Огнян Дъскарев: Въпреки крясъците, се доказа, че няма конспирация между Тръмп и Кремъл (ВИДЕО)

Разследването беше пристрастно и непочтено и резултатът показва, че Тръмп просто е невинен, обяви журналистът

Огнян Дъскарев
Източник: Канал 3

След две години разследване специалният прокурор Робърт Мълър, който бе назначен да разследва евентуалната намеса на Русия в президентските избори в САЩ, излезе с доклад и оневини Доналд Тръмп за връзка с Кремъл.

"Това, което каза Мълър е, че няма доказателства, че Тръмп и неговите хора не са конспирирали с Кремъл да променят резултатите и да спечелят изборите срещу Хилъри Клинтън. Въпреки крясъците и писъците на всички леви медии". Това заяви в предаването "Всичко коз" по Канал 3 журналистът Огнян Дъскарев по повод доклада.

"Мълър обаче остави вратичка на левицата да напада Тръмп заради уволнението на Джеймс Коми. Той написа: "Тръмп не е извършил престъпление, но не е оневинен". Но как и защо така не е оневинен при положение, че не е извършил престъпление?

Самият министър на правосъдието обаче го оневини, защото е негово право да уволни всеки свой служител. Когото си поиска от изпълнителната власт, защото е техен началник", категоричен бе журналистът.

Той изтъкна, че въпросното разследване според едни изчисления е струвало 25 милиона долара, а според други дори 40 милиона.

"Вероятно истината е по средата – около 31 млн. долара", каза Дъскрев и поясни, че в екипа на Мълър е имало много прокурори, привърженици на демократите, които мразят Тръмп.

"Цялото разследване беше пристрастно и не беше почтено. Но защо се стигна до такъв резултат – просто защото Тръмп е невинен", заяви експертът.

Той поясни, че само двама са осъдени след цялото разследване, но единият не е близък с Тръмп, а другият няма връзка с изборите. Всички други обвинени, пък не са обвинени заради съглашателство с Кремъл, а заради това, че са лъгали ФБР.

"Хубавото за Тръмп е, че тази тежка сянка за съглашателство с Кремъл, тя се премахна и това може да се окаже благоприятно за следващите избори. Ще има още разследвания, но не и импийчмънт", заяви още Дъскарев.

Вижте още интервюта и коментари!

Журналистът коментира и решението на Доналд Тръмп да признае Голанските възвишения за израелски.

"Така или иначе те се управляват от половин век от Израел. Той просто узакони една действителност", добави Огнян Дъскарев и поясни, че по този начин все пак Доналд Тръмп е помогнал на своя приятел Бенямин Нетаняху.

Дъскарев изключи възможността Тръмп да признае и Крим за руски, защото вече се е опарил с руската връзка, а освен това е изпратил оръжия на украинците.

 

Румен Радев и Илияна Йотова
20:34 | 09 Юли 2020 г.

Румен Радев оглави протеста след арестите на „Донд...

20:34 | 09 Юли 2020 г.
Акция и арести в президентството. Задържани са двама от приближените на президента Румен Радев. За разгласяване на държавна тайна е отвед...
Екатерина Захариева
20:13 | 09 Юли 2020 г.

Захариева в Прага: Важно е да не допускаме отново ...

20:13 | 09 Юли 2020 г.
,,В Европейския съюз трябва да имаме общи и координирани правила за ограничаване на коронавируса, но да не допускаме отново затваряне на ...
КЕВР
19:27 | 09 Юли 2020 г.

Парламентът рестартира процедурата за избор на нов...

19:27 | 09 Юли 2020 г.
Депутатите гласуват наново процедурни правила за избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), пред...
Кокошка
18:37 | 09 Юли 2020 г.

БАБХ констатира огнище на заболяването Нюкясълска ...

18:37 | 09 Юли 2020 г.
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на заболяването Нюкясълска болест по птиците в два животновъдни обек...
Прокуратура
18:28 | 09 Юли 2020 г.

ВАП сезира МРРБ, МОСВ, МТ и ДНСК да провери строеж...

18:28 | 09 Юли 2020 г.
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), министъра на околната ср...
Евгени Будинов
18:25 | 09 Юли 2020 г.

Евгени Будинов: Ние сме пример за хората и трябва ...

18:25 | 09 Юли 2020 г.
Народният представител от групата на ГЕРБ - Евгени Будинов, потвърди, че ще продължи да носи маска, както е разпоредено от здравния минис...

гледай на живо

09.07.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини