Иван Гарелов: Ако оставим беззаконието в гетата, ще се стигне до гражданска война (ВИДЕО)

Младите цигани, като чернокожите в САЩ, вече говорят за правата си, обяви журналистът

Иван Гарелов
Източник: Канал 3

"Политическото време се забърза вече. Ако трябва да говорим за драматизъм и кое събитие привлича най-голямо внимание, естествено събитията в Габрово привличат внимание. Но това е един протест, който тлее много отдавна. Така както ние оставяме беззаконието да царува в гетата и в същото време имаме еднакво отношение да ползваме циганите само като бройка гласове, без да търсим доброто в тях, без да се стремим да ги образоваме, да им търсим работа – ще стигнем до една гражданска война.

И ето - започва се, има първи признаци. Тези там от циганската страна още повече ще се ожесточават. Младите цигани вече говорят за правата си. Подобно на чернокожите в САЩ". Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 журналистът Иван Гарелов по повод най-горещата тема от седмицата в страната, а именно напрежението в Габрово.

"И друго интересно по циганската тема е: казано е, че трябва да има справедливост и да бъдат бутнати незаконните къщи. Незаконни къщи не трябва да има въобще", категоричен бе Гарелов.

"Отчуждението между хората е тотално. Не само те са равнодушни, когато някой страда. Стига се дотам, че всички се мразим. Чувството за несправедливост, всички се чувстват онеправдани.

Има кандидати да овладеят този гняв и мисля, че нашите псевдопатриоти се опитват да направят това. И донякъде успяха. Това е с цел и да бъдат забравени всичките им скандали, за да може отново да са в играта.

Забелязвам обаче, че министърът на отбраната играе по-умерена роля", заяви журналистът.

Вижте още интервюта и коментари!

По темата "апартаментгейт" той коментира:

"Мисля, че най-същественото нещо в държавата в момента са етапите, през които преминава този скандал.

За първи път се случва не знам от кога, една медия, която е направила някакво разкритие, то да се подеме и от други. А в същото време някои се опитват да ни убедят, че това са битовизми. Други от умните и красивите, пък говорят, че е важна цената, но пък всеки би правил подобни далавери.

Тази реакция, този дух, който забелязваме, ако хората запазят тази непримиримост, независимо кой ще спечели изборите, ще успеят ли хората да наложат един нов морал. Това е катарзисът, който не може да преодолеем.

Това е най-важното, което трябва да запазим. И при това положение няма значение кой ще спечели изборите", каза Гарелов.

"ГЕРБ направиха всичко възможно по скандала – и по-точно Борисов – добре обмислени ходове и действия, за да запази образа на партията. Но в същото време направиха такива груби грешки... Например опита на Цветанов да влезе през задния вход в Народното събрание. Прав е Борисов да се сърди и може би за първи път говори открито срещу Цветанов. Това напрежение между отделните фракции в ГЕРБ все повече лъсва. Излиза и звездата на Томислав Дончев и Борисов като че ли го лансира.

Що се отнася до БСП – те успяват да запазят своя радикализъм. Като в същото времето се пазят да не са тези, които подклаждат темата за апартаментите.

Но се стига до парадоксални случаи – защото не всеки, който живее в хубаво жилище, е извършил нещо незаконно. Важно е как придобито то, дали е заобиколен закона", каза още Иван Гарелов.

 

 

08:48 | 07 Юли 2020 г.

Тарикат се "похвали" с 300 км/ч на Околовръстното ...

08:48 | 07 Юли 2020 г.
Млад мъж "лети" с рекордните 300 км/ч на Околовръстното в София. Момчето се похвали с постижението си в социалните мрежи, съобщ...
08:39 | 07 Юли 2020 г.

Православната църква почита паметта на Света Недел...

08:39 | 07 Юли 2020 г.
Българската православна църква почита днес паметта на Света великомъченица Неделя. Родена през трети век в Мала Азия, Кириакия загинала м...
Помощ
08:24 | 07 Юли 2020 г.

36-годишен мъж се удави край плаж Аркутино в Примо...

08:24 | 07 Юли 2020 г.
36-годишен мъж се е удавил край плаж Аркутино. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Бургас, цитирани от "Фокус". &...
гума
08:14 | 07 Юли 2020 г.

Романтик надупчи гумите на колите на жени, за да с...

08:14 | 07 Юли 2020 г.
Жител на японския град Хигашиура е задържан, защото е надупчил гумите на коли, за да се запознае с жени, пише „South China Morning ...
08:02 | 07 Юли 2020 г.

Великобритания и ЕС отново преговарят заради Брекз...

08:02 | 07 Юли 2020 г.
Великобритания и ЕС отново сядат на масата за преговори заради Брекзит. Двете страни възобновяват разговорите си около оставащите съществ...
Бойко Борисов
07:50 | 07 Юли 2020 г.

Спецпрокуратурата разпитва премиера Борисов по раз...

07:50 | 07 Юли 2020 г.
Спецпрокуратурата разпитва премиера Бойко Борисов по разследването срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние. Преди дни обвиняемият бизн...

гледай на живо

07.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 09:15
  Пулс
 • 09:45
  Телемаркет
 • 10:00
  Новини