Черният лебед на Лозан: Институциите се държат като бригади на СИК

След като избяга от медиите, Елисавета Панова громи властта пред сайта "Биволъ" и маже за имотите

Елисавета Панова в режисирано интервю за БТВ

Елисавета Панова в режисирано интервю за БТВ

В нов скандал се забърка съпругата на председателя на ВКС - Лозан Панов - Елисавета. Ден след като дефилира в БТВ, а след това се скри в мазето, за да избяга от журналистите, Панова написа открито писмо до сайта с твърде спорна репутация "Биволъ".

В него тя твърди, че е станала жертва на заговор, че цената на апартамента й е "фалшива новина", че ръководителят на пресцентъра на МС е изнесла данни за брачното й свидетелство, че проверките на НАП и решението на съда са репресия, а на финала нарича министър-председателя на държавата, на чийто Върховен касационен съд съпругът й е председател, "главатар".  

Елисавета Панова продължава да шикалкави за цената на луксозния си "Артекс" в "Изгрев": "Цената, която се тиражира е размерът на данъчната оценка, но в действителност закупеното не е апартамент, а право на строеж и сделката е изповядана на двойно по-висока цена, за разлика от публичните личности, замесени в скандала".

Съпругата на председателя на ВКС скандално намесва и ръководителя на пресцентъра на Министерски съвет: "По обяд на 26 март ръководителката на пресцентъра на премиера Бойко Борисов Севдалина Арнаудова изпраща до избрани журналисти брачното свидетелство на Лозан Панов, в което никой дори не си е направил труда да заличи ЕГН-тата на четирима души. Съдия №1 е даден за отстрел. За разлика от Имотния регистър, тази информация не е публична. Нека се опитаме да познаем колко души имат достъп до нея и по-точно до онази част, в която са споменати не само имената на брачната двойка, но и кумовете им". 

Този пасаж издава, че Елисавета Панова явно е много притеснена, че медиите са разбрали, че собствениците на "Артекс" семейство Мирянови са нейни кумове във втория й брак с Лозан Панов. 

„А ние си говорим за този гейт, където вече има и кумове и отвратихме народа”, мъдро се кахъри премиерът Бойко Борисов ден след като е разпространил брачното свидетелство на Панов. През това време затрупаните от лавината новини за покупка на евтини имоти от властта зрители, отново са прибягнали до винаги печелившата по нашите ширини философия „всички са маскари“ и вече гледат на случващото се с отвращение", възмущава се в откритото си писмо Панова. 

След това тя се оплаква, че семейството е репресирано, нищо, че Панов единствен не подаде имотна декларация и по закон бе санкциониран от Сметната палата. Актът бе потвърден и от съда, след като магистратът реши да го оспорва.

Елисавета Панова се опитва да замаже и гафа си от гостуването в БТВ, където дори водещият Светослав Иванов се учуди от намерението на съдия номер 1 да съди България в Страсбург. Това определено бе и хедлайна на интервюто. 

"От вчера сред отвратените вече има и шокирани затова, че съдия №1 предстои да съди България в Страсбург за отказ от правосъдие у нас, именно заради поръчково наложената му от Сметната палата глоба, която съдът услужливо на властта, потвърди на две инстанции", пише Панова.

Опитва се да замаже и несвързаното изказване на съпруга си, който отказа да се оттегли с мотива, че ще бъде прецакан покрай "Апартаментгейт": Малцина бяха тези, които разбраха горчиво изстраданата ирония на съдия №1, с която той се пошегува, че от „от всички участници в скандала аз съм най-минат“.

Панова завършва експозето си с директна атака към институциите: "Институциите вече неприкрито се държат като бригади на групировката СИК от средата на 90-те години, но с една единствена разлика - главатарят им вече е международно признат. Поведението на Бойко Борисов, разбира се, има своето обяснение. Ако успее да унищожи един от малкото авторитети оцелели по време на неговото управление по върховете на държавата, то това би му осигурило царуване до гроб. Седмица след старта на активното мероприятие, премиерът ни за първи път прояви дързот и излезе открито, за да поиска в прав текст оставката на Лозан Панов. Нещо, което силно желае от първия смс….. ".

 

 

 

Етикети: ВКС , Лозан Панов
12:47 | 15 Юли 2020 г.

Почина актьорът Васил Стойчев

12:47 | 15 Юли 2020 г.
Почина актьорът Васил Стойчев. Един от най-достойните и най-уважаваните наши актьори си е отишъл от този свят, малко преди да навърши 85 ...
Тест с дрегер
12:43 | 15 Юли 2020 г.

Съд за софиянец с 3,49 промила, катастрофирал при ...

12:43 | 15 Юли 2020 г.
Софийска районна прокуратура даде на съд мъж, шофирал в нетрезво състояние и катастрофирал в опит да избяга от проверка на органите на ре...
Васил Божков
12:36 | 15 Юли 2020 г.

Спират строителството на комплекс жилищни сгради о...

12:36 | 15 Юли 2020 г.
В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) и главни...
Смартфон
12:33 | 15 Юли 2020 г.

Искат постоянен арест за мъж, ударил няколко тупан...

12:33 | 15 Юли 2020 г.
Дързък обирджия попадна в столичния арест, след като опита да открадне телефон от мъж на ул. „Димитър Петков в понеделник (13 юли)....
12:33 | 15 Юли 2020 г.

Ирина Шейк участва в рекламна кампания със сина на...

12:33 | 15 Юли 2020 г.
Ирина Шейк и синът на Елизабет Хърли Дамян участваха в рекламната кампания на марката Pat McGrath Labs. Миналата година Дамян Хърли п...
COVID-19
12:26 | 15 Юли 2020 г.

Тестват близо 300 служители на шивашка фабрика в Д...

12:26 | 15 Юли 2020 г.
Целият персонал от близо 300 служители на шивашка фабрика в Димитровград ще бъде подложен на PCR-тестове след установен случай на заболял...

гледай на живо

15.07.2020
 • в момента
  Парламентът на живо
 • 13:00
  Новини
 • 13:20
  Парламентът на живо
 • 14:00
  Новини