Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас? (ВИДЕО)

По време и след евроизборите много въпроси към двамата очакват отговори

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

По време и след евроизборите много въпроси към Радев и Нинова очакват отговори.
 
Председателката на столетницата БСП Корнелия Нинова се опита да отговори за личния си провал срещу Борисов, като направи "политически шпагат“ между пеещите й Осанна и критикуващата я опозиция на конгреса на БСП, но не й се получи.
 
Не защото е политически подпухнала от политически грешки, загуби и неуспешни опити да приватизира БСП за себе си, както присвои парите и активите на "Техноимпекс“. А защото Нинова не е майсторка в "шпагата на политическия пилон“, "нищо че иконата на БСП Стефан Данаилов и подсказа, че трябва да стане по-сексапилна.
 
Нинова не е майсторка и в "шпагата на политическия футбол“ и не успява да вкара "политическа дузпа“ на премиера Бойко Борисов, нищо че го викаше зад вратата на НС да се разберат, както го формулира тя - "като мъже“.
 
Та, ако Нинова не "над-шпагати“ на местните избори грациозната политически Фандъкова, "Язък“, както би казал герой от турски сериал, а историята би произнесла Sic transit gloria mundi /б.пр. - така преминава световната слава/.
 
И тогава, ако Гергов, Дъбов, Миков, Мерджанов, Янков, Станишев, Жаблянов не се хванат светкавично на работа заедно, филмът "128-годишната БСП“ може да завърши с надпис КРАЙ на черен фон и лампите да светнат на празна зала.
 
Обединителят на нацията по конституция Румен Радев , пък, говори за какво ли не, дори и че "Народното творчество показва жизнеността на българския дух и традиции“, но не отговаря на най-важния въпрос на народа – какво е родството му с БСП и на кого е президент, всъщност?
 
Радев направи преди година "коремно възлизане“ на лост, но няма сили да "възлезе“, като президента на Русия Владимир Путин пред цялата нация и да отговаря на всички въпроси, 4-5 часа на живо. А Радев се крие в записани, с услужливи въпроси и с назубрени отговори интервюта, приличащи на "pot pourri / б.п. музикална китка от оперети“, подбрани в удобството на неговия регистър от октави на битов комфорт в президентската цитадела.
 
И ето, например, един въпрос, на който Радев и Нинова са длъжни да отговорят , светкавично, гледайки ни право в очите и с честна ръка на сърцето си: На какво основание искате, Радев и Нинова, но и можете ли да управлявате България?
 
Аз съм Беновска. И питам.
линейка
20:19 | 02 Декември 2020 г.

Общинската аварийна дирекция получи линейка за пол...

20:19 | 02 Декември 2020 г.
Нова линейка за временно ползване през извънредната епидемична обстановка получи Общинската аварийна дирекция в столицата. Специализирани...
COVID
20:13 | 02 Декември 2020 г.

Задължителна карантина за българи, пристигащи в Ав...

20:13 | 02 Декември 2020 г.
Австрия въвежда задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. Това се налага, тъй като страната ни се води рискова зона. ...
банкноти,
19:35 | 02 Декември 2020 г.

20% от оборота на затворени бизнеси, които не са в...

19:35 | 02 Декември 2020 г.
„Между 10 и 20 на сто от оборота за предходната година ще получат бизнеси, според това доколко е засегната работата им от кризата и...
Корнелия Нинова
19:04 | 02 Декември 2020 г.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова е санитар ...

19:04 | 02 Декември 2020 г.
Корнелия Нинова е станала доброволно санитарка в COVID-отделение на УМБАЛ "Св. Анна", информира Dariknews.   ...
18:49 | 02 Декември 2020 г.

В Пловдив мъж застреля брат си в спор за имот и се...

18:49 | 02 Декември 2020 г.
Възрастен мъж е застрелял брат си, докато са спорели в имот в центъра на Пловдив. По непотвърдена информация става въпрос за апартамента,...
Еврозона
18:38 | 02 Декември 2020 г.

За следващите 7 години България ще получи 11.5 млр...

18:38 | 02 Декември 2020 г.
България ще получи 11.5 млрд. евро от кохезионните фондове на Европейския съюз в идните седем години. Това обяви евродепутатът от ЕНП Анд...

гледай на живо

02.12.2020
 • в момента
  Денят на живо с Наделина Анева
 • 21:00
  Новини
 • 21:20
  Спорт в обектива
 • 22:00
  Новини