Алекс Сърчаджиева: Иван не можа да се справи с фалша и лицемерието, не разбра този свят

Животът ми в момента е спрял, призна актрисата в трогателна изповед след смъртта на любимия ѝ Иван Ласкин

Източник: Нова телевизия

Още по темата

"Аз съм в нищото. На дъното съм все още. Объркана съм много, не знам точно какво ми се случва, как да се измъкна. Истината е, че се чувствам като едно малко дете, което го е страх от неизвестното, само, изгубено в гората". Това обяви актрисата и жена на наскоро починалия Иван Ласкин в интервю за "Нова телевизия".

40 дни след смъртта на Иван Алекс е в ступор, признава самата тя.

"Искам да хвърлям, да викам, да крещя, да рева. Имам огромна нужда. Искам да изпотроша всичко, да излея всичките си емоции, но да излезе всичко това, което в момента е в мен, защото то ме задушава и не мога да си поема въздух", заяви Сърчаджиева.

Алекс разказва, че единственото, което я крепи е дъщеря ѝ.

"Трябва да продължа напред, защото това дете оттук нататък ще разчита единствено и само на мен. Страх ме е как ще си отгледам детето. Не съм си представяла живота си по този начин никога. Не съм си представяла, че ще загубя мъжа до себе си, че трябва да отговарям на въпросите на едно дете защо Господ прибира добрите хора, а лошите ги оставя. Иван беше всичко за мен. Знам, че трябва да съм силна, но истината е, че се уморих да съм силна".

Тя разказа и как е казала на 8-годишната си дъщеря София за смъртта на баща ѝ. Психолози ѝ препоръчали да не крие от детето. Алекс веднага казала на дъщеря си, която се обърнала срещу нея, казала ѝ, че е "най-гадната майка на света и че е трябвало да ѝ каже, едва когато стане на 10 години". 

Явно в нейното съзнание тогава ще е достатъчно голяма. Питах я какво да ѝ казвам две години за баща ѝ? Че е на лов, на турне? Имаше дни, в които тя не искаше да разговаря с мен, бях врага. Първо не искаше да е при мен, но после се вкопчи в мен. Беше ми сърдита, защо не е била на погребението, после ме помоли да я заведа на гробища. Това беше най-ужасната гледка, която съм виждала в живота си - малко дете, с букет цветя на пресен гроб. Тогава тя ме пита "Той тук ли е", отвърнах ѝ, че да и тя ме пита "Можеш ли да го изровиш, за да го прегърна", спомни си Сърчаджиева.

И призна:

"Ударих дъното по всякакъв начин – физически, психически, емоционално, финансово", споделя актрисата.

"Моят живот е момента е спрял, тъга. Викам си: "Какво съм била в предишния живот,  какво съм причинила на хората, че да мина през това, през тази болка.

Времето не лекува. Човек просто се научава да живее с тази болка. Колкото повече време минава, толкова повече започва да ти липсва този човек. Не мога да ти опиша болката - душата ти се разкъсва, крещиш, не знаеш накъде и всичко е страшно около теб", сподели Алекс.  

Тя разказа, че последният ѝ разговор с Ласкин е бил на 20 декември, след което той е приет в реанимацията.

"Той не искаше да умре. Когато се видяхме с него на 20 декември, той ми каза: "Ей, Саше, ще се справя, ще изляза от тук, ще си отгледам детето, ще отидем на едно кратко пътуване". И аз му казах: "Да, ще отидем". Плакахме много тогава и двамата. И той отиде на пътуване. Но аз останах на гарата.

След това нямаше как да влизам в реанимация. Беше 30-и декември, когато лекарка каза, че нещата са критични. Тогава казах, че искам да вляза и няма сила на света, която да ме спре. Отидох - той беше в изкуствена кома. Целият беше в машини - исках да го целуна, но не можех. Само ръката му с татуировките беше свободна - там го целунах. Много ми липсва. Искам да потъна в прегръдките му - имаше големи ръце, голям мъж...", заяви Алекс.

Ласкин страда от цироза, но Сърчаджиева обясни, че всъщност не е пиел повече от който и да е средностатистически българин. И изтъкна, че цирозата не се получава само от алкохол.

"Беше му писнало всички да пишат за него, че пие най-много на света. Той реши по телевизията преди време да каже, че пие много, за да гръмне всички медии. Е, подари им го. Иван просто пиеше колкото един средностатистически българин. Не успя да се пребори със света, в който живееше. Не можа да се справи с фалша, лицемерието, злобата, той не разбра този свят и този свят не разбра Иван. След като си отиде, се оказа рицар, иначе преди това го спрягаха за лошото момче", каза още актрисата. 

Емил Ефтимов, Тод Уолтърс
12:03 | 14 Август 2020 г.

Началникът на отбраната се срещна с върховния глав...

12:03 | 14 Август 2020 г.
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе работно посещение в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Кралство Белги...
11:53 | 14 Август 2020 г.

Борисов предлага свикване на Велико народно събран...

11:53 | 14 Август 2020 г.
Министерският съвет разпространи обръщение на министър-председателя на Република България към гражданите. Ето какво гласи то:   ...
11:50 | 14 Август 2020 г.

Дъщерята на Моника Белучи рекламира световен бранд...

11:50 | 14 Август 2020 г.
В социалните мрежи се появиха многобройни кадри от снимките на новата рекламна кампания на  Dolce & Gabbana с участието на Дева ...
176 безработни са назначени за 4 месеца по проект в Сливен
11:43 | 14 Август 2020 г.

192 000 са безработните в периода април - юни

11:43 | 14 Август 2020 г.
Коефициентът на икономическа активност за населението на възраст 15 - 64 навършени години е 71.7%, като в сравнение с второто тримесечие ...
Полиция
11:29 | 14 Август 2020 г.

Разбиха ателие за мебели в Перник заради два винто...

11:29 | 14 Август 2020 г.
Служители от Първо РУ в Перник издирват извършителите на кражбата, пише ZaPernik. Престъплението е регистрирано тази нощ, малко след ...
Христо Иванов
11:28 | 14 Август 2020 г.

Гражданин към Христо Иванов: И вие, като дойдете, ...

11:28 | 14 Август 2020 г.
"300 човека да правите стачка, не е хубаво!" - това казва недоволен от блокадите гражданин на Христо Иванов по време на вче...

гледай на живо

14.08.2020
 • в момента
  Новини
 • 12:20
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Парчета от реалността