ГЕРБ с митинг: Радев нарече над милион български граждани мутри

Бойко Борисов се включи в митинга минути след обявяването на новината, че България влезе в ERM II

Деница Сачева
Източник: БГНЕС

Деница Сачева

Румен Радев нарече над милион български граждани мутри. "Мутри ли сме? Не!" Така отвърнаха привържениците на правителството и на ГЕРБ на голям митинг пред Министерския съвет, на метри от протеста в подкрепа на президента на "Дондуков" 2.

Пред множеството говориха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на социалната политика Деница Сачева, депутати от управляващата партия.

"Това е митинг в подкрепа на европейското правителство, а не контрапротест. Българските граждани отредиха ние да управляваме", заяви парламентарният председател Цвета Караянчева.

Радев вчера нарече правителството и прокуратурата "мутри". Не бива да достигаме дотук. Това, което направи вчера президентът, е недопустимо", категорична беше тя. Караянчева обвини държавния глава, че призовава към неподчинение и целта му е да се стигне до назначено от него служебно правителство.

Тук може да откриете още новини от страната!

"Мутри ли сме?", провикна се Караянчева, а протестиращите й отвърнаха в хор: "Не!" "Тук сме, за да покажем, че ние не работим за мафията, а за хората. Някой се опитва да ни внуши, че ние работим за мафията", заяви Сачева пред множеството.

"Поводът да се съберем днес не е хубав, поводът е тежката разделителна линия в българското общество, която беше дълбана 4 години от Румен Радев и БСП", обвини депутатът Тома Биков на митинга.

Той направи тежката констатация, че "на четвъртата година българските граждани седят от двете страни на улицата, мразят се и се псуват".

Биков обяви, че управляващите са имали намерение да възпрат митинга на ГЕРБ в подкрепа на кабинета, но се отказали, когато чули президентът да нарече мутри над милион български граждани.

"Къде да отидат над милион души, които имат право на мнение точно така, както и привържениците на президента?", попита депутатът.

"Днес сме дошли да си кажем мнението, не сме дошли да мразим. Ние няма да позволим мафията да си върне държавата", провикна се Тома Биков. Очаква се пред контрапротеста да слезе и да говори и премиерът Бойко Борисов.

Множеството скандира "Бойко! Бойко! Борисов!" Протестиращите спазват и противоепидемичните мерки - почти всички хора са с маски на лицето.

Плътен кордон полицаи разделят двата протеста, които нямат досег помежду си. Провокации до момента няма.

парламент
07:08 | 13 Август 2020 г.

Парламентът се събира на извънредно пленарно засед...

07:08 | 13 Август 2020 г.
По искане на БСП председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредното заседание. Левицата иска премиерът Бойко Борисов...
Цвета Караянчева: Не държим властта на всяка цена!
21:14 | 12 Август 2020 г.

Караянчева: Над 17 млн. лв. ще бъдат вложени в път...

21:14 | 12 Август 2020 г.
Над 17 млн. лева ще бъдат вложени в рехабилитацията на пътя Кърджали-Мост-Манастир - от кръстовището на автогарата до границата с ОПУ-Хас...
Веселин Марешки
11:49 | 12 Август 2020 г.

Марешки: "Воля" не е в НС заради Лупи, Мая, Иванов...

11:49 | 12 Август 2020 г.
Със сигурност ние от "Воля" не сме в Народното събрание заради такива като Лупи, Мая, Иванов, "Отровното трио". Там с...
Бойко Борисов
11:47 | 12 Август 2020 г.

Борисов: Даваме 16,5 млн. лв. за обновяване в каби...

11:47 | 12 Август 2020 г.
Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора, съобщи чрез профила си във Faceb...
Гостите на Беновска на 27 май 2018 г.
Красимир Янков 21
10:01 | 12 Август 2020 г.

Красимир Янков: Учудващо е, че Корнелия Нинова пре...

10:01 | 12 Август 2020 г.
„Дневният ред на утрешното извънредно заседание на парламента е озадачаващ. Учудващо е, че Корнелия Нинова предлага актуализация на...
09:54 | 12 Август 2020 г.

Последен ден за подаване на документи в ЦИК за час...

09:54 | 12 Август 2020 г.
Днес е последен ден за подаване на документи в Централната избирателна комисия за участие в частичните местни избори, насрочени за 27 сеп...