Беновска: Г-жа Нинова, президент Радев, в Деня на Вси светии, колко са национално светите ценности в политиката за Вас? (ВИДЕО)

По време и след евроизборите много въпроси към двамата очакват отговори

Илиана Беновска
Източник: Канал 3

По време и след евроизборите много въпроси към Радев и Нинова очакват отговори.
 
Председателката на столетницата БСП Корнелия Нинова се опита да отговори за личния си провал срещу Борисов, като направи "политически шпагат“ между пеещите й Осанна и критикуващата я опозиция на конгреса на БСП, но не й се получи.
 
Не защото е политически подпухнала от политически грешки, загуби и неуспешни опити да приватизира БСП за себе си, както присвои парите и активите на "Техноимпекс“. А защото Нинова не е майсторка в "шпагата на политическия пилон“, "нищо че иконата на БСП Стефан Данаилов и подсказа, че трябва да стане по-сексапилна.
 
Нинова не е майсторка и в "шпагата на политическия футбол“ и не успява да вкара "политическа дузпа“ на премиера Бойко Борисов, нищо че го викаше зад вратата на НС да се разберат, както го формулира тя - "като мъже“.
 
Та, ако Нинова не "над-шпагати“ на местните избори грациозната политически Фандъкова, "Язък“, както би казал герой от турски сериал, а историята би произнесла Sic transit gloria mundi /б.пр. - така преминава световната слава/.
 
И тогава, ако Гергов, Дъбов, Миков, Мерджанов, Янков, Станишев, Жаблянов не се хванат светкавично на работа заедно, филмът "128-годишната БСП“ може да завърши с надпис КРАЙ на черен фон и лампите да светнат на празна зала.
 
Обединителят на нацията по конституция Румен Радев , пък, говори за какво ли не, дори и че "Народното творчество показва жизнеността на българския дух и традиции“, но не отговаря на най-важния въпрос на народа – какво е родството му с БСП и на кого е президент, всъщност?
 
Радев направи преди година "коремно възлизане“ на лост, но няма сили да "възлезе“, като президента на Русия Владимир Путин пред цялата нация и да отговаря на всички въпроси, 4-5 часа на живо. А Радев се крие в записани, с услужливи въпроси и с назубрени отговори интервюта, приличащи на "pot pourri / б.п. музикална китка от оперети“, подбрани в удобството на неговия регистър от октави на битов комфорт в президентската цитадела.
 
И ето, например, един въпрос, на който Радев и Нинова са длъжни да отговорят , светкавично, гледайки ни право в очите и с честна ръка на сърцето си: На какво основание искате, Радев и Нинова, но и можете ли да управлявате България?
 
Аз съм Беновска. И питам.
Младен Маринов
10:05 | 05 Юли 2020 г.

Маринов към служителите на МВР: Благодаря ви за ус...

10:05 | 05 Юли 2020 г.
"Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм убе...
Красимир Велчев
09:43 | 05 Юли 2020 г.

Красимир Велчев: Цветанов ще ни направи добра услу...

09:43 | 05 Юли 2020 г.
Цветан Цветанов е напът да стартира своя нов политически проект с бивши членове на ГЕРБ, но зам.-председателят на парламентарната група н...
Бойко Борисов
09:29 | 05 Юли 2020 г.

Бойко Борисов в Китен, открива пречиствателна стан...

09:29 | 05 Юли 2020 г.
„Огромна пречиствателна станция на общините Китен и Приморско - има най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това,...
Кърлеж
09:21 | 05 Юли 2020 г.

Бум на кърлежи в цялата страна

09:21 | 05 Юли 2020 г.
Бум на активността на кърлежите в цялата страна. Много хора вече са пострадали от тях, предаде Nova. „Сезонът е най-подходящ за...
Петър Ганев
09:17 | 05 Юли 2020 г.

Петър Ганев: Ударът по икономиката няма да бъде из...

09:17 | 05 Юли 2020 г.
Не трябва да прибързваме със съжденията, че коронавирусът тотално ще промени начина ни на живот. Хората бързо се връщат към това, което и...
Поредна спецакция на прокуратурата и МВР срещу Васил Божков 8
09:14 | 05 Юли 2020 г.

Прокуратурата ще иска постоянен арест на двама при...

09:14 | 05 Юли 2020 г.
Прокуратурата ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на приближените до Васил Божков - Славчо Марков и Весе...

гледай на живо

05.07.2020
 • в момента
  Офанзива с Любо Огнянов
 • 11:45
  Телемаркет
 • 12:00
  Новини
 • 12:15
  Парламентът на фокус