Кольо Колев: БСП, ГЕРБ и ДПС влизат със сигурност в Европарламента (ВИДЕО)

Социологът отчете предимство на левицата

Кольо Колев
Източник: Канал 3

В рамките на един месец дистанцията се е увеличила между БСП и ГЕРБ. Сега е около 2 процента, като БСП води. Вече не е в рамките на статистическата грешка. Вече трябва да се следи кой върви нагоре, кой надолу. Партиите, които могат да са сигурни, че ще влязат в Европарламента са БСП, ГЕРБ и ДПС. Следват "Воля", ВМРО и др., като всяка може да вкара депутати в Европарламента. Това обяви шефът на социологическа агенция "Медиана" Кольо Колев в предаването "Всичко коз" по Канал 3 по повод настоящата нагласа на избирателите за евроизборите.

Според него, ако се запази сегашното положение, то не може да се очаква голяма избирателна активност. Общият им брой ще е около 2,5 милиона души. Но това, само ако се запази настоящото положение и няма нов скандал или гейт.

Като причина за слаба избирателна активност изтъкна и факта, че изборите са в почивен ден.

"И на двете водещи партии са силно мотивирани избирателите им. Разликата е малка и битката ще бъде особено остро. Към момента аз обаче залагам към малката мобилност, която могат да си позволят избирателите на БСП", добави Колев.

Вижте още интервюта и коментари!

"Обикновено позитивните новини са слаби. По-силни са негативните – ако някой се простреля в крака, тогава може да има по-голяма промяна и обрат", добави Колев във връзка дали дейността на правителството може да се окаже позитивна за ГЕРБ.

Извън водещите две партии той коментира:

"ДПС е преодоляла ДОСТ. ДОСТ вече не е на терена и тези гласове, които бяха дръпнати, ще се върнат към ДПС", добави социологът.

Според него не се забелязва тенденция преференциите да окажат влияние и не се забелязва желание у редовия избирател да се възползва от тях.

Колев смята, че разцеплението сред Патриотите е било грешка. По думите му патриотичния вот е около 10-12 процента и сега той се разделя на 3.

"Опитът на БСП и Корнелия Нинова да играе на тази струна антиджендър, не е продуктивно. Тези избиратели, които са 12 процента, няма да повлияят нито на БСП, нито на ГЕРБ", каза още социологът.

Той уточни и че използванато от АБВ име "Коалиция за България" не е изцяло кражба на име на БСП, тъй като повечето от запитаните хора осъзнават, че това не е БСП.

Кольо Колев не даде шанс на независимите кандидати.

 

Етикети: Всичко коз
12,2 млн. евро в помощ на малки и средни фирми в пограничните райони на България и Гърция
16:29 | 16 Юли 2020 г.

12,2 млн. евро в помощ на малки и средни фирми в п...

16:29 | 16 Юли 2020 г.
Над 12,2 млн. евро ще бъдат предоставени за развитие на малките и средни предприятия по пилотна мярка в пограничните райони на България и...
Полицаите от Гоце Делчев поемат щафетата на протестите за по-високи заплати
16:27 | 16 Юли 2020 г.

Полицаите, проверявани за употребена сила при прот...

16:27 | 16 Юли 2020 г.
Установени са полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените протест...
16:21 | 16 Юли 2020 г.

НАП проверява медицинските лаборатории

16:21 | 16 Юли 2020 г.
Инспектори на НАП започват поредица от открити наблюдения и контролни покупки в лицензираните медицински лаборатории, които извършват тес...
16:00 | 16 Юли 2020 г.

Одисей Спасов: Има голям риск от фалити в туристич...

16:00 | 16 Юли 2020 г.
Турситическият бранш е изправен пред сериозна криза. Има голям риск от фалити и той се увеличава всеки божи ден, след като няма подкрепа ...
Катастрофа с мотор и кола на моста на \
15:55 | 16 Юли 2020 г.

Катастрофа с мотор и кола на моста на "Бакърена фа...

15:55 | 16 Юли 2020 г.
Катастрофа между лек автомобил и мотор е станала по-рано днес на моста на "Бакърена фабрика". За това съобщават в социалната мр...
Арест
15:34 | 16 Юли 2020 г.

Десет месеца затвор за апаш от столичния „Западен ...

15:34 | 16 Юли 2020 г.
Столичният районен съд призна за виновен подсъдимия Велислав Ц. по обвинение в кражба и влизане с взлом, съобщиха от прокуратурата. Н...

гледай на живо

16.07.2020
 • в момента
  Кухнята на Звездев
 • 17:00
  Новини
 • 17:20
  Патарински LIVE
 • 18:00
  НОВИНИ - Централна емисия