Журналисти: Задават се черни облаци над Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Боксьорът ще се сблъска със сигурност с правораздавателната система в САЩ, категорични бяха в студиото на "Всичко коз" Миляна Велева и Юлий Москов

Миляна Велева
Източник: Канал 3

Как една целувка се превърна в международен скандал и колко солено ще излезе фриволното поведение на Кубрат Пулев? Коментар по темата в предаването "Всичко коз" по Канал 3 направиха журналистите Миляна Велева и Юлий Москов. 

"Според мен той тепърва ще разбере какво направи, защото скандалът е грандиозен. И адвокатът на репортерката не е никак случаен. Това е изключителен юрист, специализирана изключително в дела за сексуално насилие. Задават се черни облаци над Кубрат Пулев", обяви директорът на новините на Канал 3 Миляна Велева. 

Бившият главен редактор на в. "7 дни спорт" Юлий Москов отхвърли възможността целувката да е продиктувана от някакъв тип пиар от страна на българския боксьор. 

"Не е никакъв пиар и тук е дълбоката културна разлика между нас и САЩ. Там има закони и те са и над президентите. 

Тук има няколко проблема, които са много важни. По правилника на Международния олимпийски комитет журналистите са участници в състезанието. И по тази причина се намесва боксовата комисия. Но ние така сме свикнали - тук журналистът е никой – тук може да го наречеш олигофрен", заяви Москов. 

"Има жени, които приемат целувката като привилегия, но те имат малко по-различна професия. Но първият проблем е, че е засегнат участник в състезанието. Вторият проблем е, че няма никакво значение каква ѝ е професията на тази жена извън кадъра. Тя може да е наистина проститутка, но това няма значение по една причина – ако тя си плаща данъците и спазва законите, то тя също има права. Никой не е казал, че ако една жена е проститутка, всеки може да я хваща за задника публично", допълни той.

Миляна Велева изтъкна, че адвокатката на Дженифър Ревало е не коя да е, а същата, която е водила дела срещу редица важни личности, включително и филмовия продуцент Харви Уайнстийн.

 "Слушах внимателно 20-минутната пресконференция. Адвокатката много пъти каза: "Тя е била служебно там". Това е много важен детайл, който издава, в каква посока ще върви обвинението. Кубрат каза, че те са били приятели, но тя подчерта, че тя се е запознала с него на кантара ден по-рано. И тя е била служебно там", заяви Велева и поясни, че е очевидно, че предстоят и сериозен иск срещу Пулев, а спирането на състезателните му права дава основание да се премине към дела.

"Целта не е само да се спрат спортните права на Пулев. Той се вкара в сериозна драма, защото тази адвокатка, която я видяхме с костюм за няколко хиляди долара, не е губила дела и целта й и тук ще бъде дело и победа. И решението на комисията е първа крачка към завеждане на гражданско дело. А другата опасност е, че може да започне и наказателно преследване в щата Калифорния", каза още Миляна Велева. 

Тя припомни и най-големият боксов скандал в историята с Майк Тайсън. 

"През 1991 година Тайкън бе мегазвезда, правеше бизнес за милиони, но бе вкаран в затвора с присъда за 6 години. И тогава миската Дезире Уошингтън бе в хотелската му стай, но това не го спаси", коментира още Велева.

Вижте още интервюта и коментари!

От щаба на Пулев се опитват да омаловажат случилото се и да контрират, като показаха снимка, на която журналистката седи на една маса с тях след мача. 

"Това, че те са седнали заедно, това не анулира събитието от екрана. Американските закони са много зловещи. И трябва да се съобразяваш. 

Това е българска работа. Това е нашето огромно неразбиране. Това е голямата разлика между нас и тях.

Сега следват и наказателен процес – за такива неща се отива в затвора. И граждански – за много пари.

Но това, което виждам е, че Кубрат и брат му не разбират какво се случва.

Това, което се случва по-късно, в тоалетната, не го спасява. Защото тя може да ходи в тоалетната, с когото иска, но при съгласие. Ние това не го разбираме, решаваме, че ставало въпрос за само една репортерка", заключи Юлий Москов.

 

Коледа
21:52 | 23 Ноември 2020 г.

Поетапно отваряне на Европа преди Коледа

21:52 | 23 Ноември 2020 г.
Животът отново тече в „Растро“, най-емблематичният пазар в Мадрид, след осеммесечно затваряне поради COVID-19. Прави го бавно...
Шоколадов Дядо Коледа с маска
21:41 | 23 Ноември 2020 г.

Унгарски шоколатиер сложи маска на шоколадовия Дяд...

21:41 | 23 Ноември 2020 г.
Маската се превърна в най-продавания артикул в света през 2020 г. и макар все още да нямаме официални данни за това, спокойно можем да за...
Хартиена чаша
21:19 | 23 Ноември 2020 г.

Пиенето на кафе или чай от картонени чаши сериозно...

21:19 | 23 Ноември 2020 г.
За много хора денят не започва, докато не изпият първата си чаша горещо кафе. Без значение какво пиете, за да се стоплите в студена сутри...
Доц. Владимир Григоров
21:00 | 23 Ноември 2020 г.

Доц. Григоров: В разгара на пандемията в ЮАР имахм...

21:00 | 23 Ноември 2020 г.
Южна Африка е една от най-засегнатите от пандемията африкански държави, но въпреки това страната показва завидни резултати в справянето с...
Красен Кралев
20:56 | 23 Ноември 2020 г.

Кралев за Covid-мерките: Ще стигнем до справедливо...

20:56 | 23 Ноември 2020 г.
С колегите и със здравните власти ще стигнем до разумно и справедливо решение за всеки ресор! Това обяви във Facebook спортният министър ...
Ресторант
20:52 | 23 Ноември 2020 г.

Сдружението на заведението плаши с протести, ако в...

20:52 | 23 Ноември 2020 г.
Сдружението на заведенията е поредната браншова организация, която настоява за отговори на редица въпроси около предвиждания национален л...

гледай на живо

24.11.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 07:35
  Социална мрежа
 • 08:30
  Другото лице