Стенограми на ВСС разкриват КОЙ топи България пред Брюксел - ТОЙ, Лозан Панов!

Магистратът умолява Еврокомисията да не ни сваля мониторинга

Лозан Панов и Темида
Източник: Канал 3

Лозан Панов и Темида

Вече е ясно КОЙ топи България пред Европа. Ами, ТОЙ! Името му е Лозан Панов, заемащ поста председател на Върховния касационен съд. Магистратът с евтиния апартамент, който не подава оставка след скандала и не излиза в отпуска, защото щял да се мине.

В скандални доноси пред европейски представители срещу българската държава, институциите и ред любими нему персонажи, които му бодат очите, като депутата от ДПС Делян Пеевски, прокуратурата, КПКОНПИ и т.н., магистратът, който много жадува да е политик, умолява Брюксел да продължи мониторинга над страната ни.

Борисов: Нямам доверие на Лозан Панов, изявява се като политик, да си гледа съда

Българинът Лозан Панов клевети България пред европратениците, че не заслужаваме да бъдем освободени от ежегодните доклади за съдебната ни система, понеже не му даваме да политиканства и да си развява байряка - щом си отворел устата, го плашим с импийчмънт.

Не трябвало да ни махнат надзора от Брюксел, защото родината му вървяла към националсоциализъм и автокрация, а съдебната система работела избирателно и била напълно парализирана.

Забележете, един от тримата големи в съдебната власт внушава извода, че тя няма защо да е разделена от останалите власти, защото всъщност прави политика?!

Всичко това не са свободни съчинения на медии, а стенограми от разговорите на председателите на ВКС, ВАС, главния прокурор и представители на ВСС с пратеници на Еврокомисията. Въпросните срещи са се провели през последните две години преди написването на поредния евродоклад, включително последния от март. Стенограмите вече са качени на страницата на Висшия съдебен съвет по решение на неговите членове.

Вижте още новини по темата!

А за всеки, който прочете в оригинал въпросните паметни бележки на Панов, е ясно, че представляват откровено доносничество - КПКОНПИ не работи, проработило само за ареста на осъдената в искане на подкуп в големи размери екскметица Иванчева. В доноса на Панов пред европейските пратеници тя е описана като безпартийна и невинна жертва. Разбира се, приятелската компания от подсъдими Иво Прокопиев и Трайчо Трайков също пада курбан на прокуратурата, за която пък внушенията са, че прави всичко друго, но не разследва. И изобщо, еврочиновниците трябва да останат с впечатлението, че тук работи само и единствено съдът на Лозан Панов, всички останали заговорничат срещу него.

Едва ли има нужда от още преразкази на политическото верую на магистрата Панов, което блика от всеки ред на паметните бележки. Цитатите говорят сами за себе си. И предимството им пред всичко останало е, че не са анонимки, нито СРС-та - всеки може да ги прочете в оригинал, директно от страницата на Висшия съдебен съвет.

Ето някои от тях:

"Председателят на ВСС няма право да изразява мнението си за случващите се безобразия. След всяко изказване започва медийна кампания срещу него, а ВСС изисква от г-н Панов да мълчи и го заплашва с импийчмънт".

"Има законодателен разврат... Съдебната система работи избирателно и е напълно парализирана. Има много показни акции, но са срещу бизнеса, а не срещу политици по високите етажи."

"Според г-н Панов докладите по МСО /б.р. - Механизъм за сътрудничество и оценка/ са единствената възможност някои безобразия да бъдат разобличени. Отпадането на механизма го искат политиците, но не гражданите, като ЕК ще покаже на коя страна застава."

"Председателят на ВКС може да говори. Той не бива да е аполитичен, защото спазването на законите се превръща в политически въпрос... Тишината е това, което се очаква в съдебната система, и опитът г-н Панов да бъде подложен на импийчмънт, е показателен за това. Бавно и полека вървим към автокрация, случващото се напомня за националсоциалистическа Германия."


Прав е шефът на ВКС - след подобни на неговите "свидетелства" пред ЕК в никакъв случай не трябва да следва "тишина". А вариантите пред него са два - импийчмънт или оставка.

И да си политиканства, колкото иска. Останалото е раздвояване на личността, което пак не е голямата беда. Бедата е, когато тази личност е магистрат, иска да свали превръзката на Темида и да й връчи микрофон.

 

19:01 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Иван Минчев: Четири часа след като сме си изми...

19:01 | 05 Юли 2020 г.
С една усмивка може да се изразят много неща, дори агресивност, само от формата на зъбитие. Дори една загуба от 1-2 млм. се отразяват.&nb...
18:37 | 05 Юли 2020 г.

Константин Марков, "Тангра": Песента "Денят" пости...

18:37 | 05 Юли 2020 г.
Този момент с пандемията от COVID-19 ни даде възможност за равносметка да се върнем назад и да преосмислим живота си. Това съобщи в ефира...
\
18:24 | 05 Юли 2020 г.

Димитър Главчев: Закачките между институциите руша...

18:24 | 05 Юли 2020 г.
„Когато се встъпи в длъжност с един подход, така се продължава”, каза експредседателят на 44 НС Димитър Главчев относно ...
Искрен Веселинов
18:10 | 05 Юли 2020 г.

Искрен Веселинов: Институциите са създадени, за да...

18:10 | 05 Юли 2020 г.
"Институциите са създадени, за да работят помежду си, а не постоянно да са в някакво единоборство", категоричен бе Искрен Весел...
17:37 | 05 Юли 2020 г.

Цветомир Паунов: Президентът Радев още от самото н...

17:37 | 05 Юли 2020 г.
Политическите партии, включително и ГЕРБ са жив организъм с живи хора. През годините имаше много хора, които изградиха политическият си о...
17:07 | 05 Юли 2020 г.

Д-р Стефан Константинов: Министър Ананиев се справ...

17:07 | 05 Юли 2020 г.
"Не ми се иска отново да съм министър. Министър не е просто да си разпознаваем, а да можеш да направиш нещо смислено", това спо...

гледай на живо

05.07.2020
 • в момента
  НОВИНИ - Централна емисия
 • 19:45
  Парчета от реалността
 • 20:00
  Новини
 • 20:20
  Имате думата