Марешки: Нека хората да не посягат към нещо, което 30 години ги води към упадък (ВИДЕО)

Всички, които са управлявали през последните 30 години, са виновни за лошия начин на живот, обяви лидерът на Воля

Веселин Марешки
Източник: Канал 3

"Дали ще отида в Европарламента, това е тактика, която ще приложим, която ще приложим, след като видим резултатите. Аз съм сигурен, че ще имаме представител в европарламента. В зависимост от това дали са двама-трима, ще решим дали ще избера да отида в Европарламента". Това обяви лидерът на "Воля" и водач на европейската листа на партия Веселин Марешки в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Това е знак, че Европа е християнска и трябва да я запазим такава" – това видя Марешки като един от аспектите за посещението на папа Франциск в страната ни.

"Добротата не означава безразсъдство. Ние трябва да пазим нашия дом. Можем да проявим християнските си добродетели и без да ги каним в нашето семейство", заяви Марешки по отношение на призивите на папа Франциск за помощ към бежанците.

Относно мисията на папата в страната ни той коментира:

"Чукането на вратата не означава да не помогнем, но не означава и да ги правим част от нашето семейство (мигрантите). Това, което аз анализирам е, че основното послание е да запазим Европа християнска. Това означава да бъдеш добротетелен. Другите неща са по-второстепенни".

Вижте още интервюта и коментари!

А каква е мисията на Марешки и "Воля"?

"Едно от големите неща, които ме направиха днес впечатление е, че премиерът каза, че той е благодарен, че папата си е изпълнил обещанието в България. Но вижте, според мен, това да изпълняваш обещанията си, е задължение. А ние едва ли не сме очаквали, че няма да го изпълни. За нас е важно, като обещаеш нещо, да го изпълниш. Това се отнася за предизборните обещания. Защото най-отвратително нещо е да излъжеш хората", каза Марешки и междувременно нападна патриотите и конкретно ВМРО.

По повод сигнала, че партия "Воля" ползва обозначителния знак на Военновъздушните сили в логото си за европейските избори.

"Приличат си, но истината е, че не са едни и същи. Да се каже, че са едно към едно, това е лъжа", заяви Марешки, като изтъкна, че сигналът е от Министерството на отбраната, което пък се ръководи от Красимир Каракачанов, както и от ген. Шивиков, който пък е кандидат за евродепутат на ВМРО.

Отбеляза и че никой не взимал на сериозно Красимир Каракачанов.

"Това е малка част от шантажа, рекета, на които съм подложен през последните две седмици. Да ми се обаждат и да казват, или вдигай цените, или ще те затворят", добави Марешки.

"Всички, които са управлявали България през последните 30 години са виновни за грабежите, за ниските пенсии, за лошия живот на българите", категоричен бе Веселин Марешки.

"Демокрацията е това да може да се движиш сред хората, да знаеш, че не си ги излъгал", заяви още зам.-председателят на парламента.

"Искам българите да живеят добре. Ако някой ми открадне идеята за евтините бензиностанции, няма да има проблем. Но това е, хората, които са докарали България дотук, те са безродници", каза още Марешки връщайки се и към старо свое изказване.

"Няма как да не искаш промяна от това, което 30 години те води към бедност", категоричен бе той.

Веселин Марешки коментира и връзката с Марин Льо Пен.

"Тези хора визуално, емоционално, нямат нищо общо с тези, които определяхме като патриоти в България. Тези хора са смислени хора, те са учили, а не са ходили да крещят по площадите. Виждате, че те управляват в Австрия и моделът е този, защото Австрия е най-проспериращата държава. Нормално е новите хора, с новите идеи, не искаме Европа на две скорости. И Льо Пен това ми каза: "не искам България да е бедна", каза Марешки.

Относно възможността за коалиция между националистите и ЕНП той заяви, че "всичко е въпрос на принципи".

"Нека хората да не посягат към нещо, което познават добре и което ги води към упадък. Нека дадат шанс на нещо ново", призова Марешки.

 

Валентина Сампайо
11:12 | 13 Юли 2020 г.

Тя е първата транссексуална корица на списание Spo...

11:12 | 13 Юли 2020 г.
Sports Illustrated е едно от най-големите модни списания в света и появата на първия транссексуален модел на корицата му несъмнено е съби...
Финландия
11:03 | 13 Юли 2020 г.

Финландия отваря граници за почти 20 европейски ст...

11:03 | 13 Юли 2020 г.
Ограниченията за влизане във Финландия обаче ще бъдат удължени за Обединеното кралство, Испания, Полша, Португалия, Франция, Чехия и Швец...
Ядки
10:58 | 13 Юли 2020 г.

Кои са най-опасните причинители на алергичен шок

10:58 | 13 Юли 2020 г.
Терапевтът Леонид Звонков разказа в интервю за в. "Вечерна Москва" какви продукти най-често могат да могат да причинят смъртоно...
Ст. комисар Георги Хаджиев
10:53 | 13 Юли 2020 г.

СДВР: Преглеждат се записи, за да проверим дали е ...

10:53 | 13 Юли 2020 г.
Протестите в столицата през уикенда на моменти ескалираха до такава степен, че протестиращи и полицаи пострадаха, като в един от случаите...
10:51 | 13 Юли 2020 г.

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Пловд...

10:51 | 13 Юли 2020 г.
Двама души са пострадали при катастрофа в област Смолян. Това съобщиха от ОДМВР – Смолян. Инцидентът е станал на 11 юли 2020 г. око...
Унгария
10:45 | 13 Юли 2020 г.

Унгария отваря границите си за руснаци

10:45 | 13 Юли 2020 г.
Русия е сред държавите от така наречената „жълта зона“ - според решението на унгарските епидемиологични власти, обявено на уе...

гледай на живо

13.07.2020
 • в момента
  Новини
 • 11:15
  Изкуство по време на пандемия
 • 11:45
  Топ шоп
 • 12:00
  Новини