Атанас Камбитов (ГЕРБ): В Благоевград - по 500 лв. за новородено дете плюс осигуряване на жилище при строги критерии (ВИДЕО)

Основният проблем на хората е липсата на работа и на пари, отчете кандидатът за кмет преди балотажа в неделя

Атанас Камбитов
Източник: Канал 3

Следващият мандат приемът на гражданите ще бъде всеки ден - разбрах, че това е един от упреците към мен. И друго - администрацията с лице, с фокус, с внимание към човека. Аз чух резултата (от първия кръг), чух какво ми казват хората, разбрах къде съм сгрешил, според тях, разбрах за какво са недоволни. И ще го поправим - каквото е сгрешено. Това каза в "Беновска пита" д-р Атанас Камбитов, кандидат за кмет на Благоевград от ГЕРБ-СДС, преди балотажа в неделя от Местни избори 2019.
 
"За мен размисълът започна от миналата неделя - мисля, анализирам къде съм сгрешил. За последните 10 години направихме действително много, не го отричат дори опонентите ни в дебати. Решихме основни проблеми - депото за отпадъци, ако не беше изградено, фалираха Благоевград и още 4 общини; доизградихме пречиствателната станция; над 200 санирани блока имаме; десетки проекти по оперативните програми. Тези проекти изискват много усилия, концентрация, голям обем работа. И може би в тази концентрация пропуснахме проблемите на хората, на обикновения човек", отчете д-р Камбитов.
 
"Основният проблем на хората е липсата на работа и на пари. Дори при изброеното досега, ако човек няма работа и няма пари, това го дразни дори", добави той.
 
Д-р Камбитов обърна внимание на изграждането на новата индустриална зона в Благоевград. "Това е основният проблем - да привлечем инвеститорите. Проблемът бе, че Благоевград нямаше общински терен за промишлена зона. Сега е моментът, сега срещнахме пресечната точка, инвестицията е към 15 милиона лева. До година и четири месеца гарантирам, че първата фирма ще е в тази индустриална зона и ще дойдат нови работни места. Ние не обещаваме, ние изпълвняваме - което обещаем като приоритет, реално го изпълняваме в момента, нашите обещания се различават от тези на опонентите ни", подчерта Атанас Камбитов.
 
"Аз съм човек, който обича Благоевград - казвам, че обичам Благоевград утре по-силно от днес. Не е нужно в Благоевград да говоря, достатъчно е да се види. И искам, стъпвайки на силата на опита, да завърша всичко, което сме започнали: изграждането на индустриалната зона, което вече върви, трудният път го извървяхме в съревнование с други общини; с надграждане за проект за регионален операционен център между университетите, училищата, професионалните организации - за научна инфраструктура, да не забравяме кадрите от университета и техническите училища, около 7 милиона евро са по програмата; надграждане на депото, между другото се гордея с него - с 26 милиона то бе изцяло финансирано от държавата, иначе фалирахме, парите щяха да отидат за плащане на санкциите.
 
Когато фактите говорят, боговете мълчат. От 311 милиона около 170 са национално финансирани", изброи д-р Камбитов.
 
"Продължаваме по оперативните програми, под жп линията изграждаме подлез, който е 50-годишен проблем, и насочваме усилията си към ремонт на водопровод и канализация в централна градска част. Това е новото предизвикателство за новия мандат", посочи той.
 
При успех в неделния балотаж д-р Камбитов обяви, че администрацията му ще се насочи към хората - към възрастните и към младите. "Към възрастните - изграждане на хосписи, облекчения, като 50% безплатен транспорт, пенсионерски клубове и т. н. Към младите - стимулация на раждаемостта с 500 лв. на новородено дете при строги критерии, и осигуряване на жилища. При строги условия: първо, да бъдат пълнолетни, поне със средно образование родителите; да има уседналост, да са изрядни платци към общината и държавата, тоест да са осигурени; и не на последно място, ако имат друго дете, децата да са обхванати в градини, ясли, училища. Идеята е да стимулираме раждаемостта, децата да се учат, да са знаещи, можещи, а не да расте едно друго поколение", изтъкна д-р Камбитов.
 
За предизборната битка д-р Камбитов отбеляза, че като кмет на Благоевград е отрязал "не само едни бизнес мераци, така да го кажа, а прекъснах много схеми." "И голяма част от т. нар. опозиция са много разнородни - хората от Благоевград ги знаят. В опозицията няма нищо конструктивно, няма никаква идея, единственото, което ги обединява, е засегнатият им личен интерес от мен като кмет на община Благоевград.
 
Темата е какво да правим с Благоевград - ето това не го чух в дебата. Никой не даде политики, идеи, стратегия, конкретни проекти: нищо. Едни общи пожелателни твърдения, стигащи до краен популизъм.
 
Ако погледнете хората, които подкрепят и моя опонент, и тези, които бяха в опозиция, единственото, което ги обединява, е личният интерес. Няма нищо конкретно за развитието на града, никъде не се чу. Единствената ясна програма е в моята програма - по приоритети. Ние почти всички тези приоритети в момента ги изпълняваме и са изпълнени в момента на 20-30%, трябва ни още един мандат, за да ги довършим. И тогава Благоевград ще се превърне в едно много уютно място за живеене", убеден е д-р Камбитов.
 
За разпространявания отново видеоклип от празнуването на 50-тия му рожден ден, на който отзад се вижда Цветан Цветанов, д-р Камбитов подчерта, че за разноските е бил много стриктно проверяван след сигнал до Софийска градска прокуратура. "Това е клип от моя юбилей, за 50 г., хората знаят, че аз съм веселяк по душа, показахме, че можем и да се веселим. Даже бях много стриктно проверявам след сигнал до Софийска градска прокуратура - как е платено за рождения ми ден. Естествено, че аз си платих, доказано е, заключение има. Мога да го предоставя, за разлика от всички мои опоненти - аз говоря с факти. Но това е розовият вариант, ние сме пионери - това, което сега излезе в едни софийски медии, това при нас излезе преди 2 години.
 
Цветанов ми е приятел, но когато говорим за ГЕРБ, за позиции, категорично не се съгласявам с негови позиции от последно време. И когато се видим, лично ще му го кажа - приятелството е за това. Той си има своя път, разделиха се с премиера чисто партийно. В ГЕРБ аз съм от началото, никога не съм бил и няма да бъда член на друга партия.
 
Вадят скелети онези, които не могат да направят нещо. И хората това трябва да го оценят, делата трябва да са по-силни от думите. Иначе се хвърлят едни думи, едни клюки, правят се интриги. Но нали този човек, който застане начело на града, няма да го слушате след това какво и как говори, а как ще върши работа. Може би трябваше малко повече да се отворим към хората, ние с администрацията", посочи Атанас Камбитов.
 
 
Преди неделния балотаж той отправи следното послание: "Скъпи съграждани, доверете се на опита, на силата на опита, който имаме, подкрепете ни, за да завършим заедно това, каквото сме започнали. Разбрах какво ми казахте, разбрал съм грешките, знам как да ги реша.
 
Бюлетината е 43, денят е неделя. Бог да пази Благоевград, обичам ви! Аз съм Атанас Камбитов!"
 
Целият разговор с д-р Атанас Камбитов в извънредното издание на "Беновска пита "- във видеото:

10-годишно дете е в избирателните списъци в Кюстендилско село
21:01 | 03 Януари 2020 г.

Харчове за Местни избори 2019: ГЕРБ - над 2 млн. л...

21:01 | 03 Януари 2020 г.
Над 2 млн. лева е струвала предизборната кампания на ГЕРБ в последните местни избори, на БСП за България - над 1,2 милиона лева, от които...
16:05 | 09 Декември 2019 г.

ЦИК: Вотът през 2019 г. е с най-голям брой недейст...

16:05 | 09 Декември 2019 г.
Вотът през 2019 г. е с най-голям брой недействителни бюлетини за последните 10 години, съобщиха от ЦИК. Това бяха едни спокойни, добре ор...
13:06 | 21 Ноември 2019 г.

Съдът отряза Мая Манолова за ръчно броене на бюлет...

13:06 | 21 Ноември 2019 г.
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд-София гр...
17:19 | 11 Ноември 2019 г.

Младен Маринов: Сигналите не тези избори са по-мал...

17:19 | 11 Ноември 2019 г.
Сигналите, свързани с местните избори, са по-малко в сравнение с тези през 2015 година.Това каза министърът на вътрешните работи Младен М...
07:51 | 11 Ноември 2019 г.

БСП и независимият кандидат Мая Манолова искат кас...

07:51 | 11 Ноември 2019 г.
БСП внасят жалби с искане за касиране на изборите в столичните райони "Искър“, "Люлин“ и "Красна поляна“...
12:30 | 07 Ноември 2019 г.

На живо по Канал 3: ГЕРБ прави отчет на Местни из...

12:30 | 07 Ноември 2019 г.
Ръководството на ГЕРБ, избраните кметове и общинските ръководители се събраха на Национална работна среща на партията в кино "Люмиер...