Цветанов: Днес няма печеливши, всички сме губещи

Благодаря, колега Главчев, ние сме с теб, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ

Цветанов: Днес няма печеливши, всички сме губещи
Източник: Канал 3

Цветанов: Днес няма печеливши, всички сме губещи

"Не бихме искали да осъждаме поведението на когото и да било, но нека с тази оставка да няма спекулации - той го прави само и единствено, воден от националния интерес", заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от името на групата по повод подадената оставка от парламентарния шеф Димитър Главчев.

"Нека този акт на председателя на българския парламент да бъде много ясен сигнал - ние от ГЕРБ не желаем да бъде дискредитирана институцията НС, от мнозинството не желаем да има лични нападки от трибуната", призова за мир и толерантност Цветанов.

"В днешната ситуация няма печеливши, всички сме губещи", обобщи Цветанов. И подкрепи тезата си с факта, че това се случва само месеци преди председателството на ЕС.

"Това, което направи днес Главчев, е постъпка, която всеки трябва да оцени", убеден е Цветанов. И той като Борисов заяви, че през последните дни са били налице опити за провокация.

Наред с това Цветанов защити Главчев, че не е давал сигнали да ограничава мнението на когото и да било.

Шефът на депутатите от ГЕРБ каза още, че първоначално мнозинството е било твърдо против оставката на Главчев, но след като чули аргументите на опозицията, заради които решиха да бойкотират пленарните заседания, си променили позицията заради необходимостта от спокойна атмосфера при подготовката на европредседателството.

Ситуацията днес е различна, тук мъдростта трябва да бъде водеща, добави Цветанов. Освен това във вторник пред Народното събрание обръщение ще направи председателят на Европарламента Антонио Таяни и от ГЕРБ не искали той да говори пред наполовина празна зала. Затова желанието им е парламентът да е работещ.

"Благодаря, колега Главчев, ние ще бъдем винаги зад теб и с теб. Благодаря на колегите от опозицията, които намериха сили да се върнат в пленарната зала", завърши декларацията Цветанов. И възкликна с обичайната реплика на Патриотите: "България над всичко!".

Депутатите от партия "Воля" пък потвърдиха преориентирането си към управляващите, като в знак на протест обявиха, че няма да участват в нито едно заседание, докато колегата им от БСП Иво Христов не си подаде оставката.

Още вчера лидерът им Веселин Марешки каза, че за него не Главчев трябва да си ходи, а соцдепутатът, задето е нарекъл 80% от хората "дебили". Според Марешки има двоен аршин, с който се оценяват действията на всеки един човек.

"Ние от "Воля" никога няма да си позволим да обиждаме нито един български гражданин, независимо, дали е симпатизант на опозиция или извън парламентарни партии", заяви Марешки в декларация от името на групата. Всеки български гражданин има право да изразява своето мнение и ние уважаваме всеки един такъв, независимо дали ни подкрепя или не, допълни Марешки. Все пак той констатира, че на Главчев не му издържали нервите на провокацията на БСП.

11:20 | 29 Май 2020 г.

Емил Димитров: Европроектите са като тотото - не в...

11:20 | 29 Май 2020 г.
Прилагаме правилата на Европейския съюз. Осигурили сме равни условия за всички. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Дими...
10:50 | 29 Май 2020 г.

Горанов: 3137 са ревизиите на хазарта, четири опер...

10:50 | 29 Май 2020 г.
3137 са ревизиите на хазарта, четири оператора дължат 693 млн. лева. Сумите са установени с осем акта, съставени на "Евробет", ...
10:29 | 29 Май 2020 г.

Младен Маринов: Борбата с битовата престъпност е н...

10:29 | 29 Май 2020 г.
Борбата с битовата престъпност е номер 1 приоритет за МВР. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи ...
10:01 | 29 Май 2020 г.

Десислава Танева: Ваксината за Ку-треска няма да с...

10:01 | 29 Май 2020 г.
Статистиката показва, че през последните години има спад в заболяването на Ку-треска у нас. Тя е категоризирана в категория Е и се наблюд...
Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ
15:31 | 28 Май 2020 г.

Делян Пеевски, Карадайъ и Цонев с предложение за п...

15:31 | 28 Май 2020 г.
От ДПС предлагат ДДС за бебешките млека, пюрета и пелени да падне от 20% на 9%, става ясно от внесен законопроект между първо и второ чет...
Народно събрание
15:23 | 28 Май 2020 г.

Парламентът прие Доклада за състоянието на отбрана...

15:23 | 28 Май 2020 г.
Народното събрание прие Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2019 г. с 93 гласа "за&quo...