Живко Тодоров: България има крещяща нужда от децентрализация, а не с всичко да се товари един човек (ВИДЕО)

Мен ме е срам да говоря за къщи за гости, един политик трябва да каже какво може да направи за хората

Живко Тодоров
Източник: Канал 3

"В България съм, защото искам да се боря в страната ми за по-добър живот. Считам, че моето призвание е да се боря тук". Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 кметът на Стара Загора Живко Тодоров по темата как да задържим българите в България.

С кого обаче се бори ГЕРБ, партията, на която е член той, особено покрай "Апартаментгейт".

"ГЕРБ се бори с всички проблеми, които имат партиите в България. Във всички партии има и положителни хора, и отрицателни персони. Смятам, че има трябва да има контрол. И това, което чух в събота – виждам премиера в същия стил, по същия начин, както когато учреди партията. Тогава той каза, че ако корупцията превземе партията, той ще я закрие. И сега каза същото, всички, които са замесени, вън", заяви Тодоров.

Той обаче не иска да се персонализират нещата срещу Цветанов.

"На 26 май няма да се гласува за или против Цветанов. Ще се гласува за ГЕРБ. И затова казвам, че в петък той ясно се разграничи.

И след това влизаме в същността и истинския дебат. Защо трябва да изберем един определен кандидат. Защото БСП говорят само за ГЕРБ. Защо не кажат какво ще правят в Европейския парламент", коментира кметът на Стара Загора.

"Политиците трябва да говорят, аз нямам нищо против да говоря и да споря с политиците от БСП, за да стигнем до общо добро решение за България.

Трябва да говорим с какво ще променим живота на хората през Европейския парламент, а не за апартаменти, тераси и къщи за гости. И честно казано мен ще ме е срам да говоря за такива неща. Един политик трябва да говори какво може да предложи на хората, защо да гласуват за него. С къщите за гости трябва да се занимават съответните органи. И хората очакват от един политик точно да говори с какво той ще подобри живота им.

Като изляза пред гражданите на Стара Загора, аз например не мога да им кажа кой какво не е свършил, какви грешки е направил. Аз ще говоря какво аз ще направя за тях", изтъкна Живко Тодоров.

Вижте още интервюта и коментари!

"Когато съм отишъл при премиера и съм му дал разумни предложения, той ги е приемал винаги. Но когато нещо не е направено добре, то не бива прието. Смятам, че много хора не си вършат работата и мисля, че той ще се избави от тях", каза още кметът.

"Държавата има остра и крещяща нужда от децентрализация, за да не отива всичко до премиера и той да се товари с цялата тежест. Това е мое мнение и аз ще се боря за това и вътре в ГЕРБ. За да не се товари с всичко само един човек", категоричен бе Тодоров.

Той отново изтъкна, че не е имало време тази негова идея да бъде обсъдена, но при първа възможност ще я повдигне пред премиера и партията.

"Искам България да се променя към по-добро, да има по-добре работещи институции. Смятам, че в момента, така поставена ситуацията, и перфектният човек да бъде поставен, то той ще изпитва същите затруднения. Защото или ще бъде претрупан, или ще зависи прекалено много от екипа си", добави той.

Преминавайки към темата за града му – Стара Загора, той открои кое според него е най-голямото му постижение като кмет.

"Най-важното, което съм направил, смятам, че е запазването на парк Бедечка. Това са над 300 декара зелени площи. Дървета, които няма да бъдат изсечени и пространства, които ще останат за хората. Това е един победил референдум, направен в Стара Загора. Нямаше особена активност, но това, че дадохме възможност хората да решават, е една победа. Най-важното е общественият интерес е да се запази", каза Тодоров.

 

Милош Крушчич
01:30 | 06 Юли 2020 г.

Милош Крушчич пред Канал 3: Футболистите плакаха з...

01:30 | 06 Юли 2020 г.
В ексклузивно интервю за Канал 3, бившият треньор на ЦСКА Милош Крушчич опроверга слуховете, че е щял да бъде заменен на поста си от Стам...
21:52 | 05 Юли 2020 г.

Отложиха отварянето на Тадж Махал заради огромния ...

21:52 | 05 Юли 2020 г.
Откриването на индийския паметник на културата Тадж Махал беше отложено поради нарастване на случаите на коронавирус в района.  ...
21:25 | 05 Юли 2020 г.

Расте броят на починалите в Италия

21:25 | 05 Юли 2020 г.
Броят на починалите от последствията от COVID-19 в Италия се увеличи за едно денонощие със 7 души. Това е една от най-ниските стойности н...
21:05 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Мартин Табаков: Спецификата при Тръмп е, че то...

21:05 | 05 Юли 2020 г.
Интересът, който го има по отношение на изборите за президент на САЩ не е аналогичен с изборите в Китай и Русия, тъй като там ние знаем к...
20:56 | 05 Юли 2020 г.

Болният от COVID-19 абитуриент в Търново заразил б...

20:56 | 05 Юли 2020 г.
В Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново има епидемично огнище на Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция...
COVID-19
20:51 | 05 Юли 2020 г.

СЗО: Заразените с COVID-19 в света повече от 11 ми...

20:51 | 05 Юли 2020 г.
Броят на регистрираните случаи на коронавирус в света се увеличиха с повече от 203 000 през последното денонощие, с което общата численос...

гледай на живо

06.07.2020
 • в момента
  Повторения
 • 07:00
  Всяка сутрин
 • 09:00
  Новини
 • 09:15
  Пулс