул
14:25 | 09 Юли 2020 г.

Турски съд ще обяви превръщането на "Света София" ...

14:25 | 09 Юли 2020 г.
Очква се утре турският съд да обяви, че превръщането на „Света София“ в музей през 1934 г. е било незаконно. Това ще проправи...
14:16 | 09 Юли 2020 г.

Турските власти откриха стоки за над 1,6 млн. лв. ...

14:16 | 09 Юли 2020 г.
Турските власти, отговорни за охраната на границите, са открили голямо количество нелегални стоки в пътнически автобус с българска регист...
Липа
14:15 | 09 Юли 2020 г.

Момчета на 14 и 15 години секли незаконно липи в П...

14:15 | 09 Юли 2020 г.
Две момчета на 14 и 15 години от плевенското село Мечка са задържани за незаконна сеч на липи в съседното село Ленково, съобщава МВР. ...
Народно събрание
13:48 | 09 Юли 2020 г.

На второ четене: Парламентът прие закона за държав...

13:48 | 09 Юли 2020 г.
Без дебати депутатите приеха на второ четене промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, с които се регламентира ...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Социална мрежа
 • 15:00
  Новини
 • 15:20
  Изкуство по време на пандемия
 • 15:30
  Социална мрежа