Младен Шишков, ГЕРБ: Няма проблеми с кворума (ВИДЕО)

Без командировки, без отпуски, без болнични, в момента дисциплината е много висока, обяви депутатът

Младен Шишков
Източник: Канал 3

"Основната причина е, че получихме сериозен политически необоснован натиск. Създаде се усещане, че има някаква сделка, което не е вярно. От друга страна видяхме и реакцията на обществото, което е водещото. Целта обаче е ясна – държавата да подпомага вероизповеданията, а за да бъде реализирана, не трябва да има задължения. И това е начинът, което беше предложено от експертите и подкрепено от политиците. Очевидно е, че не беше направен анализ на реакцията и не очаквахме такава реакция от обществото”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Младен Шишков в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по повод Закона за вероизповеданията и промените в закона, които се направиха от парламента – първо бе решено да се опростят дълговете на вероизповеданията и в частност над 8 милиона лева на мюфтийството, а след това се стигна само до разсрочване на дълговете.

"Настоящата коалиция е изключително стабилна, работи много добре и резултатите вече се виждат", категоричен бе Младен Шишков, като така коментира и изказването от днес на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че държавата се движи по инерция.

Относно решения в парламента, при които ГЕРБ не е подкрепян от част от своите коалиционни партньори, а в същото време пък получава по едно рамо от други партии депутатът коментира:

"Парламентарната логика не е нещо изключително просто. Съвсем естествено е, че има решения, които могат да бъдат вземани с различно мнозинство. Мога да дам примери и когато БСП е подкрепяла някои решения на ГЕРБ. Но когато говорим за важни теми, национално значими теми, съвсем естествено е да има консенсус".

Вижте още интервюта и коментари!

По отношение на кворума той обясни, че освен БСП, ДПС също не се регистрира.

Относно завоя на "Воля", които първо обявиха, че също излизат от парламента, а след това решиха, че понякога ще влизат в пленарната зала Шишков каза:

"Колегите от "Воля" очевидно искат да си говорим по теми по-национално значими, а не за листата на БСП или за някакви задължения".

"В момента дисциплината е много висока. Без командировки, без отпуски, без болнични. Няма проблеми с кворума", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

"Имам усещането, че тези хора не влизат в избирателни секции. По време на избори в секция има поне 20 души – от партии, различни организации, включително и външни. Да се говори за манипулации, при положение, че техният президент също бе избран по тази система, та да се говори за манипулации, е несериозно", заяви Шишков по отношение на претенциите на БСП срещу някои от промените в Изборния кодекс.

Шишков не пожела да коментира кой би водил листата на БСП – Сергей Станишев или Елена Йончева.

"Нас не ни интересува кой ще води листата им. Нашите конкуренти са БСП. Разликите са на концептуално ниво – ние сме десни, те са леви", заяви народният представител от ГЕРБ.

Младен Шишков обаче не пожела да коментира и кой би трябвало да води евролистата на ГЕРБ, като бе категоричен, че в партията има много достойни хора.

 

Столична библиотека навършва 91 години
07:16 | 08 Юли 2020 г.

Столична библиотека отбелязва 170 г. от рождението...

07:16 | 08 Юли 2020 г.
170-годишния юбилей на Вазов в Столична библиотека ще бъде отбелязан с откриването на документална изложба "Из бележника на поета&qu...
КПП
07:10 | 08 Юли 2020 г.

Падна COVID-блокадата на ромския квартал в Кюстенд...

07:10 | 08 Юли 2020 г.
Падна блокадата на квартал "Изток" в Кюстендил. В полунощ премахнаха пропускателните пунктове от входовете и изходите на кварта...
07:01 | 08 Юли 2020 г.

Рекорд! 188 новозаразени с коронавирус у нас, общи...

07:01 | 08 Юли 2020 г.
Единният информационен портал съобщи за 188 нови случая на COVID-19 у нас, което е с 14 повече от заразените за предното денонощие. ...
Слънчево време
06:57 | 08 Юли 2020 г.

Валежите спират, очаква ни слънчево време

06:57 | 08 Юли 2020 г.
Днес над страната ще бъде предимно слънчево.   Временно облачността ще се увеличи над източните и планинските райони, но вал...
Прокуратура
21:51 | 07 Юли 2020 г.

Прокурорът-хулиган от Плевен остава на свобода

21:51 | 07 Юли 2020 г.
Прокурор Георги Асенов остава на свобода, след като Софийски градски съд реши, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго прес...
Илко Пиргов, Мартин Луков
21:28 | 07 Юли 2020 г.

Мартин Луков и Илко Пиргов – винаги двама, винаги ...

21:28 | 07 Юли 2020 г.
Единият от тях се превърна в истинска стана на вратата по време на финала за Купата на България. Другият застана под рамката за дузпите, ...

гледай на живо

08.07.2020
 • в момента
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Парламентът на живо
 • 10:00
  Новини