Лиляна Павлова: Война и крила в ГЕРБ няма (ВИДЕО)

Ние не използваме листата си за саморазправа като БСП, обяви кандидатът за евродепутат

Лиляна Павлова
Източник: Канал 3

"Вярваме, че това е правилният подход. Защото от създаването си ГЕРБ целта е да покажем, че сме различни. Виждаме, че оставки се подават дори още преди да са започнали проверки. Вярваме, че това е правилно". Това заяви по повод оставките в ГЕРБ покрай "апартаментгейт" вече бившият министър по европредседателството и настоящ кандидат за евродепутат на ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Война няма, крила няма. Това е удобна теза, която се опитват да внушат, защото основният ни опонент БСП – там има и крила, и се опитват да го пренасочат и преекспонират при нас. При нас има единство, няма крила и напрежение. Основният принцип е невинен до доказване на противното, но при подобни случаи в политиката, трябва да се даде крачка назад", каза Павлова.

"Управлението, коалиционното споразумение, то се изпълнява. И ако се абстрахираме от горещите теми, то ще видим, че голяма част от споразумението за тези две години се изпълнява. И от тази гледна точка то е стабилно. От друга страна е проява на лош вкус, когато си част от един екип, така да говориш. И тази фиксация е малко странна", добави Лиляна Павлова по повод изказванията на Валери Симеонов и атаките му срещу Николина Ангелкова, а и дори срещу Бойко Борисов.

Тя коментира и проучването на "Медиана", което дава предимство на БСП срещу ГЕРБ за евроизборите.

"Има време до изборите. Гражданите ще решат за кого да дадат своя глас. Г-н Колев каза и нещо важно – БСП не капитализира тези скандали. И това е резонно, защото те не са символа на чистата и неопетната власт и политика", каза още Павлова.

"Терминологията, с която борави водачът на листата на БСП (Елена Йончева) – борави с грозни епитети. Струва ми се, че тя сякаш не се кандидатира за европейски избори. Струва ми се, че има един дълбок комплекс – че не знае как работи европейската политика и че целта ѝ ще е само да петни имиджа на България.

Тя не дава ясен отговор какво ще направи, а вади някакви компромати. И това се видя от случая "Ало Банов", за който обаче прокуратурата не намери основание да заведе дело. Като бивш журналист тя вади гръмки заглавия, но като съдържание няма нищо", каза още Павлова и нарече "фантасмагории" и "празни приказки" думите на Йончева, че се крадяли 11 милиарда лева.

"Не само, че не се крадат, а има и излишък, който се реинвестира. Тезите са ѝ взаимоизключващи се", заяви бившият министър на европредседателството и регионалното развитие.

"Това, което предложихме ние. В Европейския парламент ще отидат 17 българи и ние там често ще трябва да сме единни и да търсим съюзи с други държави. И тогава ще трябва да се обединим, било за двойния стандард при храните или нещо друго. Отивайки там ние трябва да осигурим повече пари за българските граждани, да осигурим повече сигурност, недопускането на разделение на богати и бедни. В този смисъл предложихме и на останалите кандидати за евродепутати "дайте да се обединим по няколко теми". Трябва да умеем да надмогваме тясно партийните си интереси", каза Павлова.

Вижте още интервюта и коментари!

"Те говорят за национален интерес, но те май го говорят само на приказки, но не и на дела", добави тя.

Лиляна Павлова не пропусна и горещата тема за напрежението в Габрово.

"Протестът и реакцията на хората е разбираем. Но най-страшното е, че има видими опити да се политизира и да се използва за предизборен дебат и за нагнетяване на напрежението. Не искам да казвам партии, защото засега действат невидимо. Но сценаристите на това трябва да са наясно, че за никого не е от полза нагнетяването на етническо напрежение", заяви Павлова и изрази позиция, че решението на проблема минава през образование и вече се работи върху това.

Поставянето ми в листата не бива да бъде приемано нито като наказание, нито като награда. В първата десетка са най-силните хора на ГЕРБ в Европа. Ние не използваме листата за саморазправа като БСП", допълни Павлова.

Сред първите десет е и Александър Йорданов от СДС. Според Лиляна Павлова СДС е марка и в тази връзка призова десните хора да гласуват за ГЕРБ, защото именно тяхната партия е гласът на десните в Европа.

 

Велосипед
14:18 | 04 Юли 2020 г.

Колоездачната обиколка на България стартира на 27 ...

14:18 | 04 Юли 2020 г.
67-то издание на Колоездачната обиколка на България ще стартира на 27 юли в София и ще премине през още 10 града в България в рамките на ...
Електрическо колело
14:00 | 04 Юли 2020 г.

Драгомир Кузов: Електрическият велосипед е транспо...

14:00 | 04 Юли 2020 г.
Хората преоткриха велосипеда като начин на придвижване, заяви в интервю за БГНЕС изпълнителният директор на Drag Драгомир Кузов. Като...
Любо Огнянов
13:44 | 04 Юли 2020 г.

Любо Огнянов: Българското лято започна, блатото ос...

13:44 | 04 Юли 2020 г.
Преди близо 60 години излиза последният роман на Джон Стайнбек „Зимата на нашето недоволство”. Заглавието е препратка към шек...
Наводнение в Япония
13:31 | 04 Юли 2020 г.

Порой доведе до смъртта на 14 души в Япония

13:31 | 04 Юли 2020 г.
Има опасения за смъртта на четиринадесет души, след като в събота в западния Япония беше наводнен старчески дом от рекорден обилен дъжд в...
Пламен Бонев
13:30 | 04 Юли 2020 г.

Пламен Бонев: В Тайланд дори кучетата са придобили...

13:30 | 04 Юли 2020 г.
Тайланд е едно от много уникални места, които е имал възможност да посети музикантът и актьор Пламен Бонев. Той разказва за опита си там ...
Презерватив
13:25 | 04 Юли 2020 г.

COVID-19 увеличава заплахата от ХИВ в Африка

13:25 | 04 Юли 2020 г.
Коронавирусът удря все повече и все по-неочаквани сектори от световната икономика и както неведнъж сме ви информирали, проституцията е ср...

гледай на живо

04.07.2020
 • в момента
  Телемаркет
 • 15:00
  Новини
 • 15:15
  "Патарински LIVE" - избрано
 • 16:00
  Новини