Историята на Исмаил, който развя българското знаме на 36-метров пилон в София (ВИДЕО)

За личната си история, за причината да издигне този огромен български флаг. Разказва самият той в предаването "Офанзива с Любо Огнянов"

Исмаил Абазович
Източник: Канал 3

Огромно българско знаме посреща всеки, който преминава през околовръстното шосе на София. Трикольорът всъщност се вее в частен имот и се вижда дори от няколко столични квартала. А причината то да се вее е Исмаил Абазович. Той не е българин - в кръвта му се преплитат няколко нации - роден в днешна Черна гора, живял 40 години в Турция, пренася целия си бизнес в България и днес произвежда и продава еднофамилни къщи, будки и контейнери. 

За личната си история, за причината да издигне този огромен български флаг. Разказва самият той в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Аз съм сърбин. Там съм живял. Преди много години - 30-40, заминахме със семейството ми за Турция. Там около 15-20 години имах бизнес. Турците са големи националисти - на всеки голям обект, на голяма фабрика се вее едно голямо хубаво знаме. И оттам ми е идеята.

Аз пристигнах в България, за да учи синът ми тук в университет. Видях, че София е много хубав град и ми беше много мило. Реших да правя някакъв бизнес и като започнах да правя бизнес първото, което реших да направя е едно голямо знаме, каквото не съм виждал на друго място в София", коментира Исмаил Абазович.

Вижте още интервюта и коментари!

Той обясни, че въпреки че името му е мюсюлманско, в семейството му има както християни, така и мюсюлмани, като всъщност християните преобладават. Всъщност е бошняк, а баща му е мюсюлманин, а майка му християнка.

"Пилонът е 36 метра висок, а знамето е 9х12 метра. И всъщност то ни помага да ни намерят адреса. Защото някой като ни търси, просто намира най-голямото знаме", каза предприемачът, като изтъкна, че заради вятъра то често се къса, но тогава той веднага го сменя.

Той обясни, че преди 13 години, когато е издигнал пилона за знамето, това му е струвало 8500 евро. А дори не е български гражданин.

Абазович изрази оптимизъм за България, смята, че много скоро, ще стане още по-добро място за живеене като западноевропейските държави. Смята, че е добро място за бизнес.

И освен това изтъкна, че страната ни е подходила много по-добре и много по-културно в сравнение с Югославия, която бе раздирана от войни в края на миналия век.

Категоричен е, че не би се върнал в родината си.

"Продал съм всичко - и у дома, и в Турция. Искам тук да умра. Това е моят град", каза още Исмаил Абазович.

"Балканите имат сърце. Европа няма сърце", обобщи той - човекът, който се оказа, че има сръбски, турски и косовски паспорт.

Още за историята на Исмаил Абазович и как така е решил да издигне българското знаме в имота си. Вижте във видеото!

 

Централа на БСП
12:36 | 10 Юли 2020 г.

БСП внесе трети вот на недоверие срещу правителств...

12:36 | 10 Юли 2020 г.
БСП внесе трети вот на недоверие срещу правителството. Темата е допълнена и вече освен корупция се споменава и "ескалиране на напреж...
12:25 | 10 Юли 2020 г.

КАТ с нова акция! Проверява за превишена скорост и...

12:25 | 10 Юли 2020 г.
От днес започва операция по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни ср...
Кирил Ананиев
12:25 | 10 Юли 2020 г.

Кирил Ананиев: Реагираме съвсем адекватно на ситуа...

12:25 | 10 Юли 2020 г.
Има протокол, по който се лекуват всички български граждани, болни от COVID-19. Всички лечебни заведения са снабдени с необходимите защит...
Министерството на труда с проекти за достъпна жилищна среда и лична мобилност
12:23 | 10 Юли 2020 г.

Затварят социалните услуги от резидентен тип

12:23 | 10 Юли 2020 г.
Социалните услуги от резидентен тип в страната ще бъдат затворени до 15 юли. Това са центровете за настаняване от семеен тип, защитените ...
Емилия Недева
12:18 | 10 Юли 2020 г.

Узунов и Бобоков са задържани за 72 часа по обвине...

12:18 | 10 Юли 2020 г.
Пламен Узунов е с повдигнато обвинение за сговор с бизнесмена Пламен Бобоков, с цел извършване на престъпление по служба, Бобоков се счит...
12:16 | 10 Юли 2020 г.

Столичната полиция търси съдействие: Познавате ли ...

12:16 | 10 Юли 2020 г.
СДВР търси съдействие за установяване на самоличността на мъжа от снимките. Поводът е изясняване на обстоятелствата около извършени крими...

гледай на живо

10.07.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини